facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Hesbania VUB

Info

Wij vertegenwoordigen de studenten uit Haspengouw en Hageland in Brussel.

Geschiedenis

‘Hesbania’ is de Latijnse naam voor de Haspengouw. Wij vertegenwoordigen de studenten uit Haspengouw en Hageland in Brussel. Hieronder vallen onder andere Tongeren, Borgloon, Sint-Truiden, Tienen, Landen, Diest, Leuven en niet te vergeten Luik aan de andere kant van de taalgrens. Toch even zeggen dat onze kring open staat voor iedereen! We hebben zelfs een sub-kring Hollandia voor de Nederlandse studenten.

Wij willen het studentenleven aan de universiteit wat aangenamer maken. Het moet niet altijd studeren zijn, afwisseling is gezond. We organiseren talrijke TD's (Thé Dansant, zo heet een fuif aan de VUB) en cantussen, maar ook spelletjes- en eetavonden, cultuuractiviteiten, kotfeestjes, ..., en op tijd en stond een frisse pint! Daarvoor kan je ons altijd vinden bij Marc in Luigi's Café of aan de toog bij Marie in La Parenthèse.

Onze kringkleuren zijn rood-geel-blauw. Rood en geel verwijzen naar het graafschap Loon. Blauw komt voor in de wapenschilden van Hesbanische steden als Tongeren, Aarschot, Sint-Truiden en Landen. In ons wapenschild vindt men buiten de kringkleuren ook de Prinsenvlag, verwijzend naar de Geuzen, de Limburgse leeuw, en de appel die als mysterieuze vrucht de spil vormt van vele mythes, legendes en verhalen. En niet te vergeten, onze vigilante is de Vruchtbare Hengst!

Voor de geïnteresseerden, even wat geschiedenis: de Haspengouw (Hasbania of pagus Hasbaniensis) was een Frankische gouw tijdens de middeleeuwen. Bij het Verdrag van Meerssen (870) bleek dat de gouw uit vier graafschappen bestond:
- Het graafschap Avernas: in het noordoosten van de Haspengouw, voor het eerst genoemd in een oorkonde van na 956, welke later bekend zou komen te staan als het graafschap Loon.
- Het graafschap Bruningerode: in het zuidwesten van de Haspengouw, genoemd in een oorkonde uit 988, in welke Otto III van het Heilige Roomse Rijk de eigendommen van de Luikse kerk bevestigde.
- Het graafschap Leuven: in het noordwesten, voor het eerst genoemd in 1003.
- Het graafschap Haspinga: "comitatum Arnoldi comitis nomine Haspinga in pago Haspingowi" geschonken door Hendrik III van het Heilige Roomse Rijk aan de Luikse Sint-Lambertuskathedraal middels een oorkonde van 24 januari 1040, welke de overgebleven zuidoostelijke hoek van de Haspengouw gezocht dient te worden

Wil je nog wat meer info?
Spreek ons aan, stuur ons een mailtje op [email protected]
of bezoek ons op www.hesbania.com of www.facebook.com/HesbaniaVub

Adres: Pleinlaan 2, 1050 Elsene
Stad: Ixelles
Route: Pleinlaan 2
Postcode: 1050


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Break The Silence Break The Silence 0 meter The sound of the VUB underground!
BierKultuur BierKultuur 0 meter Super mooie campus en overal vriendelijk personeel restaurant, cafetaria, infopunt,.....
Campina VUB Campina VUB 0 meter Je studententijd die begint bij Campina want daar weten ze van veel plezier en bier e...
PERSkring VUB PERSkring VUB 153 meter Beste mensen, beste zielen, beste kring
Polytechnische Kring Polytechnische Kring 252 meter Heel toffe kring, de mensen zijn daar geweldig!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid