facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Wijndomein Aldeneyck

Wijndomein Aldeneyck

Info

Viticulture: 10ha vineyards situated in the beautiful Valley of the Meuse in Limburg
Winemaking: Pinot grapes, Chardonnay and Riesling
Best Belgian Wine

Geschiedenis

In het hart van de Maasvallei in Limburg, in het pittoreske dorpje Aldeneik op een steenworp van de cultuur- en terrasjesstad Maaseik liggen op een zonovergoten zuidoosterhelling Europa’s meest noordelijke Pinot wijngaarden. Karel en Tine Henckens-Linssen verbouwen in de 10 hectaren grote wijngaard, op de mineraalrijke kiezel- en grindterroir, met veel passie de Aldeneyck Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir en een Mousserende Pinot Brut.
De prachtige Maasvallei is de Levensader in dit warme en droge stukje Limburg. Het warme microklimaat en de unieke stenige bodem garanderen een mineralige, elegante en fruitige smaak. De Aldeneyck Pinot- wijnen werden meermaals bekroond tot Beste Belgische wijn.



"In het pittoreske Maaslandse dorpje Aldeneik, vlakbij de cultuur- en terrasjesstad Maaseik ligt de 10 hectaren grote wijngaard van Karel en Tine Henckens-Linssen. Op een zonovergoten zuidoosterhelling langs de Maas met een voor wijndruiven uitstekende mineraalrijke kiezel- en grindterroir verbouwen zij met veel passie Pinot rassen, Chardonnay, Riesling en drie mousserende wijnen.Iedere vrijdag en zaterdag van 10 - 18 uur kan je onze wijnen, die meermaals tot beste Belgische wijn bekroond werden, kopen en uitgebreid proeven met een heerlijke kaas -en vleesplank op het wijnterras of in de wijnbar. Ook is het mogelijk aan te sluiten bij geleide rondleidingen gevolgd door een proeverij van 5 wijnen. Reserveren is aan te raden."
Adres: Hamontweg 81, 3680 Maaseik
Telefoonnummer: 089/564 102
Stad: Maaseik
Route: Hamontweg 81
Postcode: 3680



op zoek naar gerelateerd: Bezoek Wijndomein Aldeneyck, Aldeneyck Pinot Noir, Aldeneyck Pinot Gris, Aldeneyck kopen, Wijn Aldeneyck prijs, Aldeneyck Chardonnay, Aldeneyck Riesling, Wijndomein Limburg
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Wijngoed Alauda Wijngoed Alauda 557 meter Ontdek onze artisanale wijn: unieke smaken en in beperkte oplage.
Recensies
Geweldige degustatie gehad met voortreffelijke uitleg over de wijnen. Dit Limburgs wijndomein heeft enkele toppertjes in huis, vooral onder de indruk van de Pinot Gris Barrique en de nieuwe mousserende wijn Riesling Brut.
Ik kwam hier al toen deze plantage nog vrij klein was en ze nog maar 4 verschillende wijnen hadden. In de loop der jaren is het flink uitgebreid, zowel qua grootte als het assortiment. Tegenwoordig hebben ze ook nog eens een gezellig terras om ter plekke wijn te kunnen drinken en de sfeer is er altijd top! Gezelligheid troef, fijne mensen in omgang en zeer goede kwaliteit wijnen! Ik kom hier al jaren vanuit midden Nederland en dat zal ook zo blijven.
Geweldige rondleiding! Heel interessant en grappig en zeer smaakvolle degustatie Echt een aanrader met Michiel als gids. Zeer mooi wijndomein. Heel gemoedelijke toegankelijke mensen hier Zeer lekkere wijnen. Zowel rondleiding als degustatie is een echte aanrader. Wij vertrekken met 6 dozen wijn Blijkbaar werd “Tom & Harry” hier gefilmd. Een levensechte set
Een fenomenale ontdekking van super lekkere Belgische wijn!!! Perfecte uitleg verkregen van de zoon en zalige zolder om de wijntjes te degusteren/ontdekken
Wat een bijzonder fijne ervaring. Vakkundige en heel vriendelijke informatie over de wijnen. Lekkere hapjes en bovenal topwijnen! We komen terug!
Erg interessante wijntour en degustatie. Het duurt zo'n twee uur, met 5 proevertjes en een optie voor kaas en vleesplank 55 euro voor twee personen met kaas. Perfect voor ieder niveau, van sommeliers tot wijnliefhebbers. Aanrader!
Super fijn wijn domein, interessante rondleiding gevolgd door proefglaasjes van de heerlijke wijnen. Zeker een aanrader! Vriendelijke mensen en topgids Lieve.
Karel is de 'vader' en mentor van vele wijngaardeniers in deze regio. Met een hart van goud, helpt hij iedere wijnbuurman waar het kan en mag. De backbone van de wijnen worden genomineerd door elegante, frisse zuren die heerlijke spanning opleveren in iedere wijn. Ook mineraliteit is een voornaam handelsmerk, mede ingegeven door het feit dat deze omgeving als een van de droogste van de Benelux bekend staat. Dat levert concentraat en kwaliteit. Hier en daar worden de daarvoor geschikte wijnen ondersteund met wat houtopvoeding: een liefkozend kusje, zoals hij het team van Wijnrestaurant Mes Amis Maastricht heeft verteld. Een top gastvrij bedrijf met wijnen van grote klasse.... Foto's: Vinteur
Plezierige rondleiding gehad. Werd met veel passie verteld. Leuke sfeervolle plek. Mooie wijnen gekocht!
Romantisch, stijlvol en ontspannende omgeving met een karaktervol gebouw. Eerste indruk gaf ons direct een leuke vakantie vibe. Te vroeg aankomen staat gelijk aan voorproeven natuurlijk. Tijdens de gegidste tour begon men bij het ontstaan van de druif en type ondergrond, vooraleer naar de effectieve pers over te gaan en opslag, eindelijk de beginselen eens meegekregen. Enthousiasme waarmee verteld werd van beide was zeer aanstekelijk. De degustatie met plankje kaas en vlees in de tuin, was gewoon top! #trotsbelgtezijn!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid