facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Wsv Natuurvrienden Zoersel vzw

Wsv Natuurvrienden Zoersel vzw

Info

Natuurvrienden Zoersel is een leuke, ondernemende, durvende en sociale wandelclub die mooie, sfeervolle wandeltochten en begeleide wandelingen organiseert.

Geschiedenis

De meeste mensen houden ervan af een toe eens een flinke wandeling te maken.

U bent daar misschien ook bij en misschien hebt U al wel eens aan een georganiseerde wandeling deel genomen. Dan zult U ongetwijfeld onze clubnaam "NATUURVRIENDEN ZOERSEL" al wel tegen gekomen zijn.

Misschien zou U wel willen toetreden tot een wandelclub maar houdt de drempelvrees U tegen of schrikken mogelijke verplichtingen U enigszins af. Staat U ons toe onze club voor te stellen.

Ontstaan van de wandelsportvereniging NVZ:

Aanvankelijk werd er aan georganiseerde wandelingen meegedaan vanuit het psychiatrisch centrum Bethanië te Sint-Antonius-Zoersel. Wij kwamen in contact met andere wandelaars, het aantal geïnteresseerden (patiënten, begeleiders, ouders, vrienden en kennissen) nam gestadig toe, we leerden het reilen en zeilen van de wandelsport kennen en al vrij snel groeide de gedachte zelf een echte wandelclub te stichten.
Na enkele maanden aanloop, zoeken en proefdraaien was het zover: in 1983 werd de wandelsportvereniging "Natuurvrienden Zoersel" boven de doopvont gehouden. We sloten aan bij de toenmalige N(ederlandstalige) W(andel) F(ederatie), nu de V(laamse) W(andel) F(ederatie), die op haar beurt deel uitmaakt van het B(elgisch) V(olkssport) V(erbond), samen de Franstalige en Duitstalige liga's. We startten onder het lidnummer A(ntwerpen) 027.
Tijdens de aanloopperiode was er een dubbele werking ontstaan: aan de ene kant werd er gewandeld met de patiënten, aan de andere kant werden er meer en meer activiteiten georganiseerd voor andere leden. Dat onze formule succes kende en aansloeg bij het publiek moge blijken uit het aantal leden: van een kleine 100 leden in 1983 naar meer dan 600 actieve leden in 2016. Voor het merendeel mensen uit de omgeving maar ook van ver daar buiten, tot van buiten de provincie toe. En dat we in de loop van de jaren tot een club met een stevig reputatie zijn uitgegroeid is af te leiden uit het aantal deelnemers aan onze organisaties. In 2001 hebben we een nieuwe mijlpaal in onze geschiedenis gezet, met een overstap naar de V(laamse) W(andel) (en) J(ogging) L(iga), waar we het lidnummer 410 kregen. Einde 2004 veranderde VWJL in Aktivia.
Vanaf 1 januari 2016 is de samensmelting van de Vlaamse wandelbonden een feit en gaan ze gezamenlijk door het leven als "Wandelsport Vlaanderen". Nu vullen we ons nieuwe lidnummer in, nl. 1410.

Waarom wandelen?

Wandelen is een gezonde, prettige, goedkope en sociale vrijetijdsbesteding, de volkssport bij uitstek voor jong en oud, arm en rijk, voor sterken en minder sterken, voor validen en mindervalide. Men wandelt waar men wil, zoveel men wil, zo dikwijls men wil, vanaf wanneer men wil (vertrek gewoonlijk tussen 08u00 en 15u00). Kan het eenvoudiger? Geen competitie, geen rangschikking, geen ereplaatsen. Onze prestatie is alleen voor onszelf van belang. De verdienste van een wandelaar die 25 km. aflegt kan groter zijn dan die van iemand die 100 km. stapt. Bij ons geen kostelijke uitrusting; geen duur materiaal; geen prijzige accessoires of tierelantijntjes. Geen waanzinnig hoge lidgelden of duizelingwekkende deelnemingsprijzen. Geen lange wachtlijsten. Alles gaat er zeer democratisch aan toe. We spraken toch van volkssport, nietwaar?
En het zal U verbazen hoeveel onbekende plekjes U in Uw onmiddellijke omgeving zult ontdekken.

Waarom aansluiten bij de Natuurvrienden Zoersel?

Voor het lidgeld hoeft U het niet te laten,
15,00 euro voor de 1ste persoon
13,00 euro voor de 2de persoon
11,00 euro voor de 3de en elke volgende persoon
Van het lidgeld gaat er 8,00 euro per persoon naar federatie en verzekering: U bent dus steeds verzekerd tegen ongevallen die U op een wandeling zouden kunnen overkomen. Ook betaalt uw ziekenkas via een simpel formulier uw inschrijving terug.

Wat bieden de Natuurvrienden Zoersel U?

Zelf organiseren we jaarlijks drie grote wandelingen: één in februari - maart: de Trappistentocht, de Pierentocht in juni en begin november, de Ritselende Blarentocht.
Naast deze drie grote evenementen richten we ook vier midweektochten in. Op 30 december sluiten we het jaar af met een Driekoningentocht.

Verder worden er tijdens de maanden dat het zomeruur van kracht is één tocht per maand georganiseerd voor de leden en de patiënten, dit om ALLE leden met elkaar in contact te brengen. In de loop van mei wordt er elk jaar een Scherpenheuveltocht georganiseerd.
In de loop van het jaar organiseren we ook busreizen en andere activiteiten, waarbij we deelnemen aan wandelingen buiten de provincie.

Op onze verschillende organisaties mogen we ieder jaar weer meer dan 10.000 wandelaars begroeten..

Adres: Peggerstraat 26, 2980 Halle, Antwerpen, Belgium
Telefoonnummer: 0447/27.93.11
Stad: Halle
Route: Peggerstraat 26
Postcode: 2980



op zoek naar gerelateerd: Corona wandeling Zoersel, Wandelen Halle Zoersel, Wandelzoektocht Zoersel, Het Stapperke, Paasmarkt Zoersel 2022, Wandelclub Halle, Trappistentocht Zoersel, Kabouterwandeling Zoersel
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Krav Maga Direct Halle Krav Maga Direct Halle 62 km heel slechte club
Black Eagle Martial Arts Black Eagle Martial Arts 63 km In Black Eagle Halle beoefenen we de Oosterse Krijgskunsten : Kung Fu Dju Su - Chan S...
Sportoase Hallebad Sportoase Hallebad 63 km Goed, maar mag wel beter gekuist worden, vloer en kleedkastjes zijn niet proper,
La Squadra La Squadra 63 km Wij zijn ‘La Squadra’ een vriendenploeg uit de buurt van Halle. We spelen in het Hals...
Halse 3atlon Organisatie Halse 3atlon Organisatie 63 km H3O - de Halse 3atlon Organisatie - is een club die zich toelegt op du- en triatlon w...
SK Pepingen-Halle SK Pepingen-Halle 63 km De sportieve ambitie van onze club SK Pepingen-Halle is een gedegen ploeg te zijn in ...
Startcomité Halle-Ingooigem Startcomité Halle-Ingooigem 63 km Het Startcomité van Halle-Ingooigem dat verantwoordelijk is voor de goede gang van za...
KTDV Populaire Halle KTDV Populaire Halle 64 km Super gemotiveerd team.
20-20 Badminton Halle 20-20 Badminton Halle 64 km Life is a game, Badminton is serious.
Basic-Fit Basic-Fit 64 km Helemaal in orde van werknemers tot properheid van de zaal. 1 grote min punt is dat h...
Dec Dansschool Dec Dansschool 65 km DECide your own way of dancing
HupHup Halle HupHup Halle 65 km Zeer aangename club, fitnessen onder vrienden en goed voor je gezondheid onder begele...
Chalsea FC Chalsea FC 66 km Toekomstige zaalvoetbalkampioen Hals Zaalvoetbalverbond. Tot dan stellen we ons tevr...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid