facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Spoorzoeker Peter - Genealogy in Belgium - Family photo expert

Spoorzoeker Peter - Genealogy in Belgium - Family photo expert

Info

Genealogie, stamboom, familiegeschiedenis, dateren van oude foto's.
Genealogy, family tree, family history, dating and identifying old photographs

Geschiedenis

Toen mijn grootvader (1912-2004) in de tweede helft van de jaren 1990 zijn oude familiefoto's toonde, raakt ik meteen gefascineerd. Hij vertelde over zijn ouders en broers en zussen, over zijn peter en andere familieleden. Dat was het begin van mijn passie voor de genealogie en voor de oude fotografie.

Ik begon aan de familiestamboom, waarmee ik lange tijd vastliep in 1726 in het Waasland. Ik vermoedde sterk een connectie met de Eyckermans uit Zichem. Maar pas na lang zoeken kon ik het bewijzen via een 17de eeuwse rondreizende soldaat. Uiteindelijk ging ik alle naamgenoten in kaart brengen en verbinden. Via publicatie op mijn website kreeg ik interessante contacten met verdere takken in België, Frankrijk, Réunion en Canada.

Onderzoek naar de familie Eykerman (zonder 'c') gaf mij zin om ook onderzoek voor anderen te doen. Het één leidde tot het andere, en na veel overwegen en nadenken koos ik jaren later voor een carrièrreswitch: van goed betaalde software engineer (met al een burn-out en heroriëntiering achter de rug, dat speelde ook mee), naar het grote risico om als zelfstandig genealoog te beginnen in 2011. Ik heb het mij tot nu toe nog niet beklaagd en heb al veel boeiende onderzoeken mogen uitvoeren.

De oude familiefoto's van zowel vaders- als moederskant bleven mij intrigeren. Ik ontdekte bovendien dat er ook een 19de-eeuwse fotograaf in de familie voorkwam. Ik wilde die foto's kunnen identificeren en dateren en verdiepte mij daarin. Ik begon het weinige dat erover bestond te lezen, vooral Brits en Amerikaans werk. Ik probeerde dat werk toe te passen op onze situatie, verzamelde hopen oude foto's, onderzocht fotografen, oude fototechnieken, modetrends, krantenadvertenties, ... Daaruit ontwikkelde ik een systematische methode om foto's te dateren en te identificeren. Uiteindelijk besloot ik om die kennis ter beschikking te stellen van andere genealogen. Ik bood fotodatering aan op mijn website en alles kwam in een stroomversnelling door de vraag van Familiekunde Brussel in 2012 om er een lezing over te geven. Tientallen lezingen volgden in België en Nederland, enkele artikels voor tijdschriften en een vaste fotorubriek in Vlaamse Stam. Ondertussen zijn er ook praktische workshops over het dateren van oude foto's bijgekomen en maak ik ook zelf foto's met 19de-eeuwse technieken. De passie blijft branden!

Adres: Leugenberg 147, 2180 Ekeren
Telefoonnummer: 0484156987
Stad: Ekeren
Route: Leugenberg 147
Postcode: 2180


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 12:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Hulp bij stamboomonderzoek, Oude foto's, Oude familiefoto's
Recensies
Snel antwoord, zeer uitgebreide en vriendelijke uitleg, mooi gedocumenteerd resultaat. Aanrader!
Behulpzaam en verstand van zaken.
Vertaald door Google Uitstekende genealoog. Ik moest meer te weten komen over een voorouder uit ZW-Duitsland die in 1865 via Antwerpen vertrok. Er zijn niet veel gegevens over. Peter ontwikkelde een logisch plan, wist waar hij moest zoeken en deed het onderzoek, vertaalde documenten en krantenartikelen, en zorgde voor een uitstekend en makkelijk te begrijpen rapport. Ik heb geen beter genealogisch werk gezien en ik kan Peter ten zeerste aanbevelen aan iedereen die in zijn regio zoekt. Ik zou zes sterren geven als ik kon. Origineel Outstanding genealogist. I needed to find out about an ancestor from SW Germany who left via Antwerp in 1865. Not many records left. Peter developed a logical plan, knew where to look and did the research, translated documents and newspaper articles, and provided an excellent report that was easy to understand. I have not seen better genealogy work, and I highly recommend Peter to anyone searching in his region. I would give six stars if I could.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid