facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor VZW Think out of the box Schilde - het vriendenhuis

VZW Think out of the box Schilde - het vriendenhuis

Info

Think out of the box is een kleinschalig woon-leefproject, opgericht door gedreven ouders, om onze kinderen met een mentale beperking een thuis te geven.

Geschiedenis

Je kind een mooi toekomstperspectief bieden. Welke ouder droomt daar niet van? Alleen is deze droom iets moeilijker te realiseren wanneer je kind een mentale beperking heeft.

Gelukkig leven we in een welstellende regio. Vlaanderen biedt deze kinderen en jongeren een goed georganiseerde ondersteuning aan. Ze kunnen elk met hun mogelijkheden en beperkingen genieten van prima onderwijs en zorg. En zodra ze de leeftijd van 21 hebben bereikt, kunnen ze terecht in een dagcentrum of een voorziening. Mooi toch?

Helaas, dit is theorie. De praktijk leert ons dat die doorstroming uiterst moeizaam verloopt. Een aantal van onze kinderen heeft intussen de leeftijd van 21 bereikt en we stellen vast dat er voor hen gewoon geen plaats is. Noch in de voorzieningen noch in de dagcentra. Met andere woorden: we zijn volledig op onszelf en onze familieleden aangewezen.

Daarbij komt nog dat onze kinderen onmogelijk kunnen samenblijven onder de huidige regelgeving. Ze zitten namelijk al jaren samen in het bijzonder onderwijs of gaan al jaren samen naar de scouts of naar een sportclub. Zo hebben ze een hechte vriendschapsband opgebouwd. Het zou zonde zijn die vriendschappen verloren te laten gaan, vooral omdat relaties opbouwen én onderhouden voor onze kinderen niet evident is.

Daarom hebben we als ouders de handen in elkaar geslagen om onze kinderen een warme thuis te bieden. Om dit doel te bereiken hebben we de VZW Think out-of-the-box opgericht.

Adres: Alfons van de Sandelaan 2A, 2970 Schilde
Stad: Schilde
Route: Alfons van de Sandelaan 2A
Postcode: 2970



op zoek naar gerelateerd: Think out Of The box shop
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Het Open Poortje Het Open Poortje 237 meter Een goede opvang En vriendelijke mensen
Winterdorp Schilde / 's-Gravenwezel Winterdorp Schilde / 's-Gravenwezel 639 meter Super setting, vriendelijke bediening en gezellig kader.
Jeugdhuis Pagode Jeugdhuis Pagode 948 meter Zeer gezellig Jeugdhuis waar de sfeer altijd top zit! Jonge geëngageerde mensen hebbe...
MEER GROEN MEER GROEN 2 km MEER GROEN is een deeltje van de Dodoenswerkgroep van Velt speciaal voor de kids.
Hapicultuur Hapicultuur 6 km apicentric beekeeping http://hapicultuur.be/nl
Recensies
Top initiatief dat een steuntje in de rug verdient. Mensen met een beperking die proberen met begeleiding zo zelfstandig mogelijk te leven.
Top initiatief dat alle steun verdient.
Toplocatie!!/
Vertaald door Google Bovenkant Origineel Top
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid