Libanese Syrische keuken
De Syrische -lebanese keuken is een, over het algemeen, erg gezonde en verfijnde keuken. Aan sommige smaken zullen de kinderen wel erg moeten wennen zoals aan za’atar, een kruidenmengsel waar ik het later over zal hebben. Syrische - Libanees eten is vrij bekend onder vegetariërs omdat veel van de gerechten vegetarisch en voedzaam zijn. Het bekendste ‘vegetarisch’ voorbeeld is de Hummus, een dip op basis van de voeding-superheld: de kikkererwt. evenals het recept voor een heerlijke verse Hummus.
de Syrische - Libanese keuken een mooie combinatie van Oost en West, een kruising van culturen.n.
De Syrische - Libanese keuken vertoont gelijkenissen met de keuken uit andere mediterraanse landen zoals bijvoorbeeld de Griekse en Turkse maar ook bijvoorbeeld de Perzische keuken. Veel gebruikte ingrediënten in Libanese gerechten zijn: knoflook, olijfolie, kikkererwten, yoghurt, citroen, munt, vis en lamsvlees.
De Mezze
De mezze is een verzameling van kleine gerechten, zowel warm als koud, vergelijkbaar met Spaanse tapa’s. Bij een feest kunnen de gerechten oplopen tot een paar tientallen maar meestal zijn vier gerechten per persoon al genoeg. In een mezze zitten, traditioneel gezien, standaard de twee bekendste Libanese salades: de tabouleh en de fattoush.
De tabouleh, de klassieke Libanese versie, is een salade met heel fijn gehakte peterselie, bulghur, munt, tomaat en lente-ui. Tegenwoordig zijn er ook varianten op de tabouleh waarbij de bulghur het hoofdingrediënt is terwijl in de traditionele tabouleh de peterselie het hoofdingrediënt is en de salade dus veel groener is dan de westerse varianten.
Ook vind je in een mezze bijna altijd hummus en Baba Ganoush. Baba Ganoush is een dip op basis van aubergine. Daarnaast variëren de gerechten per mezze. Mogelijke gerechten zijn gevulde wijnbladeren, vleespasteitjes, visgerechtjes, falafel, bonen, etc etc… Mijn persoonlijke favoriet is de kibbeh rass, een mengsel van gehakt lamsvlees (heel erg vaak gehakt totdat het de consistentie van deeg krijgt), bulghur en pijnboompitten. In de mezze krijg je het vaak in de vorm van ovalen balletjes, gefrituurd.
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid