facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor C-mine

Info

De uitgelezen plek voor de cultuurliefhebber. Van theater tot dans, popconcerten, een streepje jazz of klassiek, beleef het in C-mine.

Geschiedenis

Place to be voor muziek, theater, dans, humor, lezingen, familievoorstellingen en vorming.

Adres: C-Mine 10 bus 2, 3600 Genk
Telefoonnummer: 089 65 44 90
Stad: Genk
Route: C-Mine 10 bus 2
Postcode: 3600



op zoek naar gerelateerd: c mine genk programma, c-mine genk adres, c-mine expeditie, c mine wondergrond, c mine beringen, c mine genk restaurant, c mine genk openingsuren, c mine doolhof
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Genk (ort) Genk (ort) 2 km Genk är en ort i Belgien. Den ligger i provinsen Limburg och regionen Flandern, i den...
Warm & proper Warm & proper 4 km Warm en proper jaagt u uit uw kot en houdt u van de straat. Creatieve workshops. Zing...
Bokrijk Bokrijk 6 km Prachtige locatie, unieke ervaring. Alle gebouwen zijn verzorgd en geven mooi beeld v...
Bokrijk (plaats) Bokrijk (plaats) 6 km Bokrijk is een plaats in de gemeente Genk, gelegen ten zuidwesten van de wijk Boxberg...
Recensies
lange review Bezoek binnen MET Covid Safe Ticket. Met guur winterweer ook het bezoeken waard. Buiten heten de gerestaureerde gebouwen je welkom. De 2 torens van de kookmijnen zijn uiteraard van zeer ver zichtbaar. Binnenplaats is voorzien van een leuk kunstwerk/doolhof wat ook bezoeken waard is. Bezoekerscentrum, zeer vriendelijk en behulpzaam. Vele brochures en info te verkrijgen. Schattig leuk winkeltje met lokale hebbedingetjes. Juwelen, voeding, dranken, en meer, allemaal door lokale kunstenaars of handige personen gemaakt. Brasserie tijdens dit bezoek niet bezocht. Enorm veel info voorhanden met leuke handige "scheurborden". Honden, hoe lief en opgevoed ook, kunnen niet meegenieten, hulphonden/assistentiehonden zijn welkom, en worden gecontroleerd. Voor iedereen is er wel iets te vinden. Wandel/fiets/ruiter kaarten zijn ook daar te vinden. Kortom, bezoekje waard.
Aangekomen was het wat zoeken waar de ingang was ondanks er genoeg infobordjes zijn. Aan de balie stond nog een pvc scherm van de covid-periode. Hierdoor verstond ik niets van de vriendelijke dame die achter de balie stond. Vanaf dat de c-mine experiance werd ik overweldigd van informatie en de interessante leefwijze en zelfs het ontstaan van een stad. Ook het uitzicht was magnifiek vanop een van de schachten waar je wel een wenteltrap van 60meter hoog moet overbruggen maar de moeite waard. De virtual reality is prachtig maar door de koude van de bril en warmte van de huis begon de bril aan te dampen en was condens een probleem. Alleszins een aanrader als je in de buurt bent. Ik heb er 1u en 15 min over gedaan. Kinderen die wat sneller bang hebben in het donker of claustrofobie zou ik niet aanraden.
Prachtige locatie op de oude mijnsite van Winterslag. Unieke expeditie, heel interactief en interessant. Met audiogids. Ook mogelijkheid om tot bovenaan de toren te gaan, 65m hoog, met prachtig zicht op de omgeving. Ook veel leuke dingen voor kinderen, doolhof, pingpong tafel en petanque op buitenplein. Toffe brasserie om nadien iets te eten of te drinken.
Een ingeving van de dag, op Pasen, spontaan bezoekje aan de C-mine, de oude koolmijn te Genk. Alles staat heel goed aangegeven en dus gemakkelijk gevonden, parking in overvloed, kwamen we bij de receptie.. Super-vriendelijke mevrouw die ons alle nodige uitleg gaf, en ons niet raar bekeek omdat we niks gereserveerd hadden en we daar stonden in complete motoruitrusting! Er zijn immers gratis lockers voor dingen, in ons geval helmen, in op te bergen! Ik moet zeggen dat ik geen één onvriendelijk gezicht gezien heb! Verder was het rustig en voldoende ruimte en tijd om op eigen tempo de 62m hoge schachtbok te beklimmen! Zijn 10€/p.p meer dan waard! 5* meer als verdiend!!
Zeer interactief museum over de mijn geschiedenis van Genk. Je krijgt op allerlei leuke manieren info over hoe het er aan toe ging in de mijn. Het grootste deel van de Tour gaat door in de voormalige ventilatieschacht van de mijn 6 meter onder de grond. Er is voor een kleine meerprijs een spel waar kinderen opzoek moeten naar een krekel. Je kan de schachtblok tot boven beklimmen wanneer je wil. Dan sta je op 65 meter hoogte met een prachtig zicht over de omgeving. Op het einde van het museum kan je via een 3D animatie afdalen in de mijn.
Hier even kort gestopt op weg naar Maastricht, daarom geen ticket gekocht maar toch wel genoeg gratis te zien om hier een half uur rond te lopen. In tegenstelling tot Terhils Maasmechelen zijn hier wel een aantal originele gebouwen bewaard gebleven, alsook de machine kamer die werd gebruikt om perslucht te genereren om het mijn gereedschap aan te drijven. Buiten heb je dan nog de twee schachtbokken enkel toegankelijk met ticket en een doolhof. Misschien komen we nog wel eens terug om de expeditie te doen.
Aanrader! Zeker naar toe gaan om een beeld te krijgen van de mijn industrie in voorgaande jaren hier tot 1988. Dmv. foto's, verhalen, uitkijktoren en VRbril krijg je veel voor je geld en je bent zeker 1,5 uur onder de pannen lees: onder en boven de grond. Ook geschikt voor kinderen en vrouwen!Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Altijd weer inspirerende locatie! Gebouwen, buiten en binnen. Expo met werk van Berenhaut maakte veel indruk. Horeca helaas beperkt open, in de Vennestraat zelfs bijna nix. Ook begrijpelijk midden in coronatijd begin januari.
Wat een ervaring! Alles prachtig onderhouden, mooie nieuwe gebouwen. Een mooi stukje geschiedenis. Bezoek aan de mijn was echt de moeite waard. Ook voor de kids blijkbaar tof. Zeker ook de doolhof bezoeken op het binnenpleinBezocht opOfficiële feestdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Tof museum, dat er in feite geen is. Het is een ervaring. Onze kinderen van 9 en 14 vonden het ook leuk. De toren beklimmen op de tweede warmste dag sinds de metingen startten, werd beloond met een ronduit prachtig uitzicht.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid