facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor VZW Bindkracht

VZW Bindkracht

Info

Wij zijn vzw Bindkracht, gevestigd in Landen, die een huis met woon- en zorgomgeving aanbieden aan mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. Dit huis wilt een warme, geborgen, veilige en huiselijke thuis vormen voor personen met een beperking

Geschiedenis

Als ouder van een, ondertussen volwassen, kind met een diep verstandelijke beperking voel ik de zorg voor de toekomst in mij groeien.

Vragen zoals ‘wat moet er met mijn kind gebeuren als ik er niet meer voor kan zorgen, als ik er niet meer ben?’ spoken meer en meer door mijn hoofd.
Het is een zeer herkenbaar gegeven dat ouders van een kind met een beperking (of mogen we toch ook het woord handicap gebruiken?) gaandeweg steeds meer met deze zorg geconfronteerd worden. Te meer omdat de realiteit deze zorg voluit bevestigt.
Zo zijn de wachtlijsten ondertussen aangegroeid tot 22000 volwassen mensen met een beperking waar er gewoon geen plaats voor is!
Wanneer mensen met een beperking de leeftijd van 21 jaar bereikt hebben, kunnen zij geen beroep meer doen op de voorziening waar zij tot dan toe verbleven of dagopvang verkregen. Vanaf 21 jaar dienen zij zich allemaal opnieuw te registreren op de centrale wachtlijst van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH).

Mensen staan dus jaren op die wachtlijst (dit kan tot 20 jaar en langer oplopen); ouders dienen hun werk op te geven ( en verliezen hun inkomen) om voor hun volwassen kinderen te zorgen want er is gewoon geen oplossing. Een extra grote zorg als je alleenstaande ouder bent.
Als je hier even bij stil staat, voel je de wanhoop van deze vaststelling.
De situatie is ronduit schrijnend en er is geen soelaas op komst!
Dus als we een kans willen geven aan de toekomst van onze mensen met een beperking die er morgen alleen voor staan , moeten we zelf het heft in handen nemen! Zonder opvang , zonder begeleiding stopt het leven van deze mensen die onmogelijk voor zichzelf kunnen zorgen, laat staan opkomen voor zichzelf!

Nadia Quintens

Adres:
Stad: Landen



op zoek naar gerelateerd: Vzw windkracht positieve gevolgen, Vzw Windkracht activiteiten
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Rotation DanceFestival Rotation DanceFestival 3 km Rotation is een dancefestival georganiseerd met, door en voor de jeugd waarvan de win...
Landen Leeft Landen Leeft 3 km Landen Leeft deelt evenementen en gebeurtenissen. Het is een pagina van de handelaars...
Rock Landen Rock Landen 3 km Belgisch Alternatief Festival Alternatif Belge
Nour Alhouda Asbl/Vzw Landen Nour Alhouda Asbl/Vzw Landen 3 km Mosquée Nour Al Houda
Thuisverpleging Groep Pipeleers Thuisverpleging Groep Pipeleers 4 km Groep Pipeleers is een jonge, zelfstandige praktijk van thuisverpleging actief in Lan...
Vriendenkring Het Hek Vriendenkring Het Hek 4 km Vriendenkring Het Hek vzw http://www.dheklanden.be [email protected]
Recensies
Een mooie plek voor personen met beperking. Fijne kerstbeleving.
Een fijne thuis voor jong volwassen personen met een beperking
Wat een inzet, vele mensen met het hart op de juiste plaats
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid