facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Station Torhout

Geschiedenis

Het station Torhout is het spoorwegstation van de Belgische stad Torhout, langs spoorlijn 66 (Brugge - Kortrijk). Het station was het voorlopige eindpunt bij de opening van spoorlijn 66 op 4 oktober 1846. In het daaropvolgende jaar werd de lijn echter verder doorgetrokken zuidwaarts. Torhout ligt echter niet op 1 lijn met Zedelgem en Lichtervelde, waardoor het station in een bocht ligt.Het station fungeerde tot 1988 als goederenstation, tot op heden kent het station om die reden nog steeds 3 perrons. Sedert 1 maart 2008 is geen treinverkeer meer mogelijk op perron 3 en is het seinhuis afgeschaft. De bediende seinen zijn vervangen door automatische seinen.Spoorlijn 62 en 63Tot 1963 was het station een knooppunt van meerdere lijnen. Spoorlijn 63 richting Ieper werd in de loop van 1950 gesloten voor treinverkeer. De sporen werden in 1968 opgebroken. Spoorlijn 62 richting Oostende bleef wat langer bestaan (26 mei 1963). Ook deze lijn werd opgebroken (1984-1985) en werd later heraangelegd als fiets- en wandelpad.

Adres: Viaductstraat 1, Torhout
Telefoonnummer: +3225282828
Stad: Torhout
Route: Viaductstraat 1



op zoek naar gerelateerd: Openingsuren loket Station Torhout, Parking station Torhout, Trein Torhout - Brugge, Station Brugge, Uurregeling Trein Torhout - Brugge, Station Lichtervelde Openingsuren, Trein knokke torhout, NMBS Torhout
Recensies
Verzorgd klein station, heeft een mooie uitstraling langs de voorzijde en ben wel fan van de oranje tegels bij de trappen en tunnel.
Cidade pequena e sem muita opção de entretenimento e o que fazer! Mais muito bonita!!
Jammer dat er na 20u niet meer kan binnen gezeten worden!! Voor derest cva.
Een mooie, rustige en leuke stad, maar het moet gelijke tred houden met de vooruitgang en ontwikkeling, want het is een stad met een enigszins oud erfgoed.
In het weekend is station al gesloten om 14 uur en dan is er geen mogelijkheid meer om iets te drinken en als het koud is of fel regent kan je nergens binnen.
Stationsgebouw is verouderd, wc's zijn enkel aan de buitenkant bereikbaar enkel te openen met €0,50, en zijn ook niet ruim genoeg, en ook verouderd. Invalidenwc is enkel te bereiken met de sleutel tijdens de openingsuren van het Station. Er is zowel binnen als buiten te weinig zitruimte. Het enige voordeel is dat de perrons worden verhoogd. Perron 2 is al verhoogd, maar nog niet volledig klaar afdak op perron 1 & 2 is aan vervanging toe, net als de verlichting.
Een rustige stad en alles bij de hand zonder een groot aantal km te moeten doen
Stadskern mooi geworden
waarom staat één automaat binnen achter gesloten deuren na de openingsuren
Stel je voor dat je zo verzuurd bent dat je op Google zaagt over een treinstation...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid