facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Departement Architectuur - KU Leuven

Departement Architectuur - KU Leuven

Info

Het Departement Architectuur doet onderzoek in het brede veld van de architectuur, de door de mens gecreëerde gebouwde omgeving. We bieden vijf opleidingen aan en drie manama's.

Geschiedenis

Het Departement Architectuur huisvest de opleidingen architectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening van de KU Leuven. De ambitie is om een internationale voortrekkersrol te vervullen binnen het onderzoek dat in deze domeinen wordt gevoerd. Dit onderzoek heeft betrekking op de gebouwde omgeving als een ontworpen artefact (vandaar het belang van creativiteit en esthetiek), een artefact dat terzelfdertijd gestuurd wordt door historische, culturele, sociale, politieke, fysieke, economische en technologische factoren. De gediversifieerde aanpak binnen het departement wordt gekenmerkt door aandacht voor duurzaamheid, sociale innovatie en voor de wijze waarop de gebouwde ruimte drager kan zijn van veelvoudigheid en meerduidigheid.

Onderzoek aan het departement beoogt transdisciplinariteit, waarbij de nadruk ligt op de interactie tussen diverse disciplinaire benaderingen (techniek, ontwerp, stedenbouw, ruimtelijke ordening, menswetenschappen, sociale wetenschappen) in hun engagement met verschillende betrokken partijen en met de dagdagelijkse praktijk in het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van de gebouwde omgeving.

Dit onderzoek vormt de grondslag voor de onderwijsprogramma’s, met een ambitie om een belangrijke rol te vervullen in de nationale top (door bachelor- en master-opleiding) en de internationale top (door Advanced Masters-opleidingen en PhD programma’s).

Adres: Kasteelpark Arenberg 1, 3001 Heverlee
Telefoonnummer: +32 16 32 13 61
Stad: Heverlee
Route: Kasteelpark Arenberg 1
Postcode: 3001


Openingstijden

Maandag: 13:00 - 16:00
Dinsdag: 13:00 - 16:00
Woensdag: 09:00 - 12:00
Donderdag: 13:00 - 16:00
Vrijdag: 13:00 - 16:00


op zoek naar gerelateerd: KU Leuven Architectuur, Architectuur KU Leuven vakken, IJkingstoets Architectuur KU Leuven
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Alloreki Alloreki 981 meter Alloreki staat voor ALumni Lichamelijke Opvoeding REvalidatiewetenschappen en KInesit...
KU Leuven Stiltehuis KU Leuven Stiltehuis 1 km Rustige mooie plaats in de natuur
ucll - HR ucll - HR 2 km Bachelor SW Personeelswerk (HR)
Recensies
Vertaald door Google Openingsuren van de administratie: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 13u tot 16u Woensdag: 9u tot 12u Origineel Opening hours of the administration: Monday, Tuesday, Thursday and Friday: 1pm to 4 pm Wednesday: 9 am to 12 am
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid