facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor vzw Kids for Uganda

Info

De vzw Kids for Uganda is een Belgische organisatie voor ontwikkelingshulp en ontwikkelingssamenwerking met, zoals de naam verraadt, de Oegandese kinderen als doelgroep.

Geschiedenis

In het Noorden werkt Kids for Uganda aan de sensibilisering van de jongeren voor de Noord-Zuid–problematiek,

- door lezingen te houden in scholen en jeugdhuizen;

- door zoveel mogelijk jongeren te betrekken bij de werking van de organisatie;

In het Zuiden werd Oeganda uitgekozen als werkterrein omdat het aantal weeskinderen daar enorm is gestegen door het aanslepend conflict in het Noorden en de AIDS-epidemie.

Kids for Uganda helpt er vooral bij de bouw, de renovatie en de uitrusting van scholen.

Het oprichten van internaten maakt het mogelijk om weeskinderen op te nemen in de schoolgemeenschap. Getracht wordt om weeskinderen uit het Noorden, waar continu oorlogsgeweld aanwezig is, in het vredige Zuiden te laten opgroeien.

Om de ontwikkeling van de regio in haar totaliteit te kunnen verwezenlijken werkt Kids for Uganda samenwerkingsverbanden uit met andere ontwikkelingsorganisaties en lokale partners, die gespecialiseerd zijn in gezondheidszorg, voeding, landbouw, handel, e.d..

Kids for Uganda tracht hierbij de andere organisaties te helpen door o.m. het inzamelen van materieel voor de plaatselijke ziekenhuizen.

Adres: Peter Benoitlaan 18, 3128 Baal, Brabant, Belgium
Telefoonnummer: +32475860304
Stad: Baal
Route: Peter Benoitlaan 18
Postcode: 3128


Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid