facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Van Remoortel powered by Trends & Trade

Van Remoortel powered by Trends & Trade

Info

Lifestyle cash&carry inkoopcentrum in de Home-, Gift-, Garden- en Fashion branche met bijna 80 exposanten. FOR PROFESSIONALS ONLY.

Geschiedenis

Van Remoortel powered by Trends & Trade is het meest complete lifestyle cash&carry centrum in de Home-, Gift-, Garden- en Fashion branche van België en Noord-Frankrijk.

Op een verkoopsoppervlakte van 10 000m² bieden wij jou meer dan 80 verschillende aanbieders volgens het shop-in-shop principe. U koopt in per stuk en krijgt slechts 1 faktuur.

Van Remoortel powered by Trends & Trade heeft zeer ruime openingstijden en is bovendien zeer gemakkelijk bereikbaar. Daarnaast beschikken we over een ruime parking.

Adres: Schrijberg 189-193, 9111 Belsele
Telefoonnummer: +32 (0)3 722 93 40
Stad: Belsele
Route: Schrijberg 189-193
Postcode: 9111



op zoek naar gerelateerd: Van Remoortel Facebook, Van Remoortel verpakking, Trends en Trade, B2B groothandel, B2B doopsuiker
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Horecamaterialen De Meester Nv Horecamaterialen De Meester Nv 292 meter Correctie: na mijn bijdrage hier onmiddellijk reactie gekregen van de zaak. Bleek dat...
Meet & Weet - Gordijnen op Maat Meet & Weet - Gordijnen op Maat 2 km Bij Meet & Weet kan u terecht voor al uw projecten met betrekking tot raam- en interi...
Recensies
Net heeeeel onbeleefd behandeld aan de balie. Wij waren nieuw en wisten de werking niet van de winkel. We zijn beiden zelfstandig op 1 btw nummer. In plaats dat mevrouw ons uitleg geeft en verwelkomt als nieuwe klant, was ze heel aanvallend en onbeleefd. Echt ongelooflijk. Nog niet veel meegemaakt zo. Als dat de werking is van deze winkel hebben ze waarschijnlijk klanten te veel en zijn nieuwe klanten blijkbaar niet welkom. Dikke proficiat!
Al lange tijd probeer ik contact te zoeken met hen. Voor een bestelling die ik gedaan heb nog voor Corona. Er is namelijk een artikel stuk dat nog in garantie hoort te zijn. Nu moet ik mijn klant ook steeds teleur stellen dat er nog geen oplossing gevonden is! De klant wilt gewoon graag een nieuwe set in de plaats want ze is mega tevreden over het servies van rex London.
We hebben in het verleden reeds diverse artikels aangekocht bij Van Remoortel en waren nu op zoek naar iets om in onze horeca te plaatsen, maar helaas hadden ze deze zaken niet meer op stock, toch namen we wat verschillende kleine spullen mee. Toen we aan de kassa kwamen werden we door een blonde dame blijkbaar zaakvoerster zeer onvriendelijk aangesproken; ZIJ: "wat staan jullie daar te doen, jullie moeten gewoon aanshuiven hé, er is nu maar één kassa open Corona tijden, zien jullie dat niet of wa... WIJ: "maar mevrouw, er is geen kassa bediende aanwezig..." ZIJ: Dan moet je maar wachten, trouwens wat hebben jullie genomen, dat is niet voor € 150, wij zijn wel een groothandel hé, ondertussen komt ze onze richting uit en rukt onze artikels uit onze handen waarop ze vervolgt: u kan nu naar buiten gaan en een volgende keer voor een groter bedrag aankopen..... We wisten echt niet wat ons overkwam. - Dit was de laatse keer dat ze ons daar gezien hebben en hebben dit al een paar van hun klanten laten weten die het ook beamen dat vriendelijkheid daar ver te zoeken is. Er is in Hulst rechtover Morris Meubelen een +/- idem locatie waar ze alle identieke artikels verkopen maar aan een veeeeel betere prijs en heelwat vriendelijker zijn.
Nergens op de site noch bij registratie als klant wordt er melding gemaakt dat men voor een minimum bedrag moet aankopen. Pas aan de kassa, nadat je tijd hebt ingestoken om te winkelen en danb eerst nog eens 10 min u te laten wachten wordt dit gemeld. Was van plan om terug te komen om voor een groter bedrag aan te kopen maar na zo'n behandelig zal ik wel elders mijn aankopen doen.
De ene laten ze binnen, de andere weer niet... ook al zitten ze in zelfde branche! Oneerlijk praktijken in mijn ogen. ‘Bescherming van hun klanten’ zeggen ze dan terwijl ze een familielid mogen meenemen en gewoon hun kar volladen is dat dan de bedoeling...
Ondanks ik klant ben, krijg ik geen toegang tot de webshop. Na meerdere mails waarop ik geen reactie kreeg, heb ik gebeld en kreeg ik te horen dat het aanbod op de website niet de moeite is en ik me maar moet verplaatsen naar daar. Dit terwijl ik duidelijk heb uitgelegd dat de items die ik nodig heb beschikbaar zijn op de webshop. Dan koop ik liever bij T&T te Nederland. Veel groter aanbod, altijd vriendelijk en daar mag ik wel gewoon op de webshop aankopen. Jammer want had liever de economie in eigen land gesteund.
Wat een pretentie .blijkbaar is het nog niet eender welke horecazaak je hebt om hier iets te mogen kopen ?? Winkels genoeg om mijn geld uit te geven voor mijn zaak wat een flauwekul .
Heel onvriendelijk!!!! Mss rekening houden dat er ook kleine zelfstandige zijn die niet aan grote budgetten kunnen aankopen!!!!!!!! Heb dit nog nooit meegemaakt dat mensen mij zo behandelen....
Grote decoratie winkel enkel voor zelfstandige.Van het nieuwe concept ben ik minder fan .Aanbod is strek verminderd. Niet altijd even vriendelijk :
Ongelooflijk niet klantengericht bedrijf! Klantenkaart aangevraagd aan de balie, waarbij ze mij informeren per mail contact te nemen, met vermelding van KBO nummer waar duidelijk etalagist/evenementenorganisator/interieurarchitect instaat en dat ik dan de kaart opgestuurd krijg of kan afhalen. Doe ik dat, en krijg ik weigering terug met volledig ongegronde reden! Duidelijk cliënteel genoeg! Zal ik inderdaad wel mijn materiaal ergens anders gaan kopen ! Volgens mij is deze weigering ook helemaal niet wettelijk en kan je zomaar geen klanten weigeren die aan de normen voldoen die bovendien ook nergens vermeld staan op de website, vermoedelijk net om deze reden...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid