facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Domein van de grotten van Han

Geschiedenis

Het Domein van de Grotten van Han is een toeristisch natuurcomplex gelegen te Han-sur-Lesse in België. Het domein bestaat uit 4 toeristische attracties.De Grotten van HanDe Grotten van Han, sinds 1895 opengesteld voor publiek, zijn de enige attractie in België met 3 Michelinsterren in de Groene gids van Michelin. De bezoekers worden naar de ingang van de grot gebracht met een honderd jaar oude tram die een traject van ongeveer 4 kilometer aflegt. Meertalige gidsen nemen bezoekers mee door de grotten over een traject van 2 kilometer. Het parcours bevat 508 dalende en stijgende treden. Een klank en lichtspel vindt plaats in het midden van het bezoek en de uitgang bevindt zich boven de Lesse.De zalen in de grot heten in volgorde van bezoek: De ingang van de grotten: Het Salpeterhol De Scarabëenzaal De Vigneronzaal De Galerij van de Verviétois De Minaretzaal De Mysterieuzen De Styx De Trofee De Wapenzaal De Koepelzaal De Draperieënzaal De uitgang van de grot: Het Hol van HanHet wildparkIn 1961 werden er maatregelen genomen om de site te beschermen voor de beboste heuvel van Boine, de rotsen van Faule en Griffaloux, de golf van Belvaux en de Chavée en de droge vallei van de Lesse. Er werden zo 2 gedeeltes gecreëerd: het massief van Boine aan de ene kant en de "Chavée" of oude bedding van de Lesse met de bossen die het omringen aan de andere kant.Sinds 13 juli 1970 is dit gebied van zo'n 250 hectare op de heuvel boven de Grotten van Han en de oude vallei van de Lesse al ingericht als wildpark. Dit inheemse wildpark is gesitueerd op het Massief van Boine dat de Grotten van Han huisvest. Het Domein van de Grotten van Han is sinds meer dan honderd jaar eigenaar van deze plaatsen.



"Préparez-vous pour un voyage aux origines du monde... Les weekends jusqu'au 12/02/2023 ouvert sur réservation uniquement. Plus d'infos sur notre site !~Ben je klaar voor een reis naar de oorsprong van de wereld? De weekends tot 12/02/2023 enkel open op reservering. Meer info op onze website!"
Adres: Rochefort (België)
Stad: Rochefort



op zoek naar gerelateerd: grotten van han openingstijden, grotten van han dierenpark, grotten van han tickets, grotten van han honden, grotten van han overnachten, grotten van han lerarenkaart, grotten van han adres, grotten van han korting
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Domaine des grottes de Han Domaine des grottes de Han 22 meter Wij hebben onze tickets gecombineerd met het wilddieren park. Eerst naar de grotten....
Château Frandeux Château Frandeux 8 km De 5e ster blijft uit vanwege spinnenwebben op de slaapkamer, zwarte pluisjes op vlo...
Château De Vignée Château De Vignée 9 km Wij hebben bijzonder genoten van ons gemoedelijk luxueus verblijf bij Château de Vign...
Recensies
30 juli naar de Grotten van Han geweest. Hele leuke rondleiding gehad in de grotten, dacht dat het heel koud was, maar viel mee. Door al dat lopen door de grotten kreeg je het wel warm. Honden kunnen mee in de grotten, maar zijn af en toe wel trappen daar, ook lange. Leuke soort "dia" voorstelling/show gezien in de grotten en die vrouw legde alles goed uit, moest wel hard praten geen microfoon. Waren wel wat mensen die meeliepen met de rondleiding. Na de grotten daar wat patatjes gegeten. Ze hebben daar dus ook een grote speeltuin voor de kids. Daarna zijn we met een busje door het park gegaan je kan ook lopend dit duurde ook een tijdje, sowieso meer dan een uur dus lopend duur dan nog langer, hele mooie park. Mooie omgeving en de dieren, alleen de beren vond ik best zielig om te zien zo opgesloten. We hebben nog elke dag dat liedje in ons hoofd van "De Grotten van Han" die in dat busje afspeelde haha. Maar het was echt superleuk verder, veel Nederlanders daar gezien/gehoord. Je moet wel echt een hele dag hier voor vrij maken.
Prachtig wildpark! Geen exotische dieren, maar gewoon lekker Europees. Stevige wandeling als je alles loopt, schoenen met profiel zijn aan te raden. Op stukken waar relatief weinig te zien is, zijn de mooiste houtsculpturen neergezet. Indrukwekkende grot. De tour in de grot was erg goed verzorgd. Goede gids, vertelde leuk en wist veel extra's te vertellen buiten de standaard stukjes.. Groep was erg groot, maar daar heb ik me minder aan gestoord dan ik initieel had verwacht.
Een verrassende grot in het zuiden van België. Een mooie tocht door de berg met twee hele mooie grote holtes in de berg. Dat water dit kan vormen. Om dit te begrijpen, dan moet je het zelf zien. Goede gidsen, die goed Nederlands spreken, zijn aanwezig. Je kunt ook het wildpark bezoeken. Dit kun je doen met een "treintje". Een truck met aanhanger om het park door te gaan en de dieren te zien. Dit kan ook wandelend, maar raad ik net kinderen, gezien de afstand en helling, niet aan. Het trammetje is dan een alternatief.
Familie uitstap tijdens weekje ardennen. We kozen om eerst het wildpark te doen. We twijfelden of we de safaricar zouden doen. Maar we dachten dat het met onze peuter leuker zou zijn om te wandelen. En hadden gelezen dat eerste deel met buggy te doen was voor onze baby. Dus namen we de tram naar ingang wildpark om dan eerste 3km te voet te doen met buggy en peuter. Het buggy vriendelijke viel toch wat tegen. Toch voor een plooibuggy hebben een duo nano niet makkelijk. Op het laatste deel zijn er ook hele deel trappen. Wij raden dus aan om safaricar te nemen of een draagzak. Qua dieren viel het beetje tegen maar was leuke familiewandeling. Daarna deden we de grotten met deel van de groep. Dit was super tof. Ook al zaten we in een grote groep NL, hadden meer davn voldoende tijd om fotos te nemen en op gemak rond te kijken. De projectie show was ook de moeite en heel leuk. Nadien dronken we nog een lekker lokaal biertje terwijl onze peuter zich uitleefde op het kei plezante speeltuintje in begin.
Het domein van Han is leuk om een dag of dagdeel naar toe te gaan. Wij hebben eerst met de safari kar door het park gereden. Hierbij zie je alle hoofd bezienswaardigheden die het park te bieden heeft. Daarbij maak je verschillende stops bij onder andere de plek waar de rivier de grot in stroomt en bij een aantal dieren. Vooral het beren verblijf is erg mooi, even als de vallei met verschillende hoefdieren. Nadien zijn wij via de tour van 1 uur en 15 minuten de grot in gegaan waar je een aantal indrukwekkende plekken hebt. De tour is relatief makkelijk te bewandelen en is hoofdzakelijk verhard. Er zijn wel een aantal trappen ~370 volgens de gids waar je rekening mee moet houden als je slecht ter been bent. Het is verder echt heel goed te doen en echt een aanrader als je in de buurt bent. Het dierenpark heeft wel wat verouderde hokken staan waar soms wat sneu uitziende dieren in staan.
We hebben vooraf combitickets geboekt en het wildpak en de grotten op verschillende dagen bezocht. Op het domein zelf kan de informatievoorziening beter. Maar met wat zoekwerk kom je al snel een heel eind. We wilden voor het wildpark eerst de wandeling van 3 km en daarna een safaribus en de jongeman van het domein die we spraken stuurde ons het wandelpad op naar het wildpark. Dit bleek dus een wandeling van 3 km te zijn, voordat je in het wildpark aankomt. Het aantal dieren in het park zelf viel wat tegen en de verblijven zien er veroudert en soms ook wel klein uit. Als je in het gedeelte komt, waar de dieren vrij rondlopen gelukkig niet de beren dan beleef je het echte wildpark. Na een wandeling van 6 km kwamen we bij de safaribus uit en onze chauffeur sprak goed Nederlands. Wel jammer dat hij probeerde om het parcours zo snel mogelijk af te leggen zonder echt bij de dieren te stoppen. Dat is niet wat we andere bussen zagen doen dus waarschijnlijk had onze chauffeur haast. Aan het einde van de route kwamen we bij de tramhalte uit, waar geen uitleg of zo was over vertrektijden. Maar na de wandeling konden we goed uitrusten voor er een keer een tram kwam en iemand de poort kwam openen. Wat wel jammer was is dat er nergens verteld werd dat de tram na het domein doorreed naar het dorp. Dat zouden we graag gedaan hebben in plaats van uitstappen bij het domein en weer een stukje lopen. Tweede bezoek was de grot en begonnen met het museum. Dit gaf een leuk beeld van de grotten en een korte mooie film over het wildpark. Toen naar de grotten, waar de Nederlandstalige en de Franstalige gescheiden werden. Met een grote groep zijn de grotten ingegaan en daar was het genieten en de ogen uitkijken. Als je al een keer uitleg over grotten gehad hebt loop dan achteraan, zodat je rustig een foto kunt nemen en kan genieten van de grotten. De kinderen lopen ook vaak vooraan dus ook nog rustiger ;- Bezoek aan de grotten was korter dan verwacht, maar wel de moeite waard.
Geweldig mooi natuurpark, je kunt er mooi wandelen, je komt langs super mooie lokaties, vooral het boomtoppenpad met het mooie uitzicht, was hier favoriet. Is de route je te lang, kun je bij een van de haltes op de safaribus stappen. Aansluitend zijn wij op de doortocht geweest door de grotten van Han, ook zeker aan te bevelen, zeer indrukwekkend.
Eerst het wildpark bezocht. Een deel wandelend, een deel met de pendelbus. Wandelpad door de bomen was wel op bepaalde plaatsen zeer glad. Ook moeilijk om op voorhand te weten hoe lang je in het wildpark zal zijn en je bij reservatie wel al een tijdstip moer doorgeven voor het grotbezoek. Mooie lichtshow in de grot!Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
De Grotten van Han zijn werkelijk een wonder van de natuur. Vanaf het moment dat je de grot betreedt, wordt je meegenomen op een magische reis door de tijd, met majestueuze stalactieten en stalagmieten die als kunstwerken uit het plafond en de grond oprijzen. Het subtiele spel van licht en schaduw geeft de grotten een sprookjesachtige sfeer die je nergens anders vindt. Bovendien is de rondleiding zowel educatief als fascinerend, waardoor je een diep respect krijgt voor de kracht en schoonheid van onze planeet. Een absolute must-see voor iedereen die België bezoekt!
Het Domein bestaat uit een vrij toegankelijk deel met een grote speelweide en betaalde onderdelen waar je bij de kassa aan het begin een ticket voor kunt kopen. Het was laagseizoen en 's middags dus geen wachtrij. Het personeel doet zijn best om ook Nederlands te spreken. De korte tour door de Grotten is mooi en wat mij betreft precies lang genoeg. Als je slechter ter been bent is het alleen minder geschikt vanwege de diverse trappen. Duidelijke Frans- en Nederlandstalige uitleg onderweg van een gids en een hele mooie lichtshow halverwege over het ontstaan van de aarde. Het is er tussen 9 en 12 gr binnen, dus houd daarmee rekening mbt kleding. Ook is de grond hier en daar nat/glad, dus stevig schoeisel is ook niet overbodig. Neem wat contant geld mee om de gids aan het eind een tip te kunnen geven. Gezien het gebrek aan tijd heb ik het wildpark vanuit safaribusje gezien. Lopend duurt zeker wel 4 uur. Voordeel van de bus is dus dat het sneller gaat en je uitleg krijgt, nadeel is dat je maar op een paar punten uit stapt en de chauffeur bepaalt waar en hoe lang hij stil staat. Grote kans dus dat je de dieren alleen op flinke afstand ziet of zelfs helemaal niet. Maar het park op zich is ook al mooi om te zien.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid