facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Top Interieur

Top Interieur
Adres: Liersebaan 123b, 2240 Zandhoven, België
Telefoonnummer: 03 464 07 01
Staat: Vlaams Gewest
District: Antwerpen
Stad: Zandhoven
Route: Liersebaan
Huisnummer: 123b
Postcode: 2240


Openingstijden

maandag: 10:00–18:30
dinsdag: 10:00–18:30
woensdag: 10:00–18:30
donderdag: Gesloten
vrijdag: 10:00–18:30
zaterdag: 10:00–18:00
zondag: 13:00–18:00

Recensies
Het woord Top is hier niet misplaatst. Wij hebben daar maatwerk van Noteborn besteld via mevrouw Annemie Van De Putte, eerst wat moeizaam omwille van software problemen. Nadien alles vlekkeloos verlopen. Die dame denkt mee, komt met frisse ideeën, en is bovendien super klantvriendelijk… als je in deze meubelzaak uw goesting niet vindt zak dan af naar IKEA, is goedkoper maar heb mijn twijfels over de kwaliteit. TOP Interieur is hier op zijn plaats. Wel moeilijk om telefonisch contact op te nemen met een verkoper, tot driemaal toe vang je bod… dit zou beter kunnen, ook al is het druk. Ik krijg het op m’n zenuwen, en dat is gevaarlijk. Bestaande klanten laat je niet in de koude staan… en toch heb ik steeds een goed gevoel in deze meubelzaak, als je op uw honger zit, geen probleem… mensen staan klaar om u verder te helpen, en zo hoort dat te zijn, simpel, no nonsens… fijne medewerkers, en daar hou ik van. Bedankt Wim en collega voor de superieure plaatsing en afwerking… ze worden zelden top techniekers.
Service naverkoop ondermaats!! Bij levering kleerkast is gebleken dat een zijpaneel zwaar beschadigd werd. Blijkbaar kunnen ze wel het zijpaneel vernieuwen maar wordt niet door hen zelf vervangen. Ah nee, daarvoor had ik 500€ extra moeten betalen voor de plaatsing.nNooit meer top-interieur maar eerder Pot interieur waar de plaatsing gratis gebeurd!!!
Mooie winkel, divers aanbod ook diverse prijzen snelle verkoop maar slechter klantenservice. Bestelde sofa is meer dan 6 weken na beloofde levertermijn nog niet toegekomen. Bovendien wordt door de klantendienst gelogen over de nieuwe termijn om de klant zo snel mogelijk af te schepen zonder enige oplossing. Dit werd duidelijk toen mijn man 2 weken na mij belde om te vragen naar de stand van zaken. Blijkbaar werd ik met kluitje in het riet weggestuurd om nu vervolgens 2 weken later een ander verhaal maar nog steeds geen sofa te ontvangen.
Klantenservice is beneden alle peil. Na meer dan de afgesproken levertermijn zelf contact te hebben opgenomen, kregen we door de minst enthousiaste persoon ooit te horen dat de zetel in het magazijn stond en kon worden uitgeleverd. Ze zouden telefonisch nog een concreet moment laten weten. Toen dit ook niet gebeurde , terug zelf contact opgenomen om te horen dat de levering de dag nadien zou plaats vinden.nGebrekkige communicatie en gebrek aan hulpvaardigheid zorgen er voor dat ik hier niet meer zal kopen.
Eén ster is eigenlijk nog te veel.nnOp 8 november 2023 een bestelling geplaatst. Er werd me medegedeeld dat de levertermijn 12 weken zou bedragen.nnNa 18 weken zelf contact opgenomen want van Top Interieur uit kwam er geen initiatief service?. Toen werd er me gezegd nog twee weken geduld te koesteren.nnNa drie weken en opnieuw zonder enige opvolging belde ik opnieuw naar de winkel. Daar werd me verteld dat de levertermijn 'naar alle waarschijnlijkheid' eind mei 2024 zou zijn.nnDat is een wachttermijn van +/- 25 weken 6 maanden. Toen ik vroeg of dit te compenseren valt in het nog te betalen bedrag, werd mij gezegd dat dit 'naar alle waarschijnlijkheid' niet zou gebeuren.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid