facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Billiet & Co Lawyers

Billiet & Co Lawyers

Info

BILLIET & CO Advocaten, Arbiters, Bemiddelaars & Curatoren
Het kantoor bestaat reeds sinds 1989 en focust voornamelijk op commercieel recht.

Geschiedenis

BILLIET & CO Advocaten, Arbiters, Bemiddelaars & Curatoren

Het kantoor bestaat reeds sinds 1989 en focust voornamelijk op commercieel recht.
Doorheen de jaren heeft het kantoor daarbij een zéér sterke reputatie ontwikkeld in rechtsgebieden zoals commerciële arbitrage, bemiddeling, distributierecht en insolventierecht.
Naast ondernemers/ondernemingen vertegenwoordigt het kantoor ook geregeld Staten en/of hun Diplomatieke Vertegenwoordigingen.

ONZE VISIE

“SUCCESS IS A CHOICE”
De meeste zakelijke geschillen kunnen tegenwoordig veel sneller en pragmatischer worden opgelost dan via de `gewone rechter`. Daarom zijn de advocaten van ons kantoor tevens bemiddelaars en arbiters.
Het is onze visie om ervoor te zorgen dat onze klanten op de beste manier worden begeleid en voldoende geïnformeerd worden bij het maken van juridisch-commerciële keuzes. Het maken van de juiste keuze draagt immers bij tot hun commercieel succes.

“EXPERTISE”
Klanten moeten kunnen rekenen op de expertise en ervaring van ons kantoor. De medewerkers van ons kantoor staan garant voor diepgaande kennis en zijn op de hoogte van recente ontwikkelingen. Zij zijn bovendien ook academisch actief, publiceren geregeld en staan zelfs beleidsmakers bij in het verbeteren van de reeds bestaande rechtsregels.

“TEAMWORK”
Klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat hun dossier in handen is van een goed onderling afgestemd team. Het team van ons kantoor garandeert continuïteit, synergie en een geïntegreerd beheer van Uw dossier.

ONS TEAM
Johan Billiet

Johan staat al meer dan 30 jaar aan het hoofd van Billiet & Co. Hij wordt regelmatig door de Brusselse rechtbanken als gerechtelijk mandataris aangesteld. Daarnaast is hij ook plaatsvervangend rechter en gewezen Substituut-Prokureur des Konings. Johan treedt geregeld op als arbiter in internationale arbitrage procedures. Hij is tevens de voorzitter van de Association for International Arbitration (A.I.A.) IVZW en doceert als gastdocent geschillenbeslechting aan de VUB universiteit. Johan is auteur van verschillende boeken en artikels die handelen over distributierecht, vennootschapsrecht, contractenrecht en alternatieve geschillenbeslechting.
U kan Johan bereiken op: [email protected]

Phillipe Billiet

Philippe Billiet focust op alternatieve geschillenbeslechting, commercieel recht en procedures waarin diplomatieke organen en/of staten betrokken zijn. Philippe doceert arbitrage en bemiddeling aan de VUB universiteit en binnen verschillende opleidingscentra, zoals ondermeer EMTPJ (European Mediation Training for Practitioners of Justice) en ABAS (AIA Brussels Arbitration School). Philippe is lid van de Raad van Bestuur van de Association for International Arbitration (AIA) IVZW, een internationale vereniging voor de promotie en verbetering van alternatieve geschillenbeslechting. Philippe is tevens lid van de Adviesraad van de Brussels Diplomatic Academy (BDA), welke focust op economische diplomatie en op internationaal ondernemen.
U kan Philippe rechtstreeks contacteren op [email protected]

Vladimir Lincautan

Vladimir Lincautan is een of counsel bij Billiet & Co en gespecialiseerd in internationaal recht (trade, EU-regelgeving, immigratie, import & export en transport). Vladimir heeft veel ervaring in het bijstaan van multinationale ondernemingen en personen die naar het ‘Commonwealth of Independant States (CIS) of de EU immigreren of binnen deze zone investeren, importeren, exporteren en handel drijven. Vladimir is tevens beëdigd tolk en doceert handelsrecht bij Syntra Antwerpen en Syntra AB.

Dr Gabriël-Luc Ballon

Dr. Gabriël-Luc Ballon is een of counsel bij Billiet & Co. Hij legt zich hoofdzakelijk toe op oneerlijke handelspraktijken, het handelsrecht, het intellectueel recht, het auteursrecht, voedingsrecht, hygiëne op voeding en de regels betreffende verpakkingen. Hij is emeritus professor handelsrecht en handelsovereenkomstenrecht aan de Faculteit Economie en de Faculteit Rechten van de KULeuven en UAntwerpen alsook aan de Universiteit van Rijsel III. Hij heeft tevens Auteursrecht en Handelspraktijken gedoceerd aan het Max Planck Instituut voor Buitenlandse en Internationale Patent Auteurs en Concurrentierecht in München.

Sebastiaan Holslag

Sebastiaan Holslag richt zich op burgerlijk en commercieel recht en tevens op alternative dispute resolution. Sebastiaan is een erkend bemiddelaar en lid van de Raad van Bestuur van de Association for International Arbitration (AIA) IVZW, een internationale vereniging voor de promotie en verbetering van alternatieve geschillenbeslechting.

Olivier Kerkhofs

Olivier Kerkhofs richt zich op insolventierecht, mededingingsrecht en vennootschapsrecht.

Cecile Oosterveen

Cecile Oosterveen is een of counsel bij Billiet & Co. Zij staat het kantoor bij in marketing en de organisatie van juridisch-gerelateerde events. Cecile is erkend bemiddelaar en gespecialiseerd in internationele arbitrage. Cecile is tevens manager van de Association for International Arbitration (AIA) IVZW.

Christian Kissel

Christian Kissel is boekhoudkundig, financieel en fiscaal consulent binnen het kantoor met meer dan 30 jaar ervaring. Zijn kennis helpt bij het maken van commerciële analyses en het bepalen van de meest commercieel zinvolle strategie.

Brigitte Deleu

Brigitte is de secretaresse van het kantoor. Zij voert de administratie en verzorgt het onthaal.

SPECIALISATIES

ARBITRAGE
Ons kantoor is een marktleider in nationale en internationale arbitrage. De medewerkers van ons kantoor treden geregeld op als arbiters bij diverse arbitrage-instellingen en doceren deze materie in universitaire opleidingen.
Het kantoor vertegenwoordigt geregeld multinationale ondernemingen in internationele commerciële arbitrage procedures. Niet zelden bedraagt de inzet hierbij vele miljoenen euros. De grootste zaak waarin ons kantoor tot heden optrad, bedroeg een vordering van meer dan 1,5 miljard euro.
Daarnaast treedt het kantoor ook op in annulatie procedures (aangaande vernietiging van arbitrale beslissingen) en exequatur procedures (aangaande erkenning en uitvoering van arbitrale beslissingen).
Gelet op de toenemende betrokkenheid van Staten in internationale investeringsarbitrage vertegenwoordigt ons kantoor geregeld Staten en emmanaties van Staten (vb diplomatieke vertegenwoordigingen).
Typische sectoren waarin ons kantoor reeds optrad, zijn: Transport, Vastgoed, Investeringen, Mijnindustrie, Energie, Diamant, Maritiem, Constructie, Distributie & Telecom.

BEMIDDELING
Ons kantoor is een marktleider inzake commerciële bemiddeling. De medewerkers van ons kantoor treden geregeld op als erkende bemiddelaars en doceren deze materie in diverse opleidingen. Zij zijn tevens nauw betrokken bij het uitzetten van een bemiddelingsbeleid en de ontwikkeling van nieuwe regelgeving omtrent bemiddeling.
Typische sectoren waarin ons kantoor optrad, zijn: Transport, Vastgoed, Energie, Constructie, Distributie & Telecom.

GERECHTELIJKE PROCEDURES
Ons kantoor treedt geregeld op in complexe geschillen. Klanten zien een voordeel in de lange ervaring en in het feit dat de medewerkers van het kantoor (in hun hoedanigheid als plaatsvervangend rechter, gewezen Substituut-Prokureur des Konings en gerechtelijk mandataris) vertrouwd zijn met de verschillende perspectieven van het recht, zowel voor als achter de schermen.
Wij vertegenwoordigen klanten in diverse gerechtelijke procedures zoals ondermeer beslagprocedures, hoogdringende procedures (kortgedingen), stakingsvorderingen, enz.
De academische betrokkenheid van onze kantoormedewerkers garandeert de nodige kennis en inzichten om Uw belangen op een gepaste wijze te behartigen.
Ons kantoor is daarenboven een voortrekker inzake collectieve schadeafwikkeling, gaande van collective interest actions en group actions tot class actions. De medewerkers van ons kantoor hebben over deze materie gepubliceerd.

COMMERCIEEL & CONTRACTEN
Denkt U eraan een bedrijf op te richten (start up), een business te beginnen of andere? De medewerkers van ons kantoor hebben de nodige specialisatie waarop U kunt bouwen.
Wij staan onze klanten bij in diverse sectoren, gaande van due diligence & adviesverlening tot vertegenwoordiging in gerechtelijke procedures.
Wij assisteren tevens klanten bij het opstellen van contracten, de herziening van contracten, het wijzigen van contracten en de uitvoering ervan.

DISTRIBUTIE
Ons kantoor treedt geregeld op in franchise, handelsagentuur en andere vormen van distributieovereenkomsten. Verschillende medewerkers van het kantoor zijn bovendien actief binnen de Belgische Franchise Federatie.
Met accurate adviesverlening, bijstand in juridische procedures, verzoening, bemiddeling & arbitrage heeft ons kantoor bijgedragen tot de commerciële succesverhalen van vele franchisenemers en franchisegevers. Het kantoor heeft bovendien diverse disributienetwerken helpen oprichten en herstructureren.
Het kantoor trad ondermeer op in de volgende segmenten van de distributiesector: automobiel, voeding, horeca, cosmetica, retail, vastgoed en reizen.
Naast de invulling van het distributienetwerk biedt ons kantoor ook juridische ondersteuning op het vlak van transport en logistiek. Hierbij heeft ons kantoor zelfs haar stempel kunnen drukken op diverse tussenkomsten van de Europese Commissie ten aanzien van lidstaten die zich niet gedroegen overeenkomstig EU regelgeving.

HERSTRUCTURERING & INSOLVENTIE
Heeft U vragen over een overname, fusie, faillissementsprocedure, vereffeningsprocedure, de continuïteit van Uw onderneming, de mogelijke herstucturering van Uw onderneming, of andere? Ons team van faillissementscuratoren, vereffenaars en financiële analisten staat tot Uw dienst.
Wij assisteren zowel bedrijven als natuurlijke personen die voor commerciele en/of financiële uitdagingen en opportuniteiten staan.

Adres: Louizalaan 146, Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Telefoonnummer: +(32) 2 643 33 01
Stad: Brussels
Route: Louizalaan 146


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 18:00
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00


op zoek naar gerelateerd: Billiet Vanlaere, Billiet Tielt, DALDEWOLF
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor Billiet & Co Lawyers.

Brussels advocatenkantoor

openingstijden, locatie, vervoer. Louizalaan 146 kaart stadsplattegrond, satellietweergave. Billiet & Co Lawyers adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met Billiet & Co Lawyers. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over Billiet & Co Lawyers delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Lexlau Lexlau 103 meter Du conseil juridique à la défense en justice, LexLau met au service de ses clients l...
Belexis Belexis 202 meter Advocatengroepering - Groupement d'Avocats Belexis is een advocatengroepering met ka...
Young & Global Partners Young & Global Partners 251 meter Vertaald door Google Mooi zo Origineel Good
Eubelius Law Firm Eubelius Law Firm 283 meter Toffe mensen die daar werken
Verschueren & Partners Verschueren & Partners 305 meter Raad ik zeker niet aan ! Heel slechte ervaring mee gehad . Zelf een auto bij gekocht ...
Bright Case International Bright Case International 391 meter Bright Case International Law Firm is an international firm present in many geographi...
DALDEWOLF DALDEWOLF 412 meter Vertaald door Google Ze zijn niet professioneel: ze vragen je om voor hen te betalen ...
Van Olmen & Wynant Van Olmen & Wynant 415 meter Van Olmen Wynant is an independent law firm, with an outstanding expertise in employm...
Carnoy Avocats Carnoy Avocats 481 meter Uitstekend en proactief, Maitre U. Carnoy nam zelfs de tijd tijdens zijn vakantie om ...
Tetra Law Tetra Law 484 meter Vertaald door Google Wij erkennen de kwaliteit van een advocatenkantoor dankzij de ef...
Ubilex Ubilex 518 meter Ubilex law firm offers professional legal services in copyright, neighboring rights, ...
AVOCAT PHILIPPE VANLANGENDONCK AVOCAT PHILIPPE VANLANGENDONCK 528 meter http://www.barreaudebruxelles.be/DetailsAnnuaire_n.php?ID=B0064932
Lexlitis Center Lexlitis Center 528 meter Vertaald door Google Zeer goede internationale ervaring, mevrouw Capiteyn is zeer pro...
van den Berg & Partners van den Berg & Partners 575 meter cabinet d'avocats
Jorissen Law Jorissen Law 597 meter Avocats au service des entrepreneurs, sociétés, et particuliers à Bruxelles, en Belgi...
Legisquadra Legisquadra 616 meter Legisquadra is an innovative law firm that puts its clients’ needs first.This is not ...
deprevernet deprevernet 675 meter DEPREVERNET is an independent law firm and a reference in the field of public economi...
Enhesa Enhesa 688 meter Alles wat ik me van dit bedrijf herinner, zijn alleen hele slechte herinneringen. Bli...
We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid