facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor VZW TiniTiaTief

VZW TiniTiaTief

Info

Uit kleine ideeën groeien grote evenementen

Geschiedenis

Op 25 juni 2012 werd vzw TINITIATIEF officieel boven de doopvont gehouden. Natuurlijk is de feitelijke oprichting van deze vereniging niet het echte begin maar nog veel minder een eindpunt.

Alles vindt zijn oorsprong in 2009, wanneer enkele enthousiastelingen op eigen initiatief en op privéterrein de allereerste editie van Rock Lee Reloaded laten doorgaan. Licht nostalgisch over het ter ziele gegane ‘Rock Lede’, maar enkel met de bescheiden ambitie om op kleine schaal de vriendschappelijke en gemoedelijke sfeer van de ‘oude’ grote muziekfestivals terug te beleven wordt een tuinfeest in elkaar gebokst dat vandaag nog steeds over de lippen gaat bij hen die er toen bij waren.

Na drie mooie jaren wordt de tuin net dat ietsje te klein en groeit de ambitie omgekeerd evenredig mee. Na lange brainstormsessies en liters zweet en gerstenat komen we tot het besluit dat ‘publiek gaan’ niet langer uit te sluiten valt. De vriendelijke en gewaardeerde medewerking van de Leedse KSA stuurt ons naar de terreinen en bijhorende infrastructuur in de Blikstraat.

Ambitie en concept blijven onveranderd; we mikken op een publiek dat (muzikale) kwaliteit en gezelligheid hoog in het vaandel draagt (niet de grote namen, wèl de grote muzikanten). Zo passeerden Too Tangled, Patrick Riguelle en zijn Laatste Showband en de magistrale Sarah Ferri reeds de revue. Om de avond te openen wordt steevast uitgekeken naar lokaal aanstormend jong geweld.

Omdat cultuur in de meest brede zin van het woord een gemeenschappelijke passie van ieder van de organistoren blijkt, wordt beslist om alles een trapje hoger te brengen en aldus ziet vzw TINITIATIEF het levenslicht (de drie T’s in de naam verwijzen uiteraard naar de Leedse roots).

Niet alleen biedt deze officiële structuur meer werkingsmogelijkheden, ook durven wij het aan om meer dan één tak aan onze stam te laten uitgroeien tot hopelijk vaste waarden in het lokale cultuurlandschap. RLR is niet langer onze enige en unieke uitdaging, vanaf 2013 geven wij de jaarlijkse succesvolle mediaquiz (voorheen Beat-in-a-box) samen met de oorspronkelijke bezieler vorm (tevens een uit de hand gelopen project dat de laatste edities stilletjes uit zijn voegen begon te barsten). Het organiseren van concerten zal ook op regelmatige basis gebeuren.

Naast die hoofdpijlers wordt niets uitgesloten; van literatuur over bakschieten, van kleinkunst tot heavy metal, van theater tot poppenkast, wij beloven onszelf en u om nooit ‘in the box’ te gaan denken.

Adres: 9340 Lede
Telefoonnummer: +32476537579
Stad: Lede
Postcode: 9340



op zoek naar gerelateerd: Ttt Lede betekenis
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Dhammakaya Benelux วัดพระธรรมกายเบเนลักซ์ Dhammakaya Benelux วัดพระธรรมกายเบเนลักซ์... 230 meter แบ่งปันสาระความรู้ ข้อคิดเพื่อชีวิต ข่าวสารงานบุญ เรื่องราวที่ทำให้ใจใส แด่ผู้รักความ...
DANCE for HOPE DANCE for HOPE 2 km Dance For Hope VZW is een nieuwe organisatie die zich wil inzetten voor anderen. Om d...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid