facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Sint Anna Motors

"beste klanten , gelieve geen vragen of mail te doen via google , deze kunnen niet behandeld [email protected] of 02/267.60.25"
Adres: Sint-Annalaan 273 , Strombeek-bever 1853, BE
Telefoonnummer: 02 267 60 25
Stad: Strombeek-bever
Route: Sint-Annalaan 273
Postcode: 1853



op zoek naar gerelateerd: Peugeot afspraak maken, Peugeot werkplaats, Peugeot contact, Peugeot meiser rendez vous, Peugeot België Klantenservice, Www Peugeot be nederlands
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Louis van Humbeeck Louis van Humbeeck 591 meter
Lam Lam 777 meter Beste Vincent en Corinne, Ik wil even de tijd nemen om u te bedanken voor het uitzon...
I.F.A.C. I.F.A.C. 961 meter
Vince Vince 1 km
CBI Immo CBI Immo 1 km Eerst en vooral wil ik Olivia bedanken voor haar samenwerking en haar enthousiasme te...
Fintro Fintro 1 km
Hofmans Fr Hofmans Fr 1 km Snel beschikbaar voor een prijsopgave, goed advies en voorbeeldig + zeer netjes werk....
Cool/Jean Pierre Cool/Jean Pierre 1 km "Jean-Pierre Cool Médecin Généraliste, UNMS - rue du Midi, 111"
Robberchts/S. Robberchts/S. 1 km Een heel gezellige winkel, met diverse soorten bloemen, planten, en decoratie etc.., ...
Schoofs/Marc Schoofs/Marc 1 km onberispelijke service en advies
Fav Fav 2 km Hier doen ze echt moeite om je te helpen. Een verzekeraar met service!
Recensies
Zaak bezocht op weekdag rond 14 :30 ikv zoektocht naar nieuwe firmawagen, met name een Peugeot 5008. Mooie model wit met black edition stond in de showroom. Ongeveer 40minuten lang rond de wagen gestaan en tot driemaal toe naar de balie gegaan om iemand te vinden en oogcontact te maken. Ondanks zeer weinig publiek in de zaak geen enkele verkoper gespot. Dan maar terug naar huis. Het wordt dus een andere wagen of andere garage.
Als ik uitleg dat de thermostaat van mijn wagen stuk is en moet vervangen worden, antwoorden ze eerst dat er niets mis is met de wagen 70 €. Een vreemde werkwijze: het probleem ontkennen. Wanneer ik terugkeer met de wagen, vervangen ze de riemspanner van de pomp, ook al had ik opnieuw gevraagd om de thermostaat te vervangen. Toen het probleem weer niet opgelost bleek, vroegen ze om nog eens terug te komen zodat ze de panne verder konden opsporen.Hun onkunde en koppigheid hebben me meer dan 400 euro gekost. Ik heb de thermostaat dan maar zelf vervangen. Wegblijven!
Super service gekregen, zeer vriendelijk onthaal en ook van de mensen van de werkplaats kreeg ik een zeer duidelijke uitleg! Ze hebben me heel erg uit de nood geholpen ondanks hun zeer drukke agenda. Ik ben hen daar erg dankbaar voor. doen ze niet bij elke Peugeot dealer hoor, zelfs niet die waar ik al 4 jaar trouwe klant was. Ze houden zich ook correct aan de afspraken, dus voor mij wordt dit vanaf nu mijn garage. Een hele dikke merci aan de hele ploeg!
Ik heb enkel ervaring met het wisselstukken magazijn, de Magazijnier is een TOPKEREL, zeer vriendelijk en behulpzaam,
Waar halen mensen de verhalen over onvriendelijk personeel? Heb hier vorige maand een nieuwe 5008 besteld. De verkoper, Laurent, was echt super vriendelijk. Goede uitleg gekregen en correcte bestelbon en offerte. Goed bezig daar!
Slechtste garage ter wereld. Ze doen niets aan je auto, vragen dan 1000 euro voor dingen die nog geen 500 euro kosten, doen uiteindelijk niets aan je auto en vragen dan nog 50 euro "administratiekosten" omdat ze naar je auto "gekeken" hebben. Prutsers.
Op maandag een occasiewagen bekijken, overnameprijs van oude wagen navragen die ze me dinsdag zullen laten weten. Uiteindelijk zelf moeten navragen. Donderdag de mogelijke financieringen pas doorkrijgen en bevestigen dat we tijdens het weekend de nodige formulieren komen ondertekenen. Zaterdagmorgen aankomen en te horen krijgen dat de wagen vrijdags verkocht is en dat ze van mij geen getekende bestelbon hebben.... telefonische bevestiging blijkt hier geen waarde te hebben. Teleurgesteld terug naar huis keren. 2,5u onderweg voor niets.
Maandag die nu komt is het 3 weken dat ik steeds zit te wachten voor de overnameprijs van mijn auto en een e-mail of telefoontje. Eerste keer dat ik langs kwam, werd alles op een los papier geschreven en gingen ze mij een offerte doorsturen. Ben zelf teruggegaan na een paar dagen en toen kreeg ik alleen een offerte zonder overname van mijn auto. Nochtans hadden ze de eerste keer dat ik daar langs kwam foto's van getrokken zodat het proces sneller zou gaan. Spijtig, want ik wou een mooie 5008 kopen. Denk dat ze mij niet serieus hebben opgepakt. Nochtans als je terugkomt terwijl zij na de eerste keer nog altijd niets hebben gedaan, dan moet er toch ergens een lamp beginnen branden van "die meneer komt hier nog is langs. Dus die wilt die auto absoluut kopen." Maar ja pech voor hun.
Slechte service! Idd zolas eerder gelezen hier zeer onvriendelijk personeel op 1 na vriendelijk dame! en het is niet die oude dame!! Zelf met bewijs van problemen nog steeds afwijzend!! Gelukkig nog andere garages! Zal wel wat verdere rijden om geholpen te worden Klantvriendelijkheid zou gewoon de norm moeten zijn!
Als ik kon gaf ik zelfs 'geen' ster, nadat :mijn auto naar hier gesleept was duurde het een week om mij te zeggen dat ze geen inschatting van kosten konden maken en dat mijn auto te oud was om te maken , ze proberen gewoon nieuw te verkopen !!!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid