facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Toneelschrijver

Toneelschrijver

Info

Uw bron voor de beste toneelstukken.

Geschiedenis

Hallo,

Ik ben Stijn Cuypers, en ik geef het eerlijk toe, ik ben een theaterfanaat. Ik ben samen met mijn ouders en zus opgegroeid in het gezellige Lint. Op jonge leeftijd maakte ik al menig familiefeest onveilig met ter plekke bedachte toneel- of goochelvoorstellingen, tot groot jolijt van mijn neefjes en nichtjes en tot nog grotere ergernis bij mijn nonkels en tantes. Eigenlijk wou ik gewoon in het middelpunt van de belangstelling staan. Nadat ik thuis verschillende kartonnen dozen, gordijnen, knuffels en alles wat ik in mijn handen kon krijgen had versleten tijdens het nabootsen van afleveringen van Samson en Gert, kwam er in het eerste middelbaar eindelijk een oplossing voor mijn drang naar toneel. Ik maakte er kennis met mijn leerkracht godsdienst die daarnaast ook de regisseur van het schooltoneel bleek te zijn. Het zou mijn eerste theatervoorstelling worden, waarbij mijn belangrijkste bijdrage eruit bestond een volledige bus Axe deodorant leeg te spuiten in het publiek. Het stuk heette niet voor niks “Lastige mensen en co”.

Een jaar later kwam de toenmalige voorzitter van de Lintse toneelgroep Durendaal aankloppen met de vraag of ik wou meespelen bij hun jeugdwerking. Ik heb hier geen seconde over moeten nadenken en een klein jaar later stond ik voor het eerst op het grote podium van de toneelkring waar ik jaarlijks verschillende keren ging genieten van hun producties. Ik zou er meespelen in verschillende jeugdvoorstellingen en later ook volwassenproducties. Daarnaast heb ik er ook de kans gekregen om verschillende workshops te volgen zowel voor het spelen van theater als voor theatertechniek.

Ongeveer in dezelfde periode als toen ik bij Durendaal kon beginnen spelen opende de Stedelijke academie voor muziek woord en dans (SAMWD) van Lier een vestiging in Lint. Tijdens de lessen dictie, drama, voordracht, toneel, repertoirestudie en welsprekendheid heb ik me nog meer kunnen onderdompelen in de gigantische vijver die theater is.

Naast mijn bezigheden bij toneelgroep Durendaal heb ik ook bij een aantal andere toneelverenigingen de kans gekregen om mij nog meer te ontplooien. Zo speelde ik bij Theaterhuis Hastalu, Theater Cartouche, en mocht ik meespelen in eindwerken regie van de academie in Lier.

In tussentijd was ik afgestudeerd in het middelbaar en had ik na een lerarenopleiding werk gevonden in het onderwijs.

De drang om te onderwijzen en mijn passie voor theater kon ik bij Theaterhuis Hastalu omzetten in een toneelcursus voor kinderen, die ik daar twee jaar heb gegeven. Voor het tweede jaar van deze cursus schreef ik mijn eerste voorstelling “Het boek en de vier stenen”, door omstandigheden zijn de opvoeringen van dit stuk toen niet doorgegaan, maar enkele jaren later kreeg ik bij Toneelgroep Durendaal een nieuwe kans. Het zou resulteren in mijn eerste regie-ervaring waar ik erg mooie herinneringen aan koester.

Na twee jaar in het onderwijs gewerkt te hebben was het tijd voor iets nieuws, en heb ik mezelf omgeschoold tot verpleegkundige, een erg fijne job die ik nog steeds met veel passie uitoefen.

De keerzijde van die nieuwe job is echter dat ik door de wisselende shiften veel minder tijd heb om mij op het podium te begeven. En zo heb ik me meer en meer toegelegd op het schrijven van toneelstukken. Deze nieuwe invalshoek om mijn theaterverslaving te onderhouden resulteerde in de toneelstukken die u op deze website kan terugvinden. Ik nodig u graag uit om kennis te maken met mijn toneelwerken, en indien u meer informatie wil over mij en over mijn werk, aarzel dan niet om mij te contacteren.

Groetjes

Stijn Cuypers

Adres:
Stad: Edegem



op zoek naar gerelateerd: Script toneelstuk gratis, Toneelstukken, Korte toneelstukjes, Toneelteksten online, Toneelteksten kopen, Toneelstukken Zoeken
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid