Recensies, contactgegevens voor Sint Carolus Borremuskerk
"Het uitzonderlijk rijke patrimonium van de Sint-Carolus Borromeuskerk 1615-21, de relatie van de kerk met de Antwerpse jezuïeten en de persoonlijke bijdrage van Pieter Paul Rubens 1577-1640 aan het ontwerp van de kerk en haar interieur, spreken tot de verbeelding. Van harte welkom!"
op zoek naar gerelateerd: Carolus Borromeuskerk bezoeken, Gevel Carolus Borromeuskerk, Carolus Borromeus concert, Artiestenmis Antwerpen, Parochie Carolus Borromeus Antwerpen, Artiestenmis Carolus Borromeus Antwerpen, Brand Carolus Borromeuskerk, Kantkamer Carolus Borromeuskerk
Cathedral of Our Lady
241 meter
De Onze- Lieve- Vrouw Kathedraal is een Kathedraal in Antwerpen . Ze staat op de hand...
Boerentoren
243 meter
De Boerentoren is een monumentaal bouwwerk in art-decostijl in het centrum van Antwer...
Boerentoren
246 meter
The Boerentoren is a tall building in Antwerp, Belgium. Constructed between 1929 and ...
Boerentoren
255 meter
La tour des Paysans est un gratte-ciel situé dans la ville belge d'Anvers. Elle est, ...
Recensies
Is de Rubenskerk bij uitstek . De schilder had een belangrijk aandeel in de versiering van de gevel en de bekroning van de toren . De Jezuïten bouwden deze typische barokkerk tussen 1615 en 1621. De apsis van het hoofdaltaar , de Mariakapel toppunt van barok en de vele beeldhouwwerken en houtsnijwerken zijn nog steeds getuigen van de vroegere pracht en praal. Op 18 juli 1718 brak een brand uit in de kerk na een blikseminslag . Hierbij gingen 39 werken van Rubens verloren. Na een bul van Paus Clement XIV die in 1775 leidde tot de opheffing van de Jezuïtenorde belandde het laatste schilderij van Rubens " De terugkeer van de Heilige Familie uit Egypte " op meerdere veilingen. Pas na 240 jaar vond de kerk het werk in Duitsland terug , kocht het weer aan , liet het herstellen en liet het weer ophangen in de kerk op zijn oorspronkelijke plek. Weetjes over de kerk, Boven het altaar hangt telkens één schilderij dat met een oud mechanisme drie maal per jaar wordt gewisseld , nl. op Aswoensdag , Paasmaandag en Maria- Hemelvaart. De kerk heeft een uitgang die uitkomt in de Antwerpse Ruien. Het doel van deze doorgang is tot op heden niet zeker. De preekstoel wordt ondersteund door een vrouwelijke verpersoonlijking van de kerk die zegeviert over de ketterij. In de sacristie bevinden zich twee geheime luiken . Zo konden de Jezuïten vroeger afluisteren wat er gezegd werd. De kerk heeft een relikwie van de Heilige Justus die om zijn geloof en trouw aan Christus werd gemarteld en onthoofd. Sinds eeuwen komt men naar deze kerk voor genezing tegen hoofd- en zenuwpijnen. De kerk ligt op het Hendrik Conscienceplein nr 6.
Prachtig gebouw, de binnenkant is ook mooi om even te zien. De sfeer op het plein is erg fijn, leuke plek!
Hele mooie kerk waar je je zeker een paar uur kan vermaken. Als je de tijd neemt, blijf je steeds nieuwe dingen zien!
Super mooie kerk in het hartje van Antwerpen. Deze keer geweest tijdens het kerstconcert van Sofie.
Fantastisch mooie kerk. Mooier nog dan de OLV kathedraal
Schitterend! Opgelet eerste.verdiep alleen open op woensdag
Die verschrikkelijke stoelen in Expo 58-stijl zijn een ware vloek. Ik ben volgeling van Violet-le-Duc, de architect van de Notre-Damme van Parijs die stelt dat de buiten- en binnenkant tot dezelfde stijl moeten behoren. Alles Barok ofwel alles Expo 58. Is het niet erg dat een mens dáárover een review moet schrijven ?
Mooi geconserveerde barokkerk. Gevelontwrrp door Rubens en in de rechtse apsis hangt een mooie heilige familie van de hand van dezelfde meester: Rubens. Merkwaardig is het hoofdaltaar waar de schilderijen worden gewisseld volgens een vast tijdspatroon. Een theatrale kerk eigen aan de barok.
Top locatie voor het ervaren van de barok. En dit zowel voo bouw-, beeldhouw- en schilderkunst. Samen met het bij horende plein is de kerk niet te missen. Zeker niet op een van de 3 dagen dat de hoofdaltaar schilderijen gewisseld worden.
Erg mooi al die monumentale gebouwen in Antwerpen. Die kunst wordt tegenwoordig niet meer toegepast
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid