facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Studio Q

Studio Q

Info

Studio Q
Nieuwe manier om te sporten.
Wil je op een aangename manier sporten met een personal coach aan betaalbare prijs, kom langs en test het uit��



"Studio Q voor een perfecte combinatie van garantie op resultaat én fun. Wij zorgen voor coaching en advies op maat waardoor sporten nog aangenamer en doelgerichter wordt!"
Adres: Bergensesteenweg 388, 1600 Sint-Pieters-Leeuw
Telefoonnummer: 0485728121
Stad: Sint-Pieters-Leeuw
Route: Bergensesteenweg 388
Postcode: 1600


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 21:00
Dinsdag: 09:00 - 21:00
Woensdag: 09:00 - 21:00
Donderdag: 09:00 - 21:00
Vrijdag: 09:00 - 21:00
Zaterdag: 09:00 - 13:00
Zondag: 09:00 - 13:00


op zoek naar gerelateerd: Studio Q Lennik, Studio Q Lauwe, Efit Lennik, Q Studio, EMS Lennik, Krachttraining halle, EMS Ninove, Fitness Halle
Recensies
Leuk fitness centrum, een goede formule om fit te worden . Je wordt altijd opgevolgd door een coach. Toestellen worden op jouw maat afgesteld.. Aanrader dus..
Ik voel me daar kiplekker , gezellige sfeer, uiterst vriendelijke coaches die je goed bijstaan en raad geven. Een absolute aanrader
Geen reden meer om niet te gaan sporten ! Twee keer in de week en echt resultaat ! Fantastische coachen die je super bijstaan in een toffe ambiance. Fitter, gezonder en strakker lichaam!
Heel leuke fitness center met toffe en bekwaame coaches.
Aangename club . Ik voelde mij er direct zeer welkom, altijd een coach met een glimlach dat is toch leuk als je zit te zweten
Bij Quality Fitness in Sint Pieters Leeuw draait het niet om Fitness maar om Money. Het klopt dat leden daar voor dezelfde diensten en hetzelfde type abonnement een andere prijs betalen. Het verschil kan tot 30€ per maand bedragen. Hun uitleg daarvoor: het zijn trouwe klanten die hier al 19 jaar komen en hun abonnement werd nooit geïndexeerd. Ik stel me daarbij vragen over hoe wettelijk dit is, maar soit. Op hun website nodigen ze u uit voor een gratis proefweekje. Ik nam deze morgen een afspraak. Ik werd door de heer aan de receptie François ? uiteindelijk op een niet zo vriendelijke manier geweigerd omdat mijn ingesteldheid te negatief was en werd dan door hem uitgewuifd met de woorden "enkele honderd meters verder is er een Basic Fit". Ja, ja over klantvriendelijke instelling gesproken, moet je duidelijk ook al niet daar zijn. Je bovendien zo negatief uitlaten over collega-concurrenten, dat komt nooit goed over en getuigt van veel arrogantie, maar ook hier soit. Is het niet de bedoeling van een proefsessie of dat nu een week is of 1 maal om te zien of het soort fitness, in mijn geval Milon, je bevalt of niet? Of de sfeer van de fitness zaal is wat je ervan verwacht? Enz. Maar omdat mijn ingesteldheid volgens hem te negatief was, wou hij geen tijd investeren in een gratis proefsessie... Het draait dus all about the money.
De Qualityfitness in Sint Pieters Leeuw is wel een mooie zaak maar: Nergens geen prijslijst te vinden van lidgeld. Men informeert naar de prijs of een abonnement en na een tijdje geïnformeerd te hebben bij andere leden ontdekte ik dat iedereen een verschillende prijs betaalde per jaar. Het ging om GROTE veschillen. Bij de concurrent verderop betaal je een betaalbare prijs maar dan zeggen ze dat dat daar een ander publiek is en een ander concept. Vind ik niet want moeten wij nu al een onderscheid maken in een"ander publiek"?Voor minder dan de helft van de jaarprijs ga ik nu daar en ja er hangen geen TV's .De trainingsmachines zijn tip top, de hygiene super en het publiek is tof. Spijtig dat jullie prijzen te overdreven hoog zijn.
Ben hier al ongeveer 6 maanden ingeschreven met mijn vrouw en nog altijd zeer tevreden. Ik heb al verschilende fitnesszalen bezocht en deze hoort bij de beste. Het personeel is vriendelijk, het is er zeer proper en de coaches blijven ons motiveren. Doe zo voort!
Ik had mij aangemeld voor een programma fit in 5 weken. Bij een afspraak krijg ik een kaart met een 20-tal beurten. Ik vraag me dan af: dit duurt toch langer dan 5 weken? communicatie hierrond blijft wazig. Op mijn kaart staat er zelf data om doel te bereiken op een 3-tal maanden tijd. Dan ga ik ervan uit dat je al fitter wordt na 5 weken maar dat het programma zelf wat langer duurt. Na 3 weken mag ik daar al niet meer binnen omdat activatiedatum vroeger was dan echte startdatum van het programma. Ik heb het dan meermaals vermeld en door commerciele persoon te contacteren is dit uiteindelijk in orde gekomen maar communicatie was dan allesbehalve vriendelijk. Na 5 weken wordt dus het programma volledig stopgezet tenzij u ingaat op een duurdere abonnement. Er wordt ook beloofd om terugbetaald te worden indien niet tevreden en ik heb daar nooit iets van gehoord. ZEER teleurstellend!!! Samengevat: indien u geen jaarabonnement neemt kan u niet echt meedoen aan het programma Milon. Ondertussen heb ik mijn Milon-kaart teruggebracht omdat ik hiervoor een extra waarbord van 25 euro heb moeten betalen en 2 maanden later heb ik nog niets van gezien... Ik ben hier dus noch tevreden van het programma, noch tevreden over contacten met commerciele persoon. LET DUS OP!
Laten krachttrainers controleren op doping en zetten senioren in't zak met herbalife troep en overprijsde abbonementen. Zijn echte geldwolven die alleen maar geinteresseerd zijn in uw geld, en niet in uw resultaat die u trouwens toch niet behaald met die troep die ze je willen aansmeren.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid