facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Volkssterrenwacht Urania

Volkssterrenwacht Urania

Info

Dit is de fanpagina van Volkssterrenwacht Urania

Geschiedenis

In de Oudheid was Urania de muze van de sterrenkunde. In deze tijd probeert Urania je te inspireren tot sterrenkunde en aanverwante wetenschappen als weerkunde en ruimtevaart. Daarvoor kan je kiezen uit een heel gamma activiteiten en diensten: cursussen voor beginners en gevorderden, geleide bezoeken aan de sterrenwacht, een uitgebreid documentatiecentrum, diverse publicaties, waarnemingsavonden, voordrachten, Urania Mobiel (de eerste mobiele sterrenwacht van Vlaanderen) en de astroshop. Er is voor ieder wat wils: jong en oud, beginners en gevorderden, theoretici en praktijkliefhebbers. Iedereen kan zijn gading vinden op Urania.



"In de Oudheid was Urania de muze van de sterrenkunde. In deze tijd inspireert Urania je tot sterrenkunde en aanverwante wetenschappen als weerkunde en ruimtevaart. Je hebt de keuze uit een heel gamma activiteiten en diensten: cursussen voor beginners en gevorderden, gegidste bezoeken aan de sterrenwacht, een uitgebreid documentatiecentrum, diverse publicaties, waarnemingsavonden, voordrachten, Urania Mobiel de eerste mobiele sterrenwacht van Vlaanderen en de astroshop. Urania neemt je zelfs mee op reis om bijzondere astronomische verschijnselen te gaan bekijken. Er is voor ieder wat wils: jong en oud, beginners en gevorderden, theoretici en praktijkliefhebbers, allen vinden hun gading bij Urania."
Adres: Jozef Mattheessensstraat 60, 2540 Hove (Antwerpen)
Telefoonnummer: +32 3 4552493
Stad: Hove
Route: Jozef Mattheessensstraat 60
Postcode: 2540



op zoek naar gerelateerd: Sterrenwacht bezoeken, Sterrenwacht Aarschot, Planetarium Brussel
Recensies
Formidabel! Super vriendelijke mensen met kennis van zaken. Echt een aanrader op een mooie heldere avond. Zowel voor kinderen, jongeren en volwassenen.
Fijne activiteiten, ook voor kinderen Duidelijke uitleg Mensen zijn gepasioneerd in hun vak, maar, weten het op een verstaanbare manier te vertellenBezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNiet zeker
Zeer leuke ervaring met begeleiding. Een grote aanrader voor met kids te doen
Bevlogen en enthousiaste gidsen wisten ons de ganse avond te boeien!
Ik heb hier, samen met 3 kleinkinderen, een formidabele namiddag doorgebracht. Je koopt een ticket en daarvoor krijg je toegang tot een interessante expositie én het planetarium én de Gobelijn telescoop. Een zeer deskundige maar ook humoristische gids begeleidde ons bezoek.
Goeie gids , heel duidelijk uitgelegd
Boeiend, iedereen is open, je kan vragen stellen en met de grote telescoop kijken, machtig
Unieke en zeer mooie volkssterrenwacht, zeker de moeite om te bezoeken. Zeer interessante cursussen - goed uitgeruste bibliotheek - prachtige informatieve website - goede medewerkers waar je altijd met Uw vragen terecht kan.
Leuke plaats om is naar toe te gaan als het opendeur dag is ofzo. Het is heel leuk om door de grote sterenkijker te zien, of de voorstellingen te zien. Ze weten ook heel veel van de ruimte en willen die met jou dan ook graag delen.
Gezellig avondje tussen de sterren. Ik ben dagelijks niet bezig met sterrenkunde maar deze avond het me zeker geboeid! Een beetje weer afhankelijk maar genoeg activiteiten. Achteraf iets drinken aan de Astrobar met gezellig bediening!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid