facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Ter Dolen

Ter Dolen

Info

Kasteelbrouwerij Ter Dolen.
Limburgs Abdijbier.

Geschiedenis

Kasteelbrouwerij De Dool.
Brouwerijcafé Ter Dolen.

Adres: Eikendreef 21, 3530 Helchteren, Limburg, Belgium
Telefoonnummer: +32 11 606 999
Stad: Helchteren
Route: Eikendreef 21
Postcode: 3530



op zoek naar gerelateerd: ter dolen menukaart, ter dolen kaas, ter dolen brasserie, ter dolen bier, ter dolen eten, ter dolen verkooppunten, ter dolen kriek, ter dolen openingstijden
Recensies
Heel gezellige plek om één van hun bieren te drinken en gepaard met iets voor de kleine honger. Grote terras buiten en verwarmde terras binnen buiten de zomerseizoen. Vorige zomer hebben wij ook een toffe rondleiding gehad in de brouwerij zelf. Ook de mogelijkheid om cadeaus te kopen of een bak bier.
Wat hebben mijn man en ik hier genoten! Fijne biertjes, heerlijk kaasplankje, goede prijs en zeer vriendelijke gastheren en gastvrouwen. Tip: Doe de rondleiding! Erg interessant en zeker waar voor je geld. Een rondleiding door de brouwerij, een lekker biertje na afloop en 4 flesjes eigen gebrouwen bier naar keuze.
Hebben met de maten een leuken een gezellige avond gehad. De bieren van ter dolen waren goed en hadden alle 3 van genoten. Ook hadden we nacho’s besteld en viel het erg goed in de smaak. De ligging van dit café is ook goed omdat het in een rustige bos gebied ligt met mooie wandel wegen. Er is ook voldoende parking. Ik raad iedereen aan zeker hier eens te bezoeken.
Fantastische rondleiding met uitleg over het kasteel en in de brouwerij over het "interessante" brouwproces. En aansluitend zo'n heerlijke "Ter Dolen" proeven met een lekker hapje op het gezellige buiten terras. Zeer vriendelijke en vlotte bediening. De leuke leerrijke rondgang kost 12,50€ per persoon, inbegrepen één consumptie en een geschenkje om mee te nemen 4 flesjes. Deze site plannen we zeker nog eens op onze fietsroute.
We kregen een warme rondleiding van Ter Dolen. De gids was zeer enthousiast en vertelde ons op een rustige manier hoe de vork aan de steel zat. Hij was de hoogtepunt van ons bezoek. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis en je krijgt de brouwerij van binnenin te zien. Nadien kregen we nog een lekkere consumptie en vier bieren, inbegrepen in de prijs. Een punt van verbetering: de jongeman hielp ons snel en was vriendelijk, want er klopt iets niet met de rekening. Enkele andere dames lieten ons lang wachten; ze kwamen niet om onze bestelling op te nemen. Nadat we een dame hadden gevraagd ons te bedienen, gaf ze aan dat ze zometeen zou komen; maar kwam uiteindelijk niet. Uiteraard weten wij dat het anno 2022 niet zo gemakkelijk is om goed personeel te vinden, daarom alsnog vier sterren voor deze onvergetelijke ervaring!
Gewoon TOP !! Zeer mooie zaak en super vriendelijk. Biertjes zijn overheerlijk en aanrader !!! Kom zeker langst .. wij komen zeker terug. Proef ook de lekkere plankjes…
Prima locatie met een aantal lekker bieren. De Armand valt bij mij zeer zeker in de smaak. Ook een leuke informatieve rondleiding door een zeer gepassioneerde medewerker. Mooie shop en superleuk terras. Als plus bij de rondleiding krijg je 4 flesjes mee!
Zeer vriendelijk personeel en een zeer mooie omgeving om een Ter Dolen biertje te drinken en om iets te knabbelen. We deden daarnaast ook de rondleiding. Deze duurt ongeveer 45 minuten en is zeker een aanrader. Jean-Pierre is een zeer goede story teller en geeft je niet alleen de geschiedenis, maar natuurlijk ook uitleg over de huidige brouwerij mee. Rondleidingen zijn elke zaterdag en zondag om 15u en kosten 11 euro per persoon. Je krijgt hiervoor de rondleiding, 1 drank naar keuze per persoon, en een geschenk om mee te nemen 4 biertjes naar keuze.
Ik was er al een tijdje niet geweest, maar gelukkig was alles nog hetzelfde in 'De Dool', het bierkasteel Ter Dolen in Houthalen/Helchteren. Zowel binnen, als buiten bij gunstig weer op een kloek terras, is het een puike plek om te genieten van bier. In maten en soorten, vak kriek tot tripel. Alles gebrouwen ten kastele. Wie interesse heeft in het brouwproces kan er een fijne rondleiding krijgen. Voor lunch of diner moet je elders zijn, maar een uitstekende kaasplank verzacht het leed. Wie spanning zoekt kan zijn vertier zoeken in de kasteeltoren waar een escape-room is gevestigd. Kunstliefhebbers mogen het bronzen kunstwerk van Johan Tahon zeker niet missen. En de slotgracht maakt ondubbelzinnig duidelijk dat hier gerstenat wordt gebrouwen!
Heel mooi gelegen, maar ik was wel verbaasd dat een fluitje tegenwoordig maar 18cl is, en meer dan 3€ kost voor een gewoon biertje. Stevige bierprijs. Inhoud mocht ook wel aangegen worden op de kaart, zo voel je je niet bekocht.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid