facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor HET GEVOLG

HET GEVOLG

Info

HETGEVOLG, waar de kunstenaar in de mens en de mens de kunstenaar centraal staat.

Geschiedenis

HETGEVOLG is al meer dan dertig jaar een theaterwerkplaats voor kinderen en jongeren in het hart van Turnhout.
De afgelopen drie jaar heeft de nieuwe directeur, Stefan Perceval, een nieuwe koers uitgetekend. HETGEVOLG is nog steeds een theaterwerkplaats, maar zet zijn deuren ook open voor andere kunstvormen. Zo is het Kabinet van Verlangen ontstaan, de beeldende werking van HETGEVOLG.
Maar meer nog is HETGEVOLG een plaats geworden waar iedereen welkom is. Anderstalige nieuwkomers, kansarmen, alleenreizende minderjarige vluchtelingen, jongeren uit reïntegratietrajecten, mensen met een beperking, individuele trajecten met jongeren uit het deeltijds onderwijs en het BUSO … Met hen zet HETGEVOLG theater- en beeldende projecten op waardoor zij terug in zichzelf geloven, de kracht in zichzelf ervaren en zich een standvastige plek veroveren in onze samenleving.
HETGEVOLG is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bruisende plek waar mensen uit Turnhout en ver daarbuiten graag naartoe komen.
In HETGEVOLG staat de deur altijd open. Letterlijk: in 2016 werden er maar liefst 342 activiteiten georganiseerd. Samen met de ‘reguliere’ bezoekers die naar de theaterproducties komen kijken, stond de teller afgelopen jaar op 6.060 bezoekers.
Het draagvlak van HET GEVOLG is op die korte tijdspanne heel groot geworden in Turnhout, de Kempense regio en Vlaanderen. Iedereen draagt de organisatie een warm hart toe en er komen spontaan verschillende steunbetuigingen in allerlei vormen. Want iedereen weet: de nood aan sociale inclusie is groot en zal de eerstvolgende jaren alleen maar groter worden. Dat een organisatie zoals HETGEVOLG deze sociaal-maatschappelijke invulling als haar menselijke plicht beschouwt, kan op veel sympathie rekenen.

Adres: Otterstraat 31, 2300 Turnhout
Telefoonnummer: 014/426327
Stad: Turnhout
Route: Otterstraat 31
Postcode: 2300



op zoek naar gerelateerd: Het gevolg vacatures, GRIJZE TUINEN het Gevolg, De Wondere Pluim Turnhout
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Garageverkoop Turnhout Garageverkoop Turnhout 210 meter Grootse garageverkoop in samenwerking met verschillende Turnhoutse buurtwerkingen.
Vzw Tantwoord Vzw Tantwoord 255 meter Ontmoetingsplek waar iedereen welkom is.
Hofpoortteater Elckerlijc Hofpoortteater Elckerlijc 342 meter Gezellige, ongedwongen sfeer in de bar van dit theater. De theaterstukken worden gebr...
ADR-Vlaanderen ADR-Vlaanderen 516 meter Verenigt mensen met een hart voor Roemenië
de Warande de Warande 605 meter Als artiest hartelijk ontvangen geweest,en mijn eige loge gekregen.
Gezinsbond Gewest Turnhout Gezinsbond Gewest Turnhout 893 meter Het Gewesthuis Turnhout is het overkoepelend bureau van de Gezinsbond in het arrondis...
Poppentheater Propop - De Poppenzaal Poppentheater Propop - De Poppenzaal 920 meter Zeer de moeite. De zaal is wat krap maar het draagt bij aan de gezelligheid.
HijZijZo! HijZijZo! 920 meter Holebi-vriendenkring regio Turnhout
't Twijgje vzw 't Twijgje vzw 1 km Zijn lieve mensen en alles corona veilig
Parel van 't Stokt Parel van 't Stokt 2 km Gezellig koffie kletsen met de buren, en we worden steeds verwend door Jacqueline me...
Blenders Blenders 2 km Nu twee maal geweest voor een gesprek, op de hele mens gerichte mensen die gericht zo...
Theater Stap Theater Stap 2 km Gewoon geweldig om te zien, goed gelachen, echt een fantastische prestatie dat die me...
Vormingplus Kempen Vormingplus Kempen 2 km Gewoon parkeren.
Recensies
Heel fijne plek voor alternatief theater. Alleen jammer dat het hier snikheet kan worden.
Gisteren de prachtige voorstelling “De knikkers van Qadir’ gezien in Ieper. Deze voorstelling t.v.v. Moeders voor Vrede heeft een grote indruk gemaakt. Sterke vertolking, sublieme regie!
Men kan zijn wie men werkelijk is, men behoeft zich niet te verstellen of te verbergen achter een masker in figuurlijke zin. Men kan gewoon binnenstappen, een warm of koud drankje nuttigen en rusten tot men weer verder zijn weg kan vervolgen.
Was place to be. Wel 1 groot min punt: het was er ijskoud binnen! Moet gezegd worden
Heel bijzondere voorstelling gezien met een geweldige cast. Knap gedaan dames en heren. En een oprechte dank je wel aan de organisatie en iedereen die dit soort werken mogelijk maakt.
Naar een heel mooi toneel geweest. Heel mooi gebouw met cafeetje en goede zaal.
Ja ja ik heb theatre gemaakt met mijn klasgenoten het was super geweldig
Zo mooi dat iedereen daar welkom is
Deze is goed al artiest aangelegd bent
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid