facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Station Aalter

Geschiedenis

Station Aalter is een spoorwegstation langs spoorlijn 50A (Brussel - Oostende) in de gemeente Aalter. Het station beschikt over 4 sporen, wat ook zo blijft na de spoorverdubbeling van de lijn 50A.GeschiedenisBij de opening van de spoorlijn Gent-Brugge was Aalter een van de weinige stopplaatsen op het traject. Er was vanaf ca. 1840 sprake van een station. Er stonden diverse houten gebouwen: een kantoor voor de stationschef, een wachtruimte, een ontvangerskantoor en een bagageruimte. Een belendend stenen gebouw bevatte waterbakken, cokesvoorraad en er was een magazijn. Het stationsgebouw zelf werd in de loop van de 19e eeuw in verschillende fasen opgetrokken, tot rond 1860 een definitief gebouw ontstond dat meer dan een eeuw standhield.Huidig stationsgebouwHet huidige stationsgebouw dateert uit 1984 naar plannen van architect Jacques Devincke. Toentertijd was het een spectaculair en modern ontwerp. Nu voelt het wat gedateerd aan. Het is een typische Devincke-creatie: bruut beton aangevuld met geschilderd metaal in een bepaalde stationseigen kleur (hier geel).De voetgangerstunnel is volledig van beton en bekleed met donkerblauwe platen. Door die platen doet de, sowieso al niet in het licht badende tunnel, erg donker aan. Tevens is hij door de trappen moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.Naast het station is er een busterminal. Hier kan overgestapt worden op streekbussen die naar alle windstreken rijden. Er is ook een groot fietsenrek, dat ontworpen werd in dezelfde stijl als het station.

Adres: stationsplein 2, 9880 Aalter
Stad: Aalter
Route: stationsplein 2
Postcode: 9880



op zoek naar gerelateerd: Station Aalter telefoonnummer, Werken station Aalter, Nieuw station Aalter, NMBS openingsuren loket, NMBS Aalter Openingsuren, Trein van Aalter naar Gent, NMBS dienstregeling, Aalter Brussel
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Unified Products and Services Belgium Unified Products and Services Belgium 270 meter UPS Unified Products and Services Belgium is the hottest all in one business in Europ...
Aalter Aalter 780 meter Aalter is a municipality located between Bruges and Ghent in the Belgian province of ...
Aalter-Brug Aalter-Brug 2 km Aalter-Brug is een woonkern in de Belgische gemeente Aalter, gelegen in het noorden v...
Recensies
Je kan aan het station maar langs 1 kant met een rolstoel of buggy naar benenden, zou toch beter zijn om deze langs 2 kanten te voorzien… Er is dan wel een grote parking thv de Delhaize maar dan moet je met je buggy in de hand v/d trappen tenzij ik het bordje met een aanduiding gemist heb... Door het feit dat we met de buggy in de hand v/d trappen moesten klauteren waren we 1á2 min max ‘te laat’ voor de trein waardoor ik wel op de trein mocht maar mijn vrouw maar moest achterblijven. Ik versta heel goed dat als je op iedereen een min moet wachten dat dit niet mogelijk is maar als je een week of 2 voordien kan staken voor meer loon & de helft van Belgïe kan platleggen & hiervoor ook begrip vraagt zou ik graag ook beprip vragen voor mijn min… Enige goeie aan de trip was dat de rest v/h traject zeer vlot verliep.
Praktisch veel verbeterd omdat er een derde parking is aangelegd in een weide iets verderop de aangelegde parking van het station zelf. Pas wel op, de loketten zijn gesloten na 10u. Er is wel een ticketautomaat maar die staat beneden, onderaan de trap rechts om naar het perron te stappen.
niet bemand, wel propere toiletten.
Veel en gratis parkeer plaatsen. Het station heeft 4 sporen en onderdak... Meer heb je niet nodig. Maar het is wel wat aan het verouderen.
Onvriendelijk personeel aan het loket. De vrouw doet haar job niet graag. Ze stuurt iedereen meteen weg met 1 antwoord : " Bel de klantendienst." Uiteindelijk neemt de klantendienst dan nooit op en krijg je een boete , probleem , ...
Leuk reizen met de trein en vriendelijke controleurs mag ook gezegd worden, zijn Van lokeren een paar keer heen en weer gereden, de mensen doen goed hun werk en treinen reden stipt.
Zelfs het vernieuwde station is onvriendelijk voor rolstoelgebruikers en fietsers. Goeie treinverbindingen naar kust en binnenland. Gratis parking in de week staat die snel vol. Loketten elke dag open tot 14u. Helaas zijn ze er onvriendelijk. Betalend toilet. Zeer jammer dat je trappen naar beneden en nadien terug naar boven moet doen, zeker als je veel bagage bij hebt. Weinig beschutting tegen regen en kou op de perrons. Fietsstalling staat altijd vol en is zonder camerabewaking.
Was in de trein Brussel Brugge de trein stopt in aalter
Magere inrichting. Slechts 1 ticketautomaat die dan nog niet eens centraal staat en slecht aangeduid is.
Ouder station. Als je met zware valiezen naar de luchthaven wil, is het wel sleuren op de trappen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid