Bij de Taalunie kunnen docenten, leerkrachten en leerders van het Nederlands buiten Nederland en Vlaanderen terecht voor advies, informatie en scholing.
In circa 40 landen wordt aan ruim 200 universiteiten Nederlands aangeboden. In Indonesië bijvoorbeeld volgen ongeveer 10.000 studenten een cursus Nederlands. In Wallonië is het Nederlands ook voor honderdduizenden Franstalige leerlingen een schoolvak. En in het noorden van Frankrijk en in de Duitse deelstaten die aan Nederland grenzen, krijgen meer dan 30.000 scholieren Nederlandse les.
Als u Nederlands als vreemde taal doceert of dat wilt gaan doen, kunt u steun vinden bij de Taalunie in Brussel. Het maakt niet uit waar u doceert of aan wie.
Of uw moedertaal nu Nederlands is of een andere taal. Of u lesgeeft aan de universiteit, in een school of in een bedrijf. Of uw leerlingen beginners zijn of gevorderden, volwassenen of scholieren. En ook als u nog geen Nederlands doceert, maar wel van plan bent dat te gaan doen, kunt u bij ons terecht.
U vindt bij de Taalunie in Brussel informatie over de didactiek van het Nederlands als vreemde taal. U kunt er een overzicht van leermiddelen en leermaterialen raadplegen. U krijgt er ook persoonlijk advies en u kunt via het centrum een bijscholingscursus volgen of een congres bijwonen. En verder kan het centrum u wegwijs maken als u iets wilt weten over toetsing, certificering of cursussen voor uw leerlingen.
In de Nederlandse Taalunie werken de Nederlandse, Vlaamse en Surinaamse overheid gezamenlijk aan de Nederlandse taal. De Taalunie werkt op de volgende terreinen: de Nederlandse taal zelf, het onderwijs van het Nederlands in binnen- en buitenland, en de Nederlandstalige letteren.
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid