facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Station Lokeren

Geschiedenis

Station Lokeren is een spoorwegstation langs lijn 59 (Antwerpen - Gent) in de stad Lokeren. In 1856 volgde via spoorlijn 57 de verbinding met Aalst. Op 29 mei 1976 werd de verbinding onderbroken maar op 28 april 1981 weer hersteld, enkel tot Dendermonde.Vanuit dit station vertrok tevens de inmiddels opgebroken spoorlijn 77A naar Moerbeke-Waas.GeschiedenisOorspronkelijk lagen de sporen bij het station gelijkvloers en de vlakbij gelegen rivier de Durme werd overgestoken met een beweegbare brug. Bij de elektrificatie van de spoorlijn Antwerpen - Gent in 1973 werden de sporen verhoogd en op een viaduct gelegd. De spoorlijn 57 naar Dendermonde bleef echter gelijkvloers zonder verbinding met hoger gelegen sporen. Bij de elektrificatie en herindienstelling van de spoorlijn naar Dendermonde in 1981 werd deze ook deze spoorlijn verhoogd en aangesloten op de Gent - Antwerpen hoofdlijn.StationscomplexHet huidige stationsgebouw bestaat uit één bouwlaag. Het gevelvlak van de lokethal langs straat-en perronzijde worden uitspringend geprojecteerd. De uitspringende vensterpartij in een arduinen lijst geeft de ingang aan. Het bouwwerk dateert van net na de Tweede Wereldoorlog en verving een eerder station dat tijdens die oorlog vernield werd.De lokethal bevindt zich op de begane grond terwijl de sporen en perrons in de hoogte liggen. Onder de sporen loopt een tunnel (gezien de afmetingen eigenlijk meer een hal) alwaar de perrons bereikt kunnen worden. Naast de reguliere trappen is Lokeren ook uitgerust met roltrappen. Het station beschikt over 5 sporen, hiervan zijn 4 doorgaand (genummerd van 1 tot 4) en 1 doodlopend (een zogenaamd kopspoor, "genummerd" A).

Adres: Lokeren
Stad: Lokeren



op zoek naar gerelateerd: Station Lokeren telefoon, NMBS Lokeren, Station Lokeren toilet, Trein van Lokeren naar Antwerpen, Station Sint-Niklaas, Stations met loket, NMBS dienstregeling, Herselt station
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Lokeren railway station Lokeren railway station 29 meter Ben er geboren en getogen... heel gezellig...een aanrader..
Recensies
Lokeren is een mooie stad, het is er gezellig zeker als je wilt gaan shoppen of een terrasje wilt mee pikken. Zeker een aanrader voor de mensen die graag wandelen. Lokeren heeft hele mooie wandel en fietsroutes.
Ideaal als je naar Gent, Antwerpen of Dendermonde/Brussel wilt gaan! Het gebouw heeft echter zijn tijd wel gehad. Ook zijn verhoogde perrons en effectief werkende roltrappen niet onwelkom.
De roltrappen zijn nogal vaak kapot. Ik wou iets gaan vragen aan de persoon achter de balie maar die was er niet. Heb een halfuur zitten wachten maar niemand kwam. Het was nogal dringend maar oke, ik ben gewoon weggegaan dan.
Bij deze wens ik toch mee te geven, ondanks ik niet echt fanaat ben voor openbaar vervoer alles wat verband heeft met onze Belgische staat!!, dat deze app een dikke * waardig is!werkt correct!
Belangrijk station!
Ben er geboren en getogen... heel gezellig...een aanrader..
Normaal gezien gingen ze het station vernieuwen, ik ben er nog altijd op aan het wachten.
Ietwat ouder en kleiner station, kan in de ochtend wel heel druk zijn.
Station heeft alles wat je nodig heb, er is ook panos broodjeszaak
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid