Vereniging 't SAS biedt verschillende diensten aan:
Het Inloophuis, de Kaba, Nachtopvang, Crisisopvang, dienst Wonen.
Je kan in Vereniging 't SAS terecht bij verschillende diensten: Het Inloophuis, De Kaba, Crisisopvang, Nachtopvang, Dienst Wonen.
Het Inloophuis: Het inloophuis wil een ankerplaats zijn voor kwetsbare mensen met verminderde welzijnskansen. Wij bieden zo laagdrempelig mogelijk ontmoeting, ontspanning, onthaal en praktische dienstverlening aan
De Kaba: De KABA is een letterwoord en staat voor Kruidenierswaren Aan Betaalbare Aankoopprijzen.Het is een kleinschalige winkel waar klanten gratis of tegen fel verminderde prijzen kwalitatieve voedsel – en huishoudproducten kunnen verkrijgen. Meer info vraag er naar.
Sociale kruidenier De KABA is vijf dagen per week geopend. Maandagavond van 15u tot 18u30,dinsdag en vrijdagmiddag van 13u tot 16u en woensdag en dondermiddag van 14u tot 16u30.
Nachtopvang: Mensen die acuut dakloos zijn en niet terecht kunnen bij hun eigen netwerk, kunnen van 19.15 tot 8.30 terecht in de nachtopvang, volgens het bed-bad-broodprincipe.
Mensen die gebruik willen maken van de nachtopvang dienen op weekdagen een bed te reserveren tussen 11 en 16 uur, op het gratis nummer 0800 200 09.
Alleen wie de bevestiging gekregen heeft van deze reservatie, kan zich tussen 19.15 en 19.45 uur aanmelden in de Nachtopvang. Je kan er 5 op 8 dagen terecht. De nachtopvang is gelegen aan de Havenstraat 2, 8000 Brugge.
Crisisopvang: Crisisopvang ’t SAS biedt een kortdurende, laagdrempelige begeleiding op maat aan elke thuisloze cliënt met als doel het opnieuw verbinden van de cliënt met zichzelf, de omgeving en de samenleving. Om dit te bereiken wordt er nauw samengewerkt met andere diensten en sectoren. Er wordt gewerkt binnen een integrale en positieve benadering. Hierdoor worden er kansen aangereikt om een proces van herankering van de cliënt in beweging te brengen. inbellen voor crisisopvang kan iedere maandag en donderdag, op het nummer 050/44.37.80.
Dienst Wonen: De dienst Wonen bestaat uit Woonbegeleiding, Preventie Uithuiszetting, Wonen en Welzijn en Crisisbemiddeling bij dreigende uithuiszetting.
Woonbegeleiding biedt begeleiding aan huurders op het vlak van wonen en woonvaardigheden. Dit kan zowel op vraag van de huurder zelf zijn, als op vraag van een sociale huisvester. De begeleiding is zo kort als mogelijk, en zo lang als nodig.
Preventie uithuiszetting biedt een kortdurende, out-reachende, aanklampende begeleiding aan personen en/of gezinnen die acuut dreigen uit huis gezet te worden via een vonnis van de vrederechter.
Wonen en Welzijn biedt begeleiding aan huurders van een sociale huisvestingsmaatschappij of sociaal verhuurkantoor met (een vermoeden van) een psychiatrische problematiek of een verslavingsproblematiek op het vlak van wonen en woonvaardigheden.
Crisisbemiddeling bij dreigende uithuiszetting begeleidt de preventiemedewerker huurders die een verzoekschrift tot uithuiszetting hebben ontvangen van het Vredegerecht of waar een acute dreiging tot uithuiszetting bestaat. De preventiewerker gaat aanklampend op zoek naar een oplossing.
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid