facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Ventichim

Ventichim

Info

VENTICHIM is een groothandel gespecialiseerd in schoorsteentechniek wij leveren rookgassystemen voor de bouw en industrie en dit met eigen import

Geschiedenis

Ventichim doet de schoorsteen roken

Drie jaar geleden startte Steven Scheltjens Ventichim op, een groothandel in rookgaskanalen en ventilatiesystemen. “Daar is nood aan”, vindt Steven Scheltjens. “Ik lever materiaal voor hout- en gaskachels voornamelijk aan bedrijven in de verwarmingsbranche, maar ook voor verwarmingsinstallaties in appartementsgebouwen bijvoorbeeld wordt aan Ventichim gedacht.”

“Eerst was Ventichim mijn bijberoep. Naast mijn job bij het verwarmingsbedrijf van mijn vader, waar ik onder meer rookgaskanalen installeerde. Omdat dat om medische redenen niet langer ging, wilde ik voor mezelf beginnen. Ik kon enkele grote klanten meenemen uit mijn job als installateur en werd de exclusieve leverancier voor het verwarmingsbedrijf van mijn vader. Op dat vlak was het wel makkelijk starten. Omdat ik al jaren in de branche werkte, had ik mijn uitgebreide productkennis al mee en wist ik perfect hoe ik alles installeren moest. Maar van het productieproces, de markt waar ik in terechtkwam of de voorkeuren van klanten had ik nog geen kaas gegeten. Laat staan dat ik wist hoe ik nieuwe klanten moest aantrekken, fabrikanten moest zoeken of hoe ik Ventichim kon laten groeien.

Van één bestelling per maand naar vier per dag
De eerste twee jaren waren echt knokken. Dan is het vallen en opstaan en leer je dat je met je twee voetjes op de grond moet blijven. In het begin kocht ik maar nieuw materiaal en nieuwe stock aan, zonder er echt bij na te denken. Ik mag dan heel enthousiast zijn over een product, maar daarom zijn mijn klanten dat nog niet. Nu nog zit ik hier met die grote stock. Dat zijn dingen die je gaandeweg leert. Ik wilde snel geld verdienen, maar dat lukt in deze branche niet. In een andere is dat misschien even onmogelijk, dat weet ik niet. Het begon met één bestelling per maand, dat werden er dan twee, ten slotte drie en nu zit ik aan zo’n vier bestellingen per dag. Dat is goed, maar nog niet genoeg. Enkele maanden geleden heb ik dan de beslissing genomen om over te schakelen naar een BVBA. En die beslissing heeft me geen windeieren gelegd. Ik richt me nu ook enkel op een professioneel publiek. Voordien kwam er ook af en toe een bestelling van een particulier binnen, maar omdat de return zo weinig is, concentreer ik me op b2b.

De service maakt het verschil
Bij Ventichim gaat het vooral om een webshop. We hebben wel een groot magazijn van zo’n 2000 vierkante meter waarin de stock bewaard wordt, maar het is niet de bedoeling dat klanten daar naartoe komen om hun product uit te kiezen. De klanten zoeken hun product op de webshop, plaatsen online hun bestelling en ik zorg dat alles tijdig geleverd wordt. Voor normale opdrachten kunnen klanten een levertijd van 5 uur rekenen. Voor grotere opdrachten is dat 48 uur. Wat nog altijd niet veel is, natuurlijk. Door mijn jarenlange ervaring kan ik de klanten ook bijstaan in hun keuze en bij de installatie. Die sterke service vind ik erg belangrijk. Zijn er nadien nog vragen, dan weten de klanten dat ze mij altijd mogen bellen. Mijn droom en ambitie is dat Ventichim dé referentie wordt voor rookgaskanalen in België, en misschien zelfs in de Benelux. Dat komt hopelijk nog wel. Met een sterke webshop, die in de drie landstalen en daarbuiten nog in het Engels beschikbaar zal zijn, en voldoende marketing via alle mogelijke kanalen, hoop ik dat te bereiken.

BUSINESSMODEL
"Ventichim run ik samen met mijn vriendin. Zij neemt het administratieve gedeelte op zich en ik zorg voor de rest. Ik adviseer de klanten bij hun keuze, koop de stock, het materiaal aan en zorg voor een vlotte levering. Kleine bestellingen lever ik ook zelf met mijn camionette. Bij een grote doe ik een beroep op een externe firma als DHL."

FINANCIERING
"Omdat ik al sinds mijn 18de als zelfstandige aan de slag was in het verwarmingsbedrijf van mijn ouders, had ik al heel wat gespaard en kon ik daarmee de opstart van mijn bedrijf financieren. Met de ene opdracht financierde ik de volgende. En zo was het van opdracht tot opdracht. En stilaan ging dat vlotter en vlotter. Momenteel heb ik 1 financiering lopen op een camionette die ik aankocht voor de leveringen, maar dat is het dan ook."

MARKETING
"Om meer naambekendheid te krijgen en aan klanten te winnen, heb ik mij van bij het begin gericht op sociale media. Ik maakte wat reclame via Facebook en LinkedIn. Vooral via LinkedIn heb ik nieuwe contacten kunnen leggen. En zo ben ik steeds meer klanten gaan krijgen. En mond-aan-mond-reclame deed de rest. Voor het ontwerpen van de webshop heb ik professionele hulp gezocht. Nu wil ik me nog meer verdiepen in de online marketing. Met SEO en SEA hoop ik dat Ventichim op internationale markt kan doorbreken."

Het Bedrijf
Ventichim (groothandel rookgaskanalen en ventilatiesystemen)
Omzet: 800.000 euro.
Adres: Astridplein 46, 2280 Grobbendonk
www.ventichim.be



"Ventichim is een groothandel in schoorsteenkanalen, ventilatie en bevestigingsmaterialen"
Adres: Astridplein 46, 2280 Grobbendonk
Telefoonnummer: +32 476 23 10 31
Stad: Grobbendonk
Route: Astridplein 46
Postcode: 2280



op zoek naar gerelateerd: Ventilatie groothandel, Groothandel loodgietersmateriaal, HVAC groothandel België, Rookafvoer, Schouwveegmateriaal, Groothandel cv, Vanoirschot Brugge
Recensies
Correcte levering van materiaal, zaakvoerder heeft heel veel kennis van oude en nieuwere rookafvoer voor verwarmingsketels. Ook specials verkrijgbaar.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid