facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Sven Taeldeman

Sven Taeldeman

Info

schepen van Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Planning en Wonen stad Gent

Geschiedenis

Wie is Sven Taeldeman?

Sven Taeldeman (°17 oktober 1972) is opgegroeid in Landegem en Nevele, maar heeft zich altijd Gentenaar gevoeld: “Na de lagere school, speelde mijn hele leven zich hier af. Ik liep er school en later ging ik er naar de universiteit. Ik vond er ook mijn eerste jobs en ben hier altijd blijven plakken". Sven is vader van twee kinderen, dochter Valentien (16) en zoon Boris (12),“die zich ook fantastisch amuseren in deze stad en hun weg aan het zoeken zijn” .

De schepenbevoegdheden van Sven (stadsontwikkeling, ruimtelijke planning en wonen) sluiten zeer nauw aan bij zijn persoonlijke interesse en expertise. "Toon me een landkaart of stadsplan en ik ben geïnteresseerd. Ik ben dan ook afgestudeerd als licentiaat geografie en postgraduaat ruimtelijke planning. Waarom ligt die weg hier zo bijvoorbeeld, waarom staat daar een bos, en waarom daar geen huizen, waarom ploegt die boer zo? De leefomgeving is voor mij altijd een boeiend vraagstuk", legt Sven uit.

"Gelukkig heb ik ook altijd werk gevonden waarin ik mijn passies en interesses kon gebruiken. Ik werkte bij milieuadviesbureau Esher en studiebureau Technum. Later werkte ik als ruimtelijk planner en mobiliteitsdeskundige bij de Provincie Oost-Vlaanderen. In die functie was ik de planner van het hoofdstuk mobiliteit in het Provinciaal Ruimtelijk Structuurplan van Oost-Vlaanderen. Ik gaf advies op tientallen gemeentelijke mobiliteitsplannen en hun fietspad-projecten en ik kon ze mee vorm geven", vertelt Sven.

"Van 2007 tot 2009 was ik kabinetschef van gouverneur André Denys, een fijne periode. Maar op een bepaald moment wordt de lokroep te sterk, en kies je voor een kabinetsfunctie bij de politieke partij die me van kindsbeen af bezield heeft. Ik herinner mij nog hoe ik als klein manneke meeliep in 1-meistoeten, aan de hand van mijn vader, of in de grote anti-rakettenbetogingen, … In 2009 ben ik dan raadgever Stedenbeleid geworden, toen Freya Van den Bossche bevoegd Vlaams minister was Dit liet me toe om alle grote stedenbeleidsdossiers te kunnen volgen vanuit de ‘Vlaamse regeringshelicopter’. Beslissingen van de Vlaamse regering voorbereiden, klemtonen leggen en ‘netjes afzetten aan de meet’. Van nabij ervaar je dat politiek noodzakelijk is, en het verschil kan maken."

Na zijn kabinetsjaren bij Freya werd Sven projectleider planningsfase fietssnelwegen bij de provincie Oost-Vlaanderen. Fietsen is, tussen haakjes, niet alleen een rode draad in Svens beroepsbezigheden, het is ook zijn passie.

In 2012 werd hij intussen verkozen in de Gentse gemeenteraad, waar hij zich meteen tot een van de actiefste leden ontpopte. Hij volgde in de commissie Openbare Werken, Mobiliteit en Stedenbouw vele dossiers op die nu tot zijn bevoegdheidspakket als schepen behoren.

Adres: Botermarkt 1, 9000 Gent
Stad: Ghent
Route: Botermarkt 1
Postcode: 9000



op zoek naar gerelateerd: sven taeldeman provincie oost-vlaanderen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Jorg Sierens N-VA Jorg Sierens N-VA 147 meter Kabinetsmedewerker schepen Sarah Smeyers
Dr. Reza Moqadam Dr. Reza Moqadam 263 meter Enorm slechte service van een medewerker die slecht Nederlands sprak. Ik wilde aangev...
Raz Mohammad Sherzad Raz Mohammad Sherzad 973 meter our aim is to give justice to our people and bring the warlords and corrupt leaders t...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid