facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Domaine des grottes de Han

Geschiedenis

Le Domaine des grottes de Han est un complexe touristique belge wallon situé dans la province de Namur, à Han-sur-Lesse. Ce domaine est composé de cinq attractions. La réserve d'animaux sauvages présente de nombreuses espèces de la faune européenne.Il est membre permanent de l'Association européenne des zoos et aquariums (EAZA).Les grottes de HanLes grottes de Han, ouvertes au public depuis plus de deux siècles, sont la seule attraction de Belgique à posséder au Guide vert Michelin. Les visiteurs y accèdent grâce à un tram centenaire pour un trajet de et y suivent une visite guidée multilingue de 2 km et. Le parcours est composé de montantes et descendantes. Un son et lumière se déroule au milieu de la visite et la sortie se trouve en surplomb de la Lesse.Les salles de la grotte se nomment : l'entrée des grottes ; la salle des scarabées ; le Vigneron ; la galerie des Verviétois ; le Minaret ; les Mystérieuses ; le passage du Styx ; le Trophée ; la salle d'arme ; la salle du dôme ; la sortie des grottes.



"Préparez-vous pour un voyage aux origines du monde... Les weekends jusqu'au 12/02/2023 ouvert sur réservation uniquement. Plus d'infos sur notre site !~Ben je klaar voor een reis naar de oorsprong van de wereld? De weekends tot 12/02/2023 enkel open op reservering. Meer info op onze website!"
Adres: 1930 Rochefort (België)
Stad: Rochefort
Postcode: 1930



op zoek naar gerelateerd: han sur lesse, wildpark han, openingstijden grotte van han, grotten van han openingsuren, grotten van han honden, hoe lang duurt bezoek grotten van han, grotten van han adres, grotten van han tickets
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Domein van de grotten van Han Domein van de grotten van Han 22 meter 30 juli naar de Grotten van Han geweest. Hele leuke rondleiding gehad in de grotten, ...
Château Frandeux Château Frandeux 8 km De 5e ster blijft uit vanwege spinnenwebben op de slaapkamer, zwarte pluisjes op vlo...
Château De Vignée Château De Vignée 9 km Wij hebben bijzonder genoten van ons gemoedelijk luxueus verblijf bij Château de Vign...
Recensies
Wij hebben onze tickets gecombineerd met het wilddieren park. Eerst naar de grotten. Erg mooie grotten, de gids sprak Nederlands best wel een accent er bovenop dus af em toe goed luisteren maar het enthousiasme zat er goed in! De grotten waren mooi en de man die met een fakkel naar beneden rende en de lichtshow maakte het helemaal af! Zeker het geld waard. Wel belangrijk om goed ter been te zijn. Het park hebben wij met de safari auto bekeken. Af en toe kan je uit stappen om een stukje zelf te lopen of blijven zitten mocht je dat willen. Voor hier wild dieren park hoef je niet heel goed ter been te zijn zolang je de safari auto in kan stappen.
Een zeer mooie locatie met uitgebreid en langgerekt grottenstelsel. De lichtshow is daarbij zeker een aanrader! Het vertelt het verhaal van de oorsprong. De gidsen zijn meertalig en leggen alle informatie betreffende de grotten goed en duidelijk uit. Een totaalbeleving voor iedereen. Zorg wel voor goede schoenen en kleding dat vies mag worden. De grotten zijn niet goed toegankelijk voor mindervaliden! Naast de grotten bestaat het wildpark dat je kunt bezoeken per trammetje of lopend. Een mooie ontdekkingstocht langs wilde dieren in verschillende gebieden. Zeker de moeite waard! Momenteel leuke kortingsacties via de diverse media kanalen!
Mooie plek! De wandeling door het park ben je al snel 5uur kwijt mee. Goed te doen. Zorg wel dat je rekening houdt met de tijden voor de tram. Zodat je op tijd kunt zijn voor de grotte. Voor de grotte moet je een tijd reserveren. Erg mooi goed verzorgt park. Neem je eigen drinken en eten mee. Er is onderweg in het park zeker een plekje die erg goed is. Maar wellicht heb je nog meer trek. Het eerste deel van de wandeling is ook leuk met kinderen! Wij bevelen het park andere aan.
De druipsteengrotten zijn karakteristiek voor het gebied omliggende Hans-Sur-Lesse en Rochefort. Het bezoek aan een van deze grotten is dan ook vrijwel een "must" als je je in dit gebiedt bevindt. Deze specifieke grot is ontstaan doordat een ondergrondse stroming van de Lesse in contact is gekomen met de kalksteen vallei waar deze regio op rust. Het gebied, dat ooit een oceaan was, is opgeheven, afgesleten en vervolgens nogmaals opgeheven en afgesleten tijdens de vorming van het Europese rivierstelsel in ditzelfde tijdvlak werd Nederland langzaamaan de rivierdelta van West-Europa. Gedurende de rondleiding, die zowel in het Frans als in het Vlaams gegeven wordt, wordt dit in beperkte mate ook genoemd. De meeste uitleg gaat echter over de zogeheten zalen van de grot en het ontstaan van de stalagmieten en stalactieten die zich in deze grot bevinden. Deze rondleiding is kwalitatief, educatief en bovendien ook bijzonder: In een van de galerijen speelt een lichtshow af. De duur van de rondleidingen bedraagt ~1 uur en 15 minuten. Mocht u de behoefte hebben aan meer informatie over de geologie van de grotten, overweeg dan vooral de aanschaf van het boekje "Routes van grotten en kalksteen, van Rochefort tot Han-Sur-Lesse". Deze is slechts €5 en bevat veel extra informatie over het gebied. Ideaal voor aardrijkskundigen. Toegang tot de grot of het wildpark verleent u ook toegang tot het wandelpark en een klein museum boven de souvenirwinkel bij de ingang/uitgang. Ook deze is het bezoeken waard.
Een bezoek aan deze grotten is een dikke aanrader! Je loopt, olv een gids, 1,6 km door de gangenstelsels heen. Onderweg kom je ook het riviertje de Lesse tegen die gemoedelijk door de grotten stroomt. Ook vliegt er af en toe een vleermuis rond! Ongeveer aan het einde van de tour wordt men getrakteerd op een geweldige lichtshow die 4 minuten duurt. Buiten de grotten staat een safaricar klaar om je rond te rijden door het geweldige safaripark met oa everzwijnen, uilen, herten, wilde paarden etc etc. Het is ook mogelijk om dit park te voet te bezoeken. Kortom; wij hebben een geweldige dag gehad en komen zeker nog eens terug!
Wij deden enkel het wildpark, via busrit. Dit was een rit van 1,5 uur. Veel en goed uitleg gekregen. Ondanks de warmte veel dieren gezien. Drie maal mogen uitstappen om betere foto's te maken. Zeker niet het gevoel van een zoo, de dieren leken goed verzorgd. Voldoende drank -en eetstandjes over het domein, alsook wc's. Er bestaat ook een vrije wandeling van drie uur, die staat zeker nog op de agenda. Personeel kon ook in Nederlands helpen. Zeker zijn geld waard, je kan hier een hele dag vertoeven, in het begin van het domein is een grote speeltuin
Dit vonden wij echt GEWELDIG!! De grotten zijn werkelijk prachtig! De lichtshow is fantastisch. De tour met de safari truck is erg leuk, dit is ook prima te doen met de kinderen. Wij waren er met onze zoontjes van 5 jr en 4 maanden, de kleinste in de draagzak en de oudste kon de route in de grot prima lopen. Zeker voor herhaling vatbaar!!
Mooie grotten. Je wacht buiten even en gaat dan met een best grote groep naar binnen. Fijn dat er Vlaams wordt gesproken. Hierdoor komt de uitleg goed over. Onderweg vertelt de gids over het ontstaan van de grotten. Je loopt een route vanongeveer 1,5 km in een uur. Hier en daar sta je even stil. In een van de grote 'zalen' is een mooie lichtshow. Wij waren er tijdens Halloween; leuke aankleding en trollen acteurs. De hond mag mee de grot in. Jammer genoeg niet naar het Wildpark, dus dat hebben we niet gezien. Gratis parkeren op afstand, rest van het dorp betaald. Ongeveer 10 min lopen naar ingang grotten.
Bij het boeken kan je kiezen voor Nederlands of Frans talige gids. Fijne rondleiding met als afsluiting een lichtshow. Groot wildpark dat met de bus of te voet te bezoeken is door de grote van het park is het zoeken naar de dieren . Maar is natuurlijk beter voor de dieren zelf. Echt een perfecte locatie voor een hele dag wij hebben er van genoten.
De Grotten van Han, wauw wat zal ik erover zeggen. Wat een ongelooflijk indrukwekkende grot is dit zeg! Dankzij de vele reviews die schrijven over te grote groepen en slechte service waren wij wat huiverig om hier naartoe te gaan. Tenslotte is de prijs best hoog en de site niet overal even duidelijk. Uiteindelijk toch via een aanbieding tickets besteld voor de grotten en het aangrenzende park. Allereerst de grotten, dat wat er was geschreven over grote groepen klopt aardig. De groep voor de Nederlandse gids was behoorlijk aan de grote kant ongeveer 50 personen en dit ging allemaal tegelijk met dezelfde groep van de Franse tour ongeveer 12 personen de grot in en kreeg de uitleg van dezelfde gids. Hoewel we dus met ruim 60 personen door de gangen struinde was het best knap te noemen dat de gids aardig de aandacht kreeg en zelfs als je achteraan liep goed te verstaan was. Dik pluspunt was vooral het grote enthousiasme dat de gids had! Vol plezier en met de fascinatie alsof ze het zelf voor de eerste keer zag presenteerde ze de grot als de Parel van de Grotten. Wat ook erg goed werkte was de projectieshow. Wij hadden verwacht dat deze aan het einde zat, maar verrassend zat deze ergens in het midden van de tour. Erg indrukwekkend hoe de muziek en geprojecteerde beelden samen de van zichzelf al indrukwekkende grot nóg een extra dimensie kon geven. Niks anders dan volle lof voor de rondleiding we deden er ongeveer 1,5 uur over, gids en verzorgdheid van de grot! Waarom dan maar 4 sterren als ik zo enthousiast ben? Dat komt door het dierenpark. Hoewel het volledige domein gigantisch is en de tramtour die we gaan hebben erg leuk was, gaven de dieren een erg dubbel gevoel. De website spreekt over dieren die halfbeperkt of onbeperkt in vrijheid leven. Dit is deels waar. Op bepaalde gebieden liepen grote groepen herten en paarden vrijuit door de wijdsheid van prachtig Ardense natuur, maar een zeer groot deel deed dit totaal niet en moest het doen met kleine verblijven en kunstmatige natuurgebieden. Met name het gebied voor de beren, wat in de tramtour trots werd aangekondigd, was een relatief klein hok voorzien van 3 hekwerken en een vijvertje met wat water. Niet iets wat ik me had voorgesteld bij een trotse beer in de vrije natuur van de Ardennen. Ik geloof wel dat het park het beste met de dieren voor heeft, maar de verblijven die er nu zijn lijken echt te klein, gedateerd en meer in belang van de attractie dan het dier. Al met al zijn de Domeinen van de Grotten van Han dus absoluut wel het bezoeken waard, vooral de grot, maar het dierenpark verdient echt wel nog enig aandacht.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid