facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Centrum voor voedingspsychologie

Centrum voor voedingspsychologie

Info

Voedingspsychologie is de wetenschap van de manier waarop voedingsstoffen je stemming, je emoties, je manier van denken en je gedrag beïnvloeden. Het leert ons hoe je je stemming en emoties kan optimaliseren via gezonde voeding en supplementen.

Geschiedenis

Nutritionele psychologie is een relatief nieuwe tak binnen de psychologie. Dit is echter verwonderlijk vermits het zo’n logische combinatie is. Eten is een noodzakelijk onderdeel van het leven, maar het is ook zó veel meer dan alleen het nuttigen van voedingsstoffen. Het heeft immers niet enkel een enorme invloed op onze algemene gezondheid, maar ook op hoe we ons voelen, hoe we denken én hoe we ons gedragen! Nutritionele psychologie ontwikkelt methoden om je stemming en emoties te optimaliseren via gezonde voeding en supplementen.

Uit onderzoek blijkt dat voeding een enorm grote invloed heeft op je psychische en fysieke gezondheid. Maar wat zijn nu precies goede keuzes voor jouw gezondheid? En hoe ga je praktisch te werk bij de verandering van je eetpatroon? Waar start je en hoe ga je om met moeilijke momenten?

Het centrum voor voedingspsychologie geeft cursussen die jou antwoorden biedt op al deze vragen. In de 10-weken cursus wordt je enerzijds voorzien van alle noodzakelijke (én intrigerende) theoretische informatie en kennis om de juiste voedingskeuzes te maken. Anderzijds worden er gedragstherapeutiche vaardigheden aangereikt om jou te ondersteunen bij het veranderen van je voedingspatroon én dit ook vol te houden.

De cursus wordt gegeven door Sara Bosman en verschillende co-trainers (psychologen met een specialisatie in ACT en voedingspsychologie). Sara is de oprichtster en opleidingshoofd van de ACT Academie. Ze geeft al meer dan 10 jaar opleidingen over de toepassing van ACT bij klachten als angsten, depressie, burn-out, vermoeidheid, CVS en pijn. Ze is gecertificeerd in nutritionele psychologie door de John F. Kennedy University met een erkenning door de American Psychological Association (APA).

Het Centrum voor voedingspsychologie maakt deel uit van de ACT-Academie. De ACT Academie is een therapie- en een opleidingscentrum, dat gespecialiseerd is in Acceptance and Commitment Therapy (ACT), mindfulness, compassie en voedingspsychologie. Ons team bestaat uit erkende klinisch psychologen, psychotherapeuten en pedagogen, allen met een specialisatie in ACT/of in voedingspsychologie.

Adres: massenhovensesteenweg 37b, Ranst
Telefoonnummer: 0468345492
Stad: Ranst
Route: massenhovensesteenweg 37b



op zoek naar gerelateerd: Voedingspsychologie Antwerpen, ACT Academie, ACT opleiding Gent, Opleiding ACT therapeut, ACT cursus, Workshop ACT, Online therapie opleiding, ACT-cursus online
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Act Academie Act Academie 13 meter Eind 2020 volgde ik de ACT basisopleiding online. Het is een zéér intensieve opleidi...
Knooppunt34 Knooppunt34 2 km Karen is een hartverwarmende krachtige vrouw, bij wie ik me tijdens de oefeningen vei...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid