facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Tennisclub Machelen-Diegem

Info

Facebookpagina van Tennisclub Machelen-Diegem

Geschiedenis

historiek
In 1969 werd onder impuls van ons – nog steeds actief – lid Jean Dewaerheid en op voorspraak van de toenmalige Gemeentesecretaris Frans Geerts, de feitelijke vereniging Tennisclub Machelen (TCM) gesticht, met drie stichtende leden.
De eigenlijke ‘infrastructuur’, in het pas aangelegde gemeentelijk park, volgde echter pas in 1970. Begonnen werd met 1 terrein (het huidige terrein 2), ondanks de eerst aangekondigde 2 terreinen, evenals een bergingsruimte (de huidige dameskleedkamers).
Inmiddels waren er er al 30 leden toegetreden. Er werden ook een kantine en kleedkamers met douches voor heren en dames gebouwd.
In 1979 was Tennisclub Machelen-Diegem (TCMD) - de nieuwe benaming sedert de gemeentefusie – en inmiddels ook van feitelijke vereniging naar VZW omgevormd - er als de eerste bij om toe te treden tot de pas opgerichte Vlaamse Tennisvereniging (VTV), waardoor er ook met interclub kon worden gestart, aanvankelijk met een handvol ploegen. De oorspronkelijk geplande twee terreinen waren intussen ook een feit.
Stap voor stap en dankzij een uitstekende samenwerking met de Gemeentelijke Overheid werd de club vervolgens verder uitgebouwd. Twee terreinen werden er drie…. en dan vier…. en voor een vijfde terrein was er aanvankelijk zelfs geen plaats meer binnen de ons toegemeten ruimte in het gemeentelijk park. Toen werd er beslist van de terreinen te herschikken, dit ook met het oog op een latere overkapping van twee terreinen.
Deze indoorhal werd gerealiseerd in 2007 en is omzeggens uniek in haar genre, omdat de zijpanelen tijdens het zomerseizoen kunnen worden weggenomen. Hierdoor kon het clubleven voor het eerst ononderbroken blijven verder lopen.
In 2010 vierde Tennisclub Machelen-Diegem haar 40-jarig bestaan, hetgeen met een grote festiviteit, in aanwezigheid van de Gemeentelijke Overheid, sponsors en tal van leden, werd gevierd. TCMD bezit ook al jarenlang het kwaliteitslabel ‘Jeugdvriendelijke Tennisclub (JVTC)’, een titel die onze uitstekende jeugdwerking staaft, dit ononderbroken sedert 2005.

accommodatie
Anno 2013 beschikt onze club over vijf van elkaar gescheiden terreinen, met een prima verlichting, een fraai clubhuis annex veranda, een administratieve ruimte, ruime kleedkamers met douches, een groot zomer- en winterterras, evenals een permanente overkapping over twee terreinen.

leden
Het ledenaantal schommelt rond de 350 , waarvan 1/3 jeugdleden (onder de 17 jaar) zijn.

competitie - recreatie
In de interclubs is TCMD is meestal vertegenwoordigd met 20 à 25 ploegen, zowel bij de seniors als bij de jeugd. Ook richten we jaarlijks drie open tornooien in (enkel, jeugd en dubbel).
Voor minder competitiegerichte leden biedt onze uitgebreide activiteitenkalender tal van mogelijkheden: vriendschappelijke en interne tornooien, invitatietornooi, ambrastornooi, clubkampioenschappen enkel en dubbel, ...

Adres: Vuurkruisenlaan 28, 1830 Machelen, Brabant, Belgium
Telefoonnummer: 0486024584
Stad: Machelen
Route: Vuurkruisenlaan 28
Postcode: 1830


Openingstijden

Maandag: 16:00 - 00:00
Dinsdag: 16:00 - 00:00
Woensdag: 13:00 - 00:00
Donderdag: 16:00 - 00:00
Vrijdag: 16:00 - 00:00
Zaterdag: 09:00 - 22:00
Zondag: 10:30 - 22:00


op zoek naar gerelateerd: Padel Machelen, Tennis Vlaanderen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
VBT Machelen VBT Machelen 364 meter De officiële facebookpagina van volleybalclub VBT Machelen. www.vbtmachelen.be
PolePixies PolePixies 690 meter Paaldanslessen
K Diegem Sport K Diegem Sport 2 km Mooie terreinen en cafetaria. Parking moet je zoeken. Toegang voor rolstoelpatienten....
Diegem Sport Diegem Sport 2 km Diegem Sport is een Belgische voetbalclub uit het Vlaams-Brabantse Diegem. Diegem Spo...
Recensies
Super tennisclub Stage tennis durant les vacances Tennis stage tijdens de vakantie Een echte aanrader1
Super leuke plek
Buitenvelden. Niks te zien.
Super profissional
Mini kleedkamer
Geweldig tenniskamp voor mijn zoon, hij hield van het personeel is Super Top
Vriendelijke en goed onderhouden plaats zeer goede sportinfrastructuur.
Goede tennisclub
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid