facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis

Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis

Geschiedenis

Le Musée royal de l’Armée et d’Histoire militaire de Bruxelles se trouve au Cinquantenaire.Le bâtimentLe bâtiment du musée est le voisin des Musées royaux d’art et d’histoire et du musée de l’automobile Autoworld, le tout formant un vaste ensemble s’étendant symétriquement de part et d’autre d’un arc de triomphe à trois arches surmonté d’un quadrige à la façon antique. C’est en 1875 que commença l’édification de ce qui deviendra ce vaste complexe culturel.Tout commence avec le plan de l’architecte belge Gédéon Bordiau qui est retenu pour la construction de grands pavillons à destination officielle dans la perspective de la commémoration de la révolution belge de 1830 dont le gouvernement prépare le jubilé pour 1880. Le site choisi est celui de l’ancienne plaine des manœuvres de la Garde civique dite plaine de Linthout, dans la commune bruxelloise qui était alors le faubourg d’Etterbeek. Il s’agit d’un vaste espace situé dans le prolongement de la rue de la Loi qui le relie au site historique du Palais royal et du Palais du Parlement, dans le centre de Bruxelles.Le jubilé donna lieu à une exposition nationale qui se déroula dans les bâtiments de Bordiau dont deux grandes halles métalliques encadrent un arc de triomphe à une arche édifiée en matériaux provisoires.

Adres: Parc du Cinquantenaire 3 Jubelpark 3 , Brussel 1000, BE
Telefoonnummer: 02 737 78 33
Stad: Brussel
Route: Parc du Cinquantenaire 3
Huisnummer: Jubelpark 3
Postcode: 1000


Openingstijden

Dinsdag: 09:00-17:00
Woensdag: 09:00-17:00
Donderdag: 09:00-17:00
Vrijdag: 09:00-17:00
Zaterdag: 09:00-17:00
Zondag: 09:00-17:00


op zoek naar gerelateerd: koninklijk museum van het leger en de krijgsgeschiedenis openingstijden, legermuseum brussel parking, legermuseum brussel tarieven, luchtvaart museum openingstijden, legermuseum brussel archief, legermuseum brussel gratis, legermuseum brussel prijs, legermuseum brussel openingsuren
Recensies
Dit is een enorm uitgestrekt museum over wapens en krijgsgeschiedenis. Alleen al de enorme hal waar de vliegtuigen staan is zeer de moeite waard. De collectie Eerste Wereldoorlog is zeer de moeite waard, met een Mark IV-tank. Ook over de Slag bij Waterloo is er fraai materiaal in het Triomfbooggebouw, met een uitzicht over de stad als extra. Minpunt is de algeheel wat verwaarloosde en rommelige toestand van het museum, met de vliegtuighal als triest dieptepunt. Ook de Sky Lounge raakt niet verder dan aftandse ongezellige cafetaria. Maar het geheel blijft zeker bezienswaardig.
Visitei o Museu nesse mês julho de 2023 e algumas partes ainda estavam em reforma, mas nada que atrapalhasse a experiência. Algumas peças em exibição tem mais de séculos de idade, já outras são mais recentes. Tem tanques, aviões, canhões, etc. Além disso, a parte dedicada a 1° e 2° guerra é vasta e imersiva, vale a pena a vista.
Um dos maiores e melhores museus dedicados as Forças Armadas e Guerras no mundo. Sua vasta coleção temática com uniformes e armas originais começa na Idade Média e vai para conflitos no Século XIX, Guerras Napoleônicas, 1º Guerra Mundial e 2º Guerra Mundial. Grande destaque para o seção de aviação com exemplares de aviões de várias épocas e países. Também de veículos blindados. Necessita de aproximadamente 4 horas de visitação para ver todas as seções.
Mooi luchtvaart en defensie museum. Helaas was de luchtvaarthal wel groot en deels in onderhoud en hierdoor niet overal toegankelijk zonder dat er werkzaamheden werden verricht. Enkel parkeren van een hoogwerker. Hierdoor was slechts de helft van de tentoonstelling te bezoeken. De locatie is uitstekend en in een prachtig gebouw gelegen in het centrum. Eenvoudig bereikbaar per fiets, bus en metro.
Buitenkant van het museum en de locatie is mooi. Van binnen is er heel veel te zien. Qua museum hinkt het op 2 gedachten. Enerzijds oogt het allemaal ouderwets. Veel wapens zonder nadere toelichting. De hal met vliegtuigen oogt stoffig. Veel Belgische helden aan de muur, maar zonder verhaal. Oude posters die verkleurd zijn in de zon. De ruimte over de eerste Wereldoorlog oogt al wat beter. Vervolgens een zaal met schilderijen en wapens. Nergens een toelichting. Drie stukken met Congolezen, maar negens een toelichting waarom deze 3 mannen als enigen zo worden tentoongesteld. De ruimte over de 2de Wereldoorlog zit het meest moderne deel. Goede balans verhaal - museumstukken. Wat dan weer ontbreekt is een nadere duiding van collaborateurs in België. VNV wordt langs de neus genoemd en alleen dankzij Wikipedia kom je te weten waar die partij voor staat. De concentratiekampen worden genoemd, maar dan alleen die in Duitsland en Polen. Dat er ook interneringskampen waren in België bijv. Bij Antwerpen blijft onbesproken. De ruimtes met de werking van geweren en de middeleeuwse harnassen hebben we overgeslagen. Iets voor een andere keer. Museumbezoek is gratis na 1 uur. Het museum heeft een café sky cafe, wat meer oogt als een kantine. Eten is eenvoudig, maar wel goed. Bezoekers waren vooral jonge kinderen en oude mannen.
Absolute aan te raden dit museum te bezoeken. Wij hebben hier toch wel een paar uur in rondgekuierd. Er is zeer veel te zien over de 1ste en 2de wereldoorlog. Wel weinig aandacht over de zo belangrijke verzetstrijders en saboteurs. Wel veel aandacht voor het Duiste leger, het nazisme, fascisme, Gestapo en NSDAP. Tussen het verzet en de bezetter is jammer genoeg geen evenwicht. Veel voertuigen, kostuums en veel informatie in 3 talen. Het vliegtuig museum is zeer de moeite waard. Er is ook een mooie expositie over Sabena. Zeer leerrijk en leuk om te doen met kinderen. Rolstoeltoegankelijk met hier en daar zelfs liftjes. Propere toiletten. Snackbar/café met eenvoudige gerechten. Betaalbaar. Aanrader.
Indrukwekkend museum. 1 Grote hall met vliegtuigen. Een tweede gigantische hall met alles wat historisch met oorlog te maken heeft. Je kan er uren rondlopen.
Wat een collectie, erg interessant en zoiets als de Russische Zaal verwacht je niet. Men is druk bezig met herinrichting en renovatie dus veel is helaas niet toegankelijk of te bezichtigen april 2023. Dat is jammer maar het museum was er wel aan toe... entree was 11 euro, dat was het waard .Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Heel leuk plekje voor de kinderen van 5 en 3 jaar. Al 2 keer geweest.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Zaterdag, we begonnen de dag met een bezoek aan het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis... Gemiddelde bezoekduur was 3 uren , maar na 4 uren hadden we niet eens de helft gezien op ons tempo welliswaar en dat terwijl er twee delen van het museum nog eens afgesloten waren door werken. Omdat we alles tegoei wouden lezen en bekijken en daar dat er een heel planning was en we het voor sluitingsuur toch niet af zouden krijgen besloten we als het museum weer volledig toegankelijk is om hier nog eens een dag voor terug te komen , en het jubelpark volledig mee te nemen dan. Het was gewoon machtig om verschillende tijdperken te kunnen bezichtigen of bewonderen zeg maar ... De middeleeuwen , de Oostenrijkse Nederlanden , napoleon en zijn tijden, het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden , België in de 19de eeuw , de eerste & tweede wereldoorlog, marine , bewapingen & vliegtuigen en tanks op ware grote ... In films en boeken zie je ze vaak maar daar ter plaatse waande je je even in die tijden , kreeg je een duidelijk idee hoe groot ze echt waren en hoe ze echt in de voertuigen zaten en het was best wel indrukwekkend hoe mensen in de loop der tijd steeds brutere en botte manieren bedachten om elkaar gewoon te vernietigen.... Kortom je kunt er dagen in rondlopen , zonder je te vervelen & nieuwe dingen ontdekken. Prachtig dat er zo een collectie bewaard gebleven is en we die kunnen bezichtigen . Parking was er wel , betalend parkeerden we naast de weg bij het ingang van het jubelpark en dat kosste 12,50 euro voor 4,5 uurtjes. Gratis parking vonden we er niet. Dat was wel een minpuntje maar ok.... Er was ook een shop om souveniertjes te kopen , wc,s waren er proper alsook om babys te verversen aanwezig en een automaat met drank en ze waren er allemaal heel vriendelijk. Absoluut een aanrader!!!!!!!
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis.

Brussel musea

openingstijden, locatie, vervoer. Parc du Cinquantenaire 3 kaart stadsplattegrond, satellietweergave. Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Expo 14-18 Expo 14-18 61 meter À l’occasion du centenaire de la Première Guerre mondiale, le Musée royal de l’Armée ...
Autoworld Autoworld 169 meter Als je een autofreak bent dan moet je zeker deze plaats eens gaan bezoeken! Daar kom ...
Jubelparkmuseum Jubelparkmuseum 245 meter Een prachtig en heel divers museum. De speciale tentoonstelling over de Egyptische st...
Musée du Coeur Musée du Coeur 249 meter
Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis 249 meter Een prachtig en heel divers museum. De speciale tentoonstelling over de Egyptische st...
Pavillon et Relief Les Passions humaines Pavillon et Relief Les Passions humaines 320 meter Hou je van de architectuur van Horta? Hier kan je zien dat hij een veelzijdig kunsten...
Huis van de Europese geschiedenis Huis van de Europese geschiedenis 1 km Als je een antenne hebt die gevoelig is voor signalen van het verleden dan is het Hui...
Museum voor Natuurwetenschappen Museum voor Natuurwetenschappen 1 km Wie van botten, opgezette dieren en steensoorten houd komt hier niets te kort. Uitdag...
Parlamentarium Parlamentarium 1 km De perfecte locatie om te bezoeken wanneer je nieuwsgierig bent naar de geschiedenis ...
Het Koninklijk Paleis Het Koninklijk Paleis 2 km Leuke zomer opening van het Koninklijk Paleis. +++ Gratis tickets vooraf te reservere...
Het Speelgoedmuseum Het Speelgoedmuseum 2 km Dit museum is inmiddels duidelijk niet meer open
Coudenberg Coudenberg 2 km Leuke museum ook voor de kleuters. Er is een heel leuke zoektocht. De personeel was o...
Belvue Museum Belvue Museum 2 km Het museum over België en zijn geschiedenis! In 7 thema's in 7 verschillende kamers m...
Koning Boudewijnstichting Koning Boudewijnstichting 2 km Ik was hier voor presentatie UWC. Kennismaking met deze organisatie viel uiteindelijk...
Cinematek Cinematek 2 km De beste plek van het land om klassiekers te ervaren zoals ze bedoeld zijn.
Espace Culturel ING Espace Culturel ING 2 km Heel mooi museum met wisselende collecties. Nu was ik er voor de Love.Hate.Debate exp...
Fondation pour l'Architecture Fondation pour l'Architecture 2 km Vertaald door Google Bibliothecarissen zeer beschikbaar en geven goed advies. Origin...
We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid