facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Train World

Train World

Info

Everything about Railways!

Tout sur les Chemins de fer !

Alles over de Spoorwegen!

Geschiedenis

(NL onderaan)

FR

Train World est la vitrine du passé, du présent et de l’avenir des Chemins de fer. Petits et grands peuvent y découvrir plus de 175 ans d’histoire des Chemins de fer en Belgique et en Europe, de la plus ancienne locomotive au dernier train à la pointe de la technologie. Outre une collection de matériel roulant, Train World présente également d’autres objets ferroviaires, des pièces d’archives, des photos et des films historiques.

Le tout dans un décor interactif et adaptable mis en scène par le dessinateur à la renommée internationale François Schuiten et Expoduo. Faites un voyage découverte passionnant à travers l’univers ferroviaire.



NL

Train World is een gloednieuw interactief museum. Het is een uitstalraam van het verleden, het heden en de toekomst van de spoorwegen. Jong en oud kunnen er meer dan 175 jaar geschiedenis van de spoorwegen in België en Europa ontdekken, van de oudste Belgische locomotief tot de nieuwste spitstechnologische trein. Naast een collectie van treinmaterieel etaleert Train World ook heel wat spoorwegobjecten, archiefstukken, foto’s en filmmateriaal.

Dit alles in een interactief en flexibel aanpaspaar decor, in een scenografie van de wereldbefaamde tekenaar François Schuiten en Expoduo. Bezoekers ondernemen een spannende ontdekkingsreis doorheen het spoorweguniversum.



"Train world is a unique rail experience that will take you from the very first steam locomotives to high-speed trains! It is an active outing for all ages. You can even experience what it feels like to drive a train!Train World c’est une expérience ferroviaire unique, qui vous transportera des toutes premières locomotives à vapeur aux trains à grande vitesse ! Une visite à Train World est une excursion surprenante pour tous les âges. Vous pouvez même ressentir ce que cela fait de conduire un train !Train World is een unieke spoorervaring die je van de allereerste stoomlocomotieven tot de flitsende hogesnelheidstreinen brengt! Een bezoek aan Train World is een verrassende uitstap. Je ervaart zelfs hoe het voelt om een trein te besturen."
Adres: Gare de Schaerbeek, 1030 Schaarbeek
Telefoonnummer: 02 224 74 98
Stad: Schaerbeek
Route: Gare de Schaerbeek
Postcode: 1030



op zoek naar gerelateerd: train world openingstijden, train world korting, train world restaurant, train world parking, train world prijs, train world openingsuren, b dagtrip train world, train world schaarbeek
Recensies
Zeer mooi om eens Train World te bezoeken! Zeer toegankelijk gelegen aan het station van Schaarbeek. Eenmaal binnen ben je zeker een anderhalf uurtje, twee uur zoet aan het ontdekken van treintjes! Het magnifieke is dan ook de telkens veranderende expo's die worden toegevoegd aan de tour, achteraan. Ik heb nu de Orient Express bezocht en deze is het zeker waard, prachtig om eens door de rijtuigen te kunnen stappen of ze te bewonderen van dichtbij! Ook voor ander historisch materieel dezelfde mening: prachtig onderhouden en enorm uniek om er tussen te wandelen, erdoor, erboven,... Zeker een bezoekje waardig!
Train World eindelijk kunnen bezichtigen en het was de moeite. Na eerst overdonderd te zijn door de toegangsprijs, bleek het zijn geld echt waard als je de hoofdtentoonstelling bereikt. Er was gelijktijdig ook Animalie, dierencuriositeiten, te zien. De combinatie was eerder vreemd in de treintentoonstelling, maar de aparte ruimte was indrukwekkend. Train World is meer dan een aanrader omdat je echt erin ondergedompeld wordt. Verbeterpuntjes: meer uitleg op panelen aanbieden, opstapjes voor de kleinsten voorzien deze konden niets zien zonder opgepakt te worden.
Zeer goed, je kan gigantisch veel zien. Dit museum weet echt hoe je een modern museum inricht. Het is heel interactief en de Animalia-tentoonstelling is leuk voor de kinderen en volwassenen. Je kan ook in verschillende oude locomotieven en rijtuigen zitten.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Zeer interessant belevingsmuseum. Ook voor jonge kinderen heel leuk. De speurtocht als rode draad is een aanrader. Wanneer er veel bezoekers zijn is het wel wat aanschuiven om ook eens een trein te kunnen besturen. En de hogere niveaus zijn niet echt plezierig voor mensen met hoogtevrees. Het was wel niet duidelijk wat het doel was van die ernaast en ertussen lopende tentoonstelling over dieren en het einde van de wereld, maar we hebben ons goed geamuseerd en tegelijkertijd veel geleerd.
Leuk museum om nog eens te doen. Waren hier met kleinkinderen 17jaar die toffe bezigheid vonden. Voor hele kleintjes mss niet zo spannend.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Wij hebben ons vermaakt in het Spoorwegmuseum van Brussel. Dit museum stond al even op ons verlanglijstje. Het is prachtig opgezet in diverse grote hallen. Er is veel te zien. Wij zijn een stel zonder kinderen en brachten ongeveer 3 uur door in het museum. Wij hebben onze auto geparkeerd op de parkeerplaats naast het station, er is daar niet veel plek. Als je dan na het museum met de trein naar het centrum gaat, is het parkeren goedkoper. Aan het eind van ons bezoek hebben wij nog wat gegeten en gedronken in de restauratie van het museum. Het broodje was heerlijk.
Prachtig museum met veel weetjes over de Belgische spoorwegen. En op het einde een simulator om zelf conducteur te spelen. Aanrader met kids!
Mooi museum, maar de combinatie treinen-dieren animalia is voor mij niet geslaagd. Wat doet een opgezette giraf tussen treinen? Waarom hangt er uitleg over de biotioop van de olifant in een treinmuseum? Dieren horen in de zoo, niet in een treinmuseum maar ik snap natuurlijk wel de link om de interesse in treinen bij de kinderen aan te wakkeren
heel mooie tentoonstelling propere accomodatie en proper sanitair vriendelijk personeel aanraderBezocht opWerkdag
Mooie tentoonstelling, knap gerestaureerde wagons en stoomlocomotieven. Veel info. Toffe uitstap met kinderen. Ruim opgezet en alles overdekt, dus een goeie "slecht weeruitstap"! Als je met de trein gaat is je ticket aan halve prijs, als je een ingangsticket voor Train World hebt en je bent meteen ter plaatse als je in Schaarbeek afstapt. De tentoonstelling staat in het station zelf. Een aanrader!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid