facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Theater Krakeel

Theater Krakeel

Info

Theater Krakeel, alreeds drie decennia uw culturele hartslag

Geschiedenis

Historiek


Oorspronkelijk had het gebouw de functie van een cinemazaal ‘Cinema Astrid”. Zoals zovele filmzaaltjes is ook "Cinema Astrid" teloor gegaan. Het gebouw werd overgenomen door de "Parochiale werken Flora" die er een " Parochiaal centrum" van gemaakt heeft.

Later heeft "Theater Verticaal" er onderdak gevonden tot "Verticaal" andere oorden opzocht. In 1982 stond in Gentbrugge een theaterruimte vrij.

Kort daarna werd Krakeel opgericht en konden we per productie de theaterzaal afhuren van de Parochiale Kring.
In 1995 bouwde de "Parochiale Raad" een nieuw parochiaal centrum op de parking van de "Parochiale Kring".

Op dat ogenblik werd Theater Krakeel van de "Parochiale Raad" alleen-huurder. Theater Krakeel investeerde in allerlei verbeteringswerken zoals ook de scèneruimte vergroten, de zaal verfraaien, de zaal conform aan de brandvoorschriften maken. Het verhaal van de aankoop verliep in meerdere afleveringen. Uiteindelijk werden we in september 2006 de fiere eigenaar van het gebouw. We kregen hiervoor een investeringssubsidie van 25 000 euro van de Stad Gent. Voor Theater Krakeel betekent dit ook dat we ons huis kunnen verhuren aan andere gezelschappen die er hun ding willen doen.

Het ontstaan

Krakeel ontstond in 1982 omdat een aantal mensen toneel wilden spelen na hun academieopleiding. Eigenlijk wilden we een eigen(zinnige) koers te varen in het theaterlandschap in Vlaanderen. Aangezien samen met het idee om een nieuw gezelschap op te richten, ook het theaterzaaltje boven de Florakring in Gentbrugge vrij kwam was het ontstaan van "Theater Krakeel" vrij snel een feit.
Boeiend en uitdagend met theater bezig willen zijn, liet jaar na jaar zijn sporen na.

Krakeel brengt drie toneelproducties per seizoen maar organiseert ook muzikale interventies met Krakeelmensen of met genodigden. Gastoptredens zijn ook welkom en tenslotte wordt Krakeel ook afgehuurd door derden voor eenmalige of kortdurende producties Theater Krakeel is niet vies van publiekstrekkers maar houdt ook van creaties. Soms lukt dit wonderwel maar we kunnen ook op onze bek gaan. En dan bakkeleien we even om daarna nieuwe mooie plannen te smeden.
Sinds 2011 werken we ook nauwer samen met Hoger Streven, Theater Trac (die in onze zaal speelt) en De Waanzin. Spelers uitwisselen, logistiek hulp bieden aan mekaar is aangenamer werken voor iedereen en om de 2 jaar maken een heuse coproductie.

Adres: Teaterstraat 33, 9050 Gentbrugge
Telefoonnummer: +32 495 60 44 84
Stad: Gentbrugge
Route: Teaterstraat 33
Postcode: 9050



op zoek naar gerelateerd: Het proces krakeel, Het Krakeel, Tickets Gent, Theater TRAC, Theater de WAANzin
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Theater TRAC Theater TRAC 0 meter De korte tijd dat ik er geweest ben was een zeer toffe ervaring.
Karthago Karthago 3 km Karthago brengt originele, bruisende en vernieuwende theater, muziektheater en muziek...
Recensies
De korte tijd dat ik er geweest ben was een zeer toffe ervaring.
Gezellig theatertje, maar de stoelen zijn helaas niet erg rugvriendelijk. Sympathieke mensen achter de bar in het café!
Toffe gezellige locatie!
Te lang geleden om echt oordeel nog te kunnen hebben. Altijd al een klus theater gevonden, maar echt veroudert. Brandveiligheid ???
Super de max!! Heel goed geamuseerd!!! Nog voor herhaling vatbaar..
Mooi vintage zaaltje met klapstoelen en plaats voor 98 man. Op het gelijkvloers is er een cafetaria. De acoustic in de theaterzaal is goed. Maar in de cafetaria lopen de decibels hoog op als de mensen met elkaar beginnen te praten. Ideaal voor kleine evenementen met een volks karakter.
Leuke kleine zaal die vooral een jaren 80 sfeer ademt
Klein zaaltje, maar best gezellig.
Vertaald door Google Goede locatie ... Origineel Ottima location...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid