facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Liedekerkebos

Geschiedenis

Het Liedekerkebos is een bos- en natuurgebied in de Belgische gemeente Liedekerke. Het bos vormt samen met het kleinere Hertigembos het bijna 200 ha omvattende bos- en natuurcomplex Liedekerke- en Hertigembos. Het natuurgebied is Europees erkend als Natura 2000-gebied (Bossen van de Vlaamse Ardennen en andere Zuid-Vlaamse bossen).Algemene infoHet 120 ha grote bos is gedeeltelijk toegankelijk voor het publiek en staat bekend om zijn rijke aanbod aan recreatiemogelijkheden en natuurwaarden . Midden in het opengestelde deel van het bos werd met milieuvriendelijke speeltuigen een speelplein aangelegd. Het ontoegankelijke deel van het Liedekerkebos bestaat uit het oude, omrasterde ex-RTT-domein dat nu een bosreservaat is.FaunaHet domein omvat ook een poel die in de zomer helemaal uitdroogt. Dit vormt een interessante biotoop voor kortschildkevers.FloraIn het Liedekerkebos zijn verschillende loofbomen te onderscheiden zoals populier, hazelaar, tamme kastanje, Amerikaanse eik, zomereik, lijsterbes, zwarte els, haagbeuk en gewone esdoorn.

Adres: 1770 Liedekerke
Stad: Liedekerke
Postcode: 1770



op zoek naar gerelateerd: Liedekerkebos plattegrond, Liedekerke bos restaurant, Luswandeling Liedekerke, Natuurloop liedekerke, Restaurant Liedekerke, Bistro Liedekerke, Bos met speelplein, Palitsebeek
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Gemeente Liedekerke Gemeente Liedekerke 2 km Zeer onvriendelijk personeel. Misschien eens tijd voor verjonging en mensen die wel w...
Liedekerke Liedekerke 2 km Liedekerke is a municipality located in the Belgian province of Flemish Brabant. On J...
Recensies
Mooi bos, zeer toegankelijk. Deels toegankelijk met rol of wandelwagen, mooie speelweide, los loop weide voor honden. Top domein, tip parkeren doe je best in de omliggende straten. Op de site zelf is er weinig parking.
Liedekerkebos in Liedekerke is een geweldig bos voor een uitstap met het gezin. Volledig kindvriendelijk, kinderwagen- en rolstoeltoegankelijk. Er zijn routes uitgestippeld die je een wandeling geven doorheen heel het bos. Ook voor de honden is er een losloopzone voorzien waar je zelf ook nog een stukje kan meewandelen. Tussendoor is er ook een speeltuig voor de kids. Ik raad het iedereen aan die een dagje rustig wil doorbrengen.
Wandelen, lopen, kinderen laten spelen, het is een goed plekje om rustig te zijn
Hêel mooi bos, mooie wandelpaden
Mooi bos. Vlak en geschikt om te joggen. Door de verharde paden ook geschikt voor kinderwagen en rolstoel. Er zijn verschillende aangeduide wandelroutes. Ook is er een speelweide en zijn er rustbanken.
Mooi stukje natuur, fijne voorzieningen, rustig, voldoende bankjes, wordt goed onderhouden. De parking is niet OK: ondanks inspanningen slechts enkele maanden geleden verschijnen weer dezelfde putten.
Mooi bos, met verharde paden, speeltuin , open ruimte ... gezellig om te wandelen of om te joggen ...
Leuke plek om een mooie, rustige wandeling te maken. Mijn kinderen vonden de speeltuin en de kampen in het bos nabij de speeltuin de max!
Een gevarieerd bos, je trekt best je laarzen aan als je nieuwe paden wil ontdekken.
Zeer mooi bos, vrij groot met mooie wandelpaden.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid