facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Manneken Pis van Brussel

Geschiedenis

Manneken Pis is een standbeeldje in het centrum van Brussel en stelt een plassend jongetje voor. Het 58 cm grote ventje op een sokkel is geplaatst aan de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat, niet ver van de Grote Markt. Het is uitgegroeid tot een van de beroemdste Belgische en Brusselse monumenten en een symbool/mascotte van de stad Brussel. Behalve het Manneken Pis van Brussel is er ook een in Geraardsbergen, Westmeerbeek, Broksele en Koksijde, maar die van Brussel is de bekendste.GeschiedenisIn 1388 stond er op de hoek van de Stoof- en de Eikstraat al een fontein waarvan een stenen beeldje deel uitmaakte dat Julianekensborre of Petit Julien werd genoemd. Het beeldje zelf is niet bewaard gebleven en al evenmin een afbeelding ervan, maar vanaf 1452 verschijnt de naam Manneken Pis in de archieven.Het origineel van het huidige bronzen beeldje is door Hiëronymus Duquesnoy de Oudere in 1619 in opdracht van het stadsbestuur gemaakt als versiering van een publieke fontein. Daarbij lijkt het alsof het jongetje urineert. Bij speciale gelegenheden plast hij bier of wijn in plaats van water. Het bronzen beeldje van Duquesnoy werd op een sokkel van zes voet hoog geplaatst. Het goot water in een rechthoekig bekken.

Adres: Rue de l'Etuve 46, 1000 Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Stad: Brussels
Route: Rue de l'Etuve 46
Postcode: 1000



op zoek naar gerelateerd: www. mannekenpis.brussels nl., Manneke betekenis, Manneke Pils, Stoofstraat Brussel, Grote Markt Brussel, Plassende hond Brussel, Hiëronymus Duquesnoy, Atomium
Recensies
Junto com o chocolate, cerveja, o Atomiun ou a Grand Place, o pequeno Manneken Pis ocupa um dos principais postos representativos de Bruxelas. É um monumento localizado no centro da cidade. É uma pequena estátua em bronze de um menino à urinar para a bacia da fonte. É o mais conhecido símbolo do povo. Essa estátua é um " landmark" para a Bélgica, em parte é porque ela tem umas lendas por trás dela. Nao achei nada de especial. Iugar apertado e sem graca nenhuma! Vertaald door Google Samen met de chocolade bier, het Atomium of de Grote Markt, de kleine Manneken Pis bezet een van de hoofdposten vertegenwoordigers uit Brussel. Het is een monument gelegen in het centrum van de stad. Het is een klein bronzen beeldje van een jongen die in het fonteinbassin plast. Het is het bekendste symbool van het volk. Dit beeld is een "landmark" voor België, deels omdat het er een paar heeft legendes erachter. Ik heb niets bijzonders gevonden. Krap en geen leuke plek!
A estátua fica numa esquina e se não tiver muita gente em volta, até passa despercebida. Dependendo da época, a estátua fica com uma roupa diferente, ou sem roupa. Não é uma coisa muito bonita de se ver, mas é um ponto turístico então não deixem de conferir. A loja de chocolate ao lado tem um chocolate quente delicioso é ótimo atendimento. Vertaald door Google Het beeld staat op een hoek en als er niet veel mensen in de buurt zijn, wordt het niet opgemerkt. Afhankelijk van het seizoen is het beeld gekleed in verschillende kleren, of zonder kleren. Het is niet erg mooi om te zien, maar het is een toeristische plek, dus zorg ervoor dat je het gaat bekijken. De chocolaterie naast de deur heeft heerlijke warme chocolademelk en geweldige service.
Was leuk om te zien. Ze verkleden hem dagelijks. Een 200 meter verderop is er een garderobe van manneken pis te zien voor 10 euro. Is ook leuk om dan nog even te kijken naar jeaneke pis.
Não tem nada de espetacular no local e na estátua em si, mas é um ponto que vale ser visto e fica próximo de outros pontos turísticos. Vertaald door Google Er is niets spectaculairs aan de site of het standbeeld zelf, maar het is een bezienswaardig punt en ligt dicht bij andere toeristische attracties.
Manneken pis is een mooi beeld. Als je in Brussel bent zeker langs gaan. En straat er naast heb je een goede lp platenzaak arleqiun.
Elk bezoek aan de hoofdstad passeren wij hier wel even. Dit keer hadden we geluk. Het was de nationale feestdag van Zweden, en de ambassadeur deelde gratis bier uit.
Het beeldje stelt op zich niet veel voor. Blijft echter een grote aantrekkingskracht hebben op toeristen.
Não vão ao engano e levem as expectativas em baixo. A estátua é pequena e fica de facto numa zona de ruas movimentadas. Aliada ao facto de ser um monumento de referência, está sempre lotado de turistas. E a estátua é de facto muito pequena. Vertaald door Google Maak geen fouten en verlaag je verwachtingen. Het beeld is klein en staat namelijk in een gebied met drukke straten. In combinatie met het feit dat het een referentiemonument is, is het altijd druk met toeristen. En het beeld is inderdaad erg klein.
Estátua belga clássica que vale a visita, mesmo que rápida. É bem menor do que parece, quando fui não estava vestido com nenhuma roupa temática Vertaald door Google Klassiek Belgisch beeld dat een bezoek waard is, ook al is het maar een snelle. Het is veel kleiner dan het lijkt, toen ik ging droeg ik geen themakleding
Muito legal.. e ainda troca de roupa rs Vertaald door Google Erg gaaf.. en zelfs omkleden lol
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor Manneken Pis van Brussel.

Brussels voor de lol

openingstijden, locatie, vervoer. Rue de l'Etuve 46 brussels treinstation kaart stadsplattegrond, satellietweergave. Manneken Pis van Brussel adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met Manneken Pis van Brussel. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over Manneken Pis van Brussel delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid