facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Villa Servais

Villa Servais

Info

Het project is om Villa Servais haar glorie terug te geven. Iedereen kan helpen door het delen van ideeën, van foto's, tekeningen, souvenir, anecdotes,.

Geschiedenis

Villa Servais, een beetje geschiedenis:
1 . De eerste steenlegging vindt plaats op 20 augustus 1847. De Hallenaar Adrien-Francois Servais heeft op dat ogenblik veel roem als cellist en componist. Architect is Jean-Pierre Cluysenaar, bekend van de Sint-Hubertusgalerij in Brussel, het Gemeentehuis van Dilbeek, en het kasteel Rey (naast het gemeentehuis van Drogenbos), het Conservatorium, enz.
2. Servais woont van 1847 tot zijn dood in 1866 in de villa en ontvangt er vele beroemdheden uit de muziekwereld. Het huis was dan ook volledig ontworpen voor het onthaal van gasten, met een inkomgalerij, een grote muziekzaal, een groot salon versierd met chinoiserieën en een grote eetkamer met ornamenten in marmer.
3. In augustus 1850 organiseert Servais er een liefdadigheidsconcert ten voordele van de slachtoffers van de grote overstroming van Halle, met ondermeer violist Hubert Léonard en zangeres Antonia Sitchez de Mendi.
4. De Pools-Franse beeldhouwer Cyprien Godebski (1835-1909) verblijft in 1864 een tijd in de villa om er te werken aan de decoratie van de voorgevel, wellicht op uitnodiging van Servais. Hij zal in januari 1865 huwen met Servais’ dochter Sophie.
5. Op 26 november 1866 sterft Adrien François Servais. Hij krijgt drie dagen later een stadsbegrafenis die door vele duizenden mensen wordt bijgewoond.
6. Tot 1886 wonen de weduwe Servais en de kinderen in de villa. De plotse dood van Joseph Servais in 1885 noopt de familie het goed te verlaten.
7. 1895 : Verkoop van de villa Servais. De koper is de familie Carlier. De Villa wordt omgevormd tot een tweewoonst.
8. De villa wordt rond 1921-1922 verkocht aan de familie De Vleminck – Versuypens en opnieuw samengevoegd tot één eigendom.
9. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt het gebouw ingepalmd door de Duitsers en nadien door de geallieerden, omwille van zijn strategische positie ten opzichte van de Halse ‘Vogelpers’.
10. Op 26 november 1947 sterft één van de drie erfgenamen in Frankrijk en het gebouw wordt opnieuw te koop gesteld, gepaard gaande met een verdere verkaveling van het domein. Koper is de familie Cromphout.
11. Na de oorlog staat het huis enkele jaren leeg en nadien wordt het gehuurd door de rijkswacht om er tot 7 rijkswachtgezinnen in onder te brengen.
12. Vanaf 1947 wordt het gebouw gebruikt als verblijf voor enkele rijkswachtgezinnen. Deze vertrekken er in 1965. Het gebouw staat twee jaar opnieuw leeg.
13. Vanaf 1967 brengt het Heilig Hartinstituut er enkele klassen in onder tot 1978.
14. Na het vertrek van het Heilig Hartinstituut heeft het Koninklijk Atheneum het gebouw nog even in gebruik. Vanaf begin 1980 staat het leeg.
15. Bescherming van de villa als monument op 23 maart 1987. Het gebouw staat sindsdien leeg en heel wat van het prachtige interieur is verbouwd, verloren gegaan of vernield.
16. 2005 : Aankoop door Ertzberg, stadsontwikkelaar uit Leuven.
17. De Villa wordt verkozen tot mooiste gebouw door de Hallenaren in 2013.
18. Begin 2016. De Villa wordt opnieuw te koop gesteld.
19. Juni 2016 : Opnieuwe hoop voor de Villa Servais . De Villa krijg een nieuwe bestemming dankzij de aankop door de Halse familie De Poorter.



"Villa Servais is een magische plek in Halle waar geschiedenis en cultuur samenvloeien. Wij verwelkomen u met plezier in de gezellige TeaRoom. Bij zonnig weer is het ruime terras open. In de TeaRoom plaatsen we graag de traditie van de Afternoon Tea centraal. Er is ook een dessertbord. Op reservatie. De Villa Servais omvat ook een Guesthouse / B&B met acht luxueuze gastenkamers die in elk klein detail de betoverende sfeer van weleer oproepen. Wanneer u logeert in het gastenverblijf van Villa Servais is het ontbijt in de prijs van de kamer inbegrepen. Als men er niet logeert kan men komen genieten van het uitgebreide buffet op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag op reservatie. De muziekzaal is er voor concerten, vergaderingen en expo's`."
Adres: Servaislaan 8, 1500 Halle
Telefoonnummer: +32475754474
Stad: Halle
Route: Servaislaan 8
Postcode: 1500



op zoek naar gerelateerd: Villa Servais tearoom, Bistro Servais Halle menu, Servais Halle Openingsuren, Servaislaan 8 1500 Halle, Brunch Halle, Servaisacademie Halle, Standbeeld Servais Halle, Brunch Dilbeek
Recensies
Tijdens onze 2-daagse groene gordel fietstocht, hebben wij een nacht in de Villa Servais doorgebracht. We werden heel vriendelijk en hartelijk ontvangen door Geert, die ons meteen een uitgebreide uitleg gaf over de geschiedenis van het gebouw, en over het verloop van de renovatiewerken. De renovatie is zeer geslaagd, met hoogwaardige materialen uitgevoerd en met oog voor detail, alles in harmonie. We hebben onze ogen uitgekeken naar de prachtige inrichting van de kamers, het Engelse behangpapier en de gestoffeerde zetels en meubilair. De bedden zijn zeer comfortabel en het ontbijt uitzonderlijk lekker en uitgebreid. Onze fietsen konden we op een veilige plaats achterlaten. Een heerlijk adres om zeker terug te keren !
Overnachten en ontbijten in dit prachtige, exclusieve gastenverblijf is een Topbeleving ! Een hartelijke begroeting door gastheer Geert, een uiteenzetting van de rijke geschiedenis en rondleiding van Villa Servais was een leuke binnenkomer. Doorheen het ganse statige gebouw voelt men de warme, gezellige authentieke sfeer van vroeger, waaronder het salon en de bibliotheek. Tevens beschikt het pand over een gezellige tearoom en terras met tuin, heel mooi. De ruime kamers stralen luxe uit, het is er zalig slapen in een bed met linnen beddengoed, uniek kraanwerk, authentiek meubilair met oog voor alle detail. Als kers op de taart, kan men genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet gebracht door heel vriendelijke en gedreven medewerksters. Hoeft het nog gezegd dat dit een unieke ervaring was in een uniek kader. Bedankt Maud, Geert en medewerksters. Groetjes, Nicole & Ronny
Villa Servais is voor mij het toppunt van schoonheid en oog voor het detail. Ik heb er 5 nachten overnacht verspreid over een aantal weken en het was telkens een topervaring. De vriendelijke, warme ontvangst door Geert, het overheerlijke ontbijt ik heb zelfs rijstpap met gouden lepeltjes mogen eten;-, de zorg in het algemeen... Heerlijke aanrader in een prachtig, met luxe smaak gerestaureerde Villa Servais, is meer dan de 5 sterretjes waard.Een echt koninklijk aanvoelend thuiskomen. Ik ben fan.
Zeer mooi gerenoveerd huis. De hele beleving, van interieur over servies en bestek tot de geur van het zeepje in het toilet is tot in de puntjes uitgewerkt. De gastheer is duidelijk trots op zijn zaak, en vertelt met veel zwier over de geschiedenis ervan. De Misia zwarte thee is hemels, en de afternoon tea is zeker een omweg waard.Service: 5/5
Zeer warm onthaal. Eigenaars zijn zeer fier op wat ze gerealiseerd hebben met de mooie villa. En gelijk hebben ze. Prachtig gedaan. Ontbijt was perfect. Voor elk wat wils. Prijs kwaliteit dik in orde!Service: 5/5
Wij zijn hier heerlijk gaan ontbijten: veel keuze, verse keuken, gezonde opties, top bediening. Wij hebben kunnen genieten van een smakelijk en ontspannen in een pracht van een kader. Wat een knappe plek hebben ze er van gemaakt! Wij komen terug!Service: 5/5
Mooi interieur. Vriendelijke bediening en heel flexibel om gerechtjes aan te passen. Mooi gepresenteerd en lekker.Service: 5/5
Wij genoten hier van de Afternoon Tea in het prachtige gerestaureerde decor van Villa Servais. Een heerlijke ervaring, ook op gastronomisch vlak. Een complete maaltijd, op en top ''British''. Overheerlijke thee in ruime keuze maakte de ervaring compleet. De ontvangst en bediening was top.Service: 5/5
Werkelijk genoten van ons verblijf in de villa, het gebouw is werkelijk een van de mooiste renovaties die ik tot nu toe gezien heb, geen enkel detail werd overgeslagen en met hoogwaardige materialen hersteld of gerestaureerd. Maud en Geert zijn geweldige eigenaren, we werden zeer warm onthaald, ze zullen er werkelijk alles aan doen om jou verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Proef zeker ook hun eigen Geuze bier,
Vriendelijke ontvangst! Lekker ontbijt. De huisbereide zoetigheden zijn een aanrader!Service: 5/5
Reageer op deze plaats

Routebeschrijving naar Villa Servais met het openbaar vervoer


Halle Sint-Rochus 80 meter
107
Sint-Rochus 90 meter
114
Halle Sint-Rochus 110 meter
Halle Park - Suikerkaai 150 meter
Halle Park - Suikerkaai 160 meter

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid