Het Zeepreventorium richt zich als medisch pediatrisch revalidatiecentrum op kinderen en jongeren tot 18 jaar met chronische aandoeningen. Voor mucoviscidosepatiënten is er geen leeftijdsbeperking.
Voor wie
Het Zeepreventorium richt zich als medisch pediatrisch revalidatiecentrum op kinderen en jongeren tot 18 jaar met chronische aandoeningen. Voor mucoviscidosepatiënten is er geen leeftijdsbeperking.
Zich thuis voelen
In het Zeepreventorium verblijven de kinderen en jongeren in leefgroepen. De begeleiders zorgen voor een warme opvang en een huiselijke sfeer met bijzondere aandacht voor psychosociale en opvoedkundige aspecten.
In functie van de therapeutische noden en de aard van de chronische aandoening zijn er twee soorten verblijven: ambulant (minimaal zeven uur per dag aanwezig) en residentieel. In de weekends en vakantieperiodes verblijven de meeste patiënten thuis, als onderdeel van hun re-integratietraject.
Tijdens hun verblijf kunnen de kinderen hun schoolse opleiding verderzetten, zowel in het Nederlands als het Frans.
Een unieke omkadering aan zee
Het Zeepreventorium is een complex van meerdere gebouwen met o.a. een eigen labo en radiologie. De patiënten kunnen gebruik maken van een prachtig zwembad met verwarmd en gezuiverd Noordzeewater, multifunctionele sportzalen en sportvelden. Dagelijks staan vele buitenactiviteiten op het programma. De ligging in de duinen en de onmiddellijke nabijheid van de zee zijn unieke troeven die een positief leefklimaat scheppen.
Een multidisciplinaire aanpak
Het Zeepreventorium biedt gespecialiseerde zorg voor iedere patiënt. Dat is het resultaat van de unieke samenwerking tussen de verschillende zorgverstrekkers:
artsen
verpleegkundigen
medisch-technische medewerkers
kinesitherapeuten
diëtisten
logopedisten
psychologen
opvoedkundigen
sociaal werkers
Zij worden ondersteund door een professioneel administratief en logistiek team.
Het enthousiasme en engagement van alle medewerkers dragen in belangrijke mate bij tot het succes van deze multidisciplinaire samenwerking en de manier waarop met de patiënt wordt omgegaan.
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid