facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Zakenkantoor Moeskops

Zakenkantoor Moeskops

Info

De partner voor al uw verzekeringen.

Geschiedenis

Na 14 jaar ervaring op te hebben gedaan in de bank en verzekeringswereld start ik vanaf 02/01/2017 een eigen kantoor met name Zakenkantoor MOESKOPS. Graag wil ik me als dynamische jonge ondernemer ten dienste stellen met onafhankelijk professioneel advies waar de klant altijd op de eerste plaats staat. Eerlijkheid en duidelijke communicatie zijn basiselementen op zoek naar een lange termijnrelatie. Elke klant is uniek en dat vergt een persoonlijke aanpak. Gezien ik met diverse verzekeraars samenwerk, zoek ik de meest ideale oplossing aan de beste prijs.
Wenst U ook een evaluatie van uw verzekeringsportefeuille ?
Contacteer me dan zeker voor een afspraak !

Adres: Dorp 66, 2382 Ravels
Telefoonnummer: 0032 14 81 59 55
Stad: Poppel
Route: Dorp 66
Postcode: 2382


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 16:30
Dinsdag: 09:00 - 16:30
Woensdag: 09:00 - 12:30
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 15:30

Recensies
Donderdag 7/7/22 was ik bij deze AXA bank binnen gestapt om 250 euro van mijn AXA spaarrekening of zichtrekening af te halen. Ik kreeg te horen dat ik geen betalende rekening had en dus geen loket-bediening kreeg. Toen gezegd dat we sowieso wel 1 betalende zichtrekening hebben bij AXA, maar ook dit kreeg geen gehoor omdat ik de kaart van die rekening niet bij me had. ID afgegeven, zelfde verhaal. ‘Aan de overkant kan je geld afhalen bij Fintro’, was haar antwoord. Ik zei haar dat ik bij een niet-AXA bank 0,50 euro moet betalen en dat dat tegen mijn principe is. Toch, ik stapte onverhoopt naar de overkant. De directeur van Fintro zat achter het loket en ik doe mijn verhaal. Hij zegt dat dit niet kan en de banken elkaars klanten moeten verder helpen, zo is dat bij Fintro ook. Ik besluit terug te gaan… bel eerst met Marjan van AXA Turnhout, waar ik klant ben. Stap terug naar AXA Moeskops en geef haar de telefoon. Na lang ‘gezoek’ vindt ze mijn rekening… Eureka. Ze legt het geld op de toonbank en wanneer ik het wil nemen, ‘blokkeert’ haar pc en kan ze me geen blad laten tekenen, dus krijg ik het geld niet. Ik zeg dat ze mijn ID mag hebben, maar dat ik nú wil gaan, neem het geld vanonder haar hand en wil vertrekken, ze sluit de deur vanop afstand. Ik bel de politie, haar collega ‘grijpt in’, doet uiteindelijk de deur van slot en roept me na: ‘Ik wil je hier nooit meer zien!’ Awel: BELOOFD! Lang nagedacht voor ik dit zou posten, maar t moet me van het hart. Dank je wel, Marjan Bols!
Persoonlijke bank , nemen de tijd voor de klant.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid