facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Yper Museum

"Het Yper Museum brengt je elf eeuwen Ieper en Westhoek. Je ontdekt er een unieke collectie insignes, kaarten, archeologische vondsten, munten, kant- en handwerk en nog zoveel meer. Kinderen kunnen letterlijk middenin het middeleeuwse Ieper plaatsnemen dankzij de reuzegrote maquette van de stad. De armband met kattenpoot maakt van je bezoek aan het Yper Museum een persoonlijke en speelse belevenis."
Adres: Grote Markt 34, Ieper, West-Vlaanderen, Belgium
Telefoonnummer: +3257239220
Stad: Ieper
Route: Grote Markt 34



op zoek naar gerelateerd: Museum Ieper openingsuren, Lakenhal Ieper Museum, Lakenhalle Ieper bezoeken, Merghelynck Museum, Lakenhalle van Ieper, Ieper Minneplein, Ieper bezienswaardigheden, Oorlog Ieper
Recensies
Fijn museum die je samen kan doen met het In Flanders Fields Museum! Er heerst een heel aangename sfeer en geeft uitdaging voor de allerjongsten onder ons.. de kindjes kunnen met behulp van mama/papa/etc.. op de tablets spelletjes spelen en munten verdienen. Ook moeten ze op zoek doorheen het museum naar 9 poezen met mooie namen.. vind je een poes, dan houd het kindje zijn armbandje tegen de poes en begint deze te miauwen/ geluid te maken. De poes wordt dan geregistreerd op het bandje, op de tablets kan je nagaan hoeveel poezen je al reeds gevonden hebt en welke je nog moet vinden.. sommige poezen zitten goed verstopt vindt je ze allemaal, dan krijg je 10% korting in de Museum shop alsook een leuk hebbedingetje voor de kleine avonturiers. Aan het begin van de tour krijgen de volwassen witte bandjes met een poezen pootje en de kindjes een grijze variant. Hiermee kun je het museum in en uit,.. en mag je houden als aandenken aan het museum!
Mooi. Mooie opbouw, makkelijk te volgen. Het filmpje zorgt voor een eenvoudige uitleg van een langere periode in een korte tijd. Schilderijen van Louise De Hem zijn ook een meerwaarde. Kindvriendelijk zeker vanaf 10 jaar. Als je alles bekijkt ben je zeker 2,5-3 uur bezig.
Nederlands - English Mooi en interactief museum, kindvriendelijk. Er is een lift, dus ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Momenteel mag je de armbandjes met het kattenpootje houden omdat ze worden vervangen door nieuwe, een mooi aandenken aan het bezoek en de stad. Het museum geeft Ieper weer van bij het ontstaan en de eerste gevonden voorwerpen en geschriften uit de regio tot nu. Vele archeologische vondsten die je er kan bewonderen en er wordt bijvoorbeeld ook interactief uitgelegd over de lakenproductie. Doorheen het parcours kan je ook video´s bekijken in de West- Vloamsche taal met ondertiteling en merk je ook dat de kat een belangrijke betekenis heeft voor stad Ieper. De draak bovenaan de toren Belfort komt ook aan bod, de pest- periode, het bisdom... De raadzaal waar trouws en gelijkaardige vieringen plaatsvinden, vóor de ingang van het museum, kan je ook bekijken. Heel mooie zaal. Veel plezier! ----- Nice and interactive museum, kid friendly. There is an elevator, so also accessible for wheelchair users. At the moment you can keep the bracelets with the cat's paw because they are being replaced by new ones, a nice memento of the visit and the city. The museum shows Ypres from the very beginning and the first found objects and writings from the region until now. Many archaeological finds that you can admire and there is also interactive explanation about the cloth production. Throughout the course you can also watch videos in the West Flemish language with subtitles and you will also notice that the cat has an important meaning for the city of Ypres. The dragon at the top of the tower Belfort is also discussed, the plague period, the diocese... You can also view the council chamber where weddings and similar celebrations take place, in front of the entrance to the museum. Very nice hall. Lots of fun!
Een zeer mooi gebouw met zeer vriendelijke werknemers. Wat wil je nog meer? De tijdelijke tentoonstelling over de kat was voor mij de voltreffer. Dit is een museum dat van alle markten thuis is. Goed voor kinderen en speels opgevat, en daarnaast interessante oude elementen door de traditionele context en architectuur.
Zeer mooi museum over het ontstaan en de geschiedenis van het prachtige IeperBezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Goed museum met de geschiedenis over Ieper. Ook zeer goed in beeld gebracht voor kinderen het was interactief. Mooie video fragmenten met verhalen goed geacteerd. Vele waardevolle broches waren is te bezichtigen. Het is toegankelijk met een rolstoel via een lift. Tijdelijk is er ook een katten tentoonstelling en zo wordt de link met Ieper vertelt en de Kattenstoet ook.
Het Yper Museum is niet te verwarren met IFFM In Flanders Field Museum. Ze zijn naast elkaar gelegen in het de vroegere lakenhalle van Ieper. We hebben het museum bezocht omwille van de tijdelijke tentoonstelling 'Poes'. U gaat eerst een stuk doorheen de vaste tentoonstelling over Ieper. Zeer educatief, modern en kindvriendelijk. Vervolgens hebt u de tentoonstelling over Katten doorheen de tijd om daarna een verdieping hoger nog een deel van het museum te bekijken.
Je ziet in dit museum een aantal prachtige zaken, alleen de raadzaal is al de moeite. De opstelling is wel wat te druk, van alle kanten komt er geluid. Het onthaal is vriendelijk. Er is een lift naar de twee verdiepingen.
Interessant museum over de geschiedenis van Ieper. Er is wel heel veel informatie. We bezochten ook de tijdelijke tentoonstelling "Poes".
Supertof museum! Interactief, duidelijke uitleg goede hoeveelheid en met een vleugje humor. Zeker een aanrader! Tentoonstelling 'Poes' was ook zeker de moeite!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid