facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Food For Life

Food For Life

Info

Voedings-en lifestyle coach.



"Pure Lifestyle is je Apple Authorised Reseller én concept store uit Ninove.Nergens anders vind je een Apple shop die de coolste technologie combineert met een woonwinkel. Bezoek ons online én in onze winkel in Ninove."
Adres:
Telefoonnummer: +32493 922 909
Stad: Ninove



op zoek naar gerelateerd: Pure Lifestyle, Pure Lifestyle Ninove, Pure Lifestyle toonzaalmodellen, iPhone 13 Pure Lifestyle, Pure Lifestyle openingsuren, Steven Van den Eynde Pure Lifestyle, Apple Watch Pure Lifestyle, Meubels Ninove
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Beau Style Beau Style 1 km De zonnebanken zijn van uitstekende kwaliteit en heel proper top.je wordt heel vriend...
TransForm TransForm 2 km Nog ni geweest
Voedingscoach Melissa Voedingscoach Melissa 2 km Melissa heeft een persoonlijke aanpak waardoor ik mij onmiddellijk gesteund voelde. H...
Recensies
De allerbeste Apple Store en designwinkel van het land. Wij kopen er al jaren alles van Apple, Sonos en Beats en altijd met geweldige en vriendelijke service van Steven en Koen. Laatst was een iPhone bomvol foto’s op de harde schijf die nog niet in de cloud zaten gecrasht en ze zijn er toch in geslaagd om hem weer aan de praat te krijgen en alle foto’s veilig in de cloud te krijgen. Zo blij mee
De vrouwelijke blonde verkoopster ik gok de bazin was enorm onvriendelijk en onbeleefd. Ze deed moeilijk om een artikel, dat 20 min voordien aangekocht werd en nog in perfecte staat was, terug te nemen. Nog voor ze het artikel had bekeken, zocht ze redenen om het artikel alsnog niet te moeten ruilen zoals: "hier zit wel al een krasje op mevrouw", "ben je zeker dat het wel past op je telefoon?". Als consument heb je recht op iets van vergoeding/ tegoedbon of ruil die we na lang aandringen eindelijk kregen. Abominabele service die zelfs niet 1 ster verdient. Ik vertel deze slechte ervaring zeker door aan mijn kennissen.
Ze zijn goed in verkopen maar als er iets kapot is zoeken van alle uitvlucht om niet te herstellen of door je eigen te laten betalen terwijl je garantie hebt. 1 jaar garantie van Apple dan herstellen ze alles vanaf 2de jaar zit je in grote probleem. Bij me was de luidspreker kapot. Service heel slecht kwam binnen met garantie eerste opmerking zal geen garantie zijn door eerste verkoper dan kwam de baas die wist van niets dan kwam de derde die zij op mijn broeken goed gewassen waren.
Al jarenlang super goed geholpen door verschillende medewerkers. Zeer snelle en goede service in de winkel, steeds bereid om de klanten goed te helpen en steeds met de glimlach. Ook bij thuis leveringen gaat alles vlot ! Dikke pluim !
Perfect van aankoop tot levering. Daarenboven bleek de prijs van Pure Lifestyle goedkoper dan enige andere designwinkel in België.
Zeer tevreden van de fijne samenwerking. De input van Koen en Steven in de keuzes om tot een mooie setting te komen hebben we zeer geapprecieerd. Top om met specialisten te werken die hun expertise willen delen op een ongedwongen manier!
Een tip die ik wil geven uit ervaring: voor uitleg of problemen vraag naar de verantwoordelijke. Zij hebben de moeite gedaan om mij persoonlijk op te bellen en mij te woord gestaan. Dit apprecieer ik ten zeerste.
Zeer goed geholpen geweest door Niels! Super service. Bedankt.
Fantastische service, niet opdringerig, heel vriendelijk en behulpzaam personeel.
Gisteren stapte ik met mijn mama jullie winkel binnen voor de aankoop van een nieuwe Iphone. Bij het eerste exemplaar dat ik vastnam ging het alarm af zat vermoedelijk niet goed vast. Ik bleef even wachten bij het toestel zodat ik een medewerker op de hoogte kon houden van het defect. Al zuchtend en puffend komt een medewerkster het alarm afzetten, waarna ik een uitbrander krijg van de vrouw: ‘Is dat nu nodig om die vast te nemen?’. ‘Heb jij wel een nieuwe gsm nodig?’. Ik was helemaal verbijsterd en antwoorde dat ik weldegelijk een nieuwe Iphone nodig heb. Is dit de manier waarop jullie omgaan met jullie klanten? Ik heb de vrouw duidelijk gemaakt dat dit mijn insziens niet klantvriendelijk is en ben toen vertrokken. Een cursus klantgerichtvriendelijkheid is hier misschien aangewezen? Mijn conclusie? Ik zal jullie winkel niet meer bezoeken en zal mijn verhaal zeker delen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid