facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor XL AIR - Oorverdovende Radio

XL AIR - Oorverdovende Radio

Info

Verrassende webradio. Elke week van maandag tot donderdag tussen 17 uur en middernacht. Kuis je oren en luister via www.xlair.be!

Geschiedenis

In 2004 besliste het RITS dat hun radiostudenten een nieuw oefenplatform nodig hadden nadat FM Brussel zich promoveerde tot professionele stadsradio. Zij sloegen de handen in mekaar met studenten van de VUB en bouwden samen een nieuwe, kleine radiostudio op de VUB- Campus Etterbeek. In het begin was het niet veel meer dan een stoel en een tafel met een microfoon erop. Maar dit werd vooral een gezellige plek waar iedereen die graag met radio prutste, welkom was. Vanaf februari 2005 stuurden we de eerste uitzending van de gloednieuwe internetradio XL Air de wereld in.

Sindsdien is XL Air de studentenradio van Brussel, waar verscheidenheid en creativiteit centraal staat. Begin 2015 verhuisde XL Air met al zijn hebben en houden naar de kelders van het RITCS. In een glazen bokaal naast de wc’s zwemmen tientallen studenten dagelijks in de wondere radiozee. Een verdieping hoger bevindt zich het Rits Café, een plek waar we regelmatig stomende XL Air feestjes of heerlijke live radioshows organiseren. Avonden die zonder twijfel keer op keer onvergetelijk zijn

XL Air is vooral een plek waar alles kan. We zijn op zoek naar nieuwe radio, gekke en verrassende programma-ideeën. Helemaal live of in podcastvorm. Daarom ook dat we elk seizoen het programmaschema totaal omgooien. Heb jij zelf een fantastisch origineel idee of heb je gewoon zin om radio te maken? Laat ons zeker iets weten of kom gewoon eens mee een pint pakken na de uitzenduren.

CONTACT
Voor algemene informatie over programma's of onze werking: [email protected]
Wil je meewerken aan één van de XL Air-programma's: [email protected]
Pers: [email protected]
Alle programmas kan je ook apart mailen: [email protected]

Een brief stuur je naar
XL Air
Dansaertstraat 70
B-1000 BRUSSEL

Volg ons ook op:
https://www.mixcloud.com/XLAIR/
https://soundcloud.com/xl-air

Adres: Rue Antoine Dansaertstraat 70, 1000 Brussel (stad)
Stad: Sint Gillis
Route: Rue Antoine Dansaertstraat 70
Postcode: 1000


Openingstijden

Maandag: 17:00 - 23:00
Dinsdag: 17:00 - 23:00
Woensdag: 17:00 - 23:00
Donderdag: 17:00 - 23:00


op zoek naar gerelateerd: Mixcloud XL AIR, XL AIR app, Studentenradio Brussel
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid