facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Spoedgevallen

Adres: 's Herenbaan 172, 2840 Boom
Telefoonnummer: +3238809011
Stad: Boom
Route: 's Herenbaan 172
Postcode: 2840



op zoek naar gerelateerd: Spoed Bornem, Ziekenhuis spoed, Brandweer vragen, Brandweer geen spoed, Telefoonnummer brandweer geen spoed, Brandweer contact, Brandweer informatie, Geen spoed, wel politie
Recensies
Van harte dank aan het ganse team van AZ Rivierenland! Van de gehele afdeling spoed tot verpleegkundig personeel op de afdeling, anesthesie, recovery, Dokter Foubert Knud, tot het poetspersoneel en de zorgkundigen die de maaltijden brachten, tot de verpleegkundigen op de afdeling rx/scan, kinè enz...jullie zijn stuk voor stuk mensen uit de duizend! Als je dan toch de pech hebt om onverwacht in het ziekenhuis te belanden zover van huis, het is door jullie onvoorwaardelijke inzet dat het verblijf in jullie ziekenhuis een zalf is voor de ziel, een mooie ervaring die me altijd zal bijblijven. Ik heb nog nooit een ziekenhuis geweten dat zo dicht staat bij zijn patiënten, waar je voor 1 keer geen nummer bent maar een volwaardig mens, en waar je met zoveel respect wordt behandeld. Enorm veel dank voor het "warme" verblijf! Ook aan de mensen van de keuken, een dikke dank je wel voor de steeds zeer smaakvolle maaltijden! Vanuit het verre West-Vlaanderen...Jullie zijn de TOP !!! En zèker tot ziens!
Top ziekenhuis ! Hart voor de patienten Ontzettend lief personeel ! Niks is teveel en heel vriendelijk.Goede zorgen.Verpleging toppers ! Verplegend personeel heefdt oor naar je noden en de aanpak is echt op jou gericht.Kan niet beter Super ! O.K. top en ook superlief personeel ! Lief keuken personeel en ook heel goede keuken.Wat ook belangrijk is :Heel proper,netjes en verzorgde kamers.Gezellig ziekenhuis ook, voor zover een ziekenhuis dat kan zijn omdat je er niet komt voor de gezelligheid maar de mensen die er werken laten je goed voelen en de inrichting is gezellig.Niet zo fabriekachtig als sommige ziekenhuizen.Top dokter die ik had in elk geval Heb er 3 keer verbleven telkens op een andere afdeling en de verpleging bewijst hiermee dat de top service en vriendelijkheid op elke verdieping van dit ziekenhuis top is.Niet enkel op 1 gang. Onthaal ook heel lieve mensen.
Nog nooit zo onbeleefde arts gezien, ik kom naar spoed door een ongeval mijn hand ziet er blauw uit en doet pijn hij bleef maar zeggen daar gaat je niet dood van, tis geen spoed geval , volgende keer als je niet dood gaat dan moet je naar de ziekenhuis gaan en daar afspraak maken!!! ….. en ja ik ga je dit keer verder helpen….. WAT?!?! Ik kan niet zeggen hoe onbeleefd hij was maar ook helemaal niet professioneel. Was een man met bril en tattoo op beide armen. Ik wil heel graag dat jullie hiervoor een actie nemen. Dit mag niet zo maar gelaten worden.
Ik werd door mijn huisarts doorverwezen om naar de spoedafdeling te gaan omdat ik mogelijkerwijs mijn appendix moest laten verwijderen. Eens aangekomen leek het daar op een slagveld, ik werd zeer traag geholpen en volgens hen was er niets aan de hand. De dokter kwam heel brutaal binnen en bleef zeggen: "wat is het probleem, wat is het probleem" ... dit was zeer onprofessioneel en kwam heel onbeleefd over. Nadien raadde de dokter me aan om na een verblijf van bijna 6u de volgende dag nog eens langs te komen om een "ct scan" te maken aangezien er op dat moment geen tijd meer was. De volgende dag bleek uit de ct scan dat mijn appendix verwijderd moest worden, noch diegene die deze resultaten neerschreef noch het ziekenhuis hebben mij op de hoogte gesteld dat ik me onmiddellijk terug naar de spoedafdeling begeef. Eens in de auto heb ik zelf via de code mijn resultaten gecheckt en contact opgenomen met mijn huisarts. Mijn huisarts schrok er evenzeer van dat ik zomaar naar huis ben gestuurd terwijl ik mij in een levensgevaarlijke situatie bevond ... Ben daarna meteen naar het UZA vertrokken en daar ben ik wel op een professionele en respectvolle manier behandeld geweest. Heel erg dit en hopelijk wordt zoiets in de toekomst vermeden. Het is niet omdat het iets drukker is op de spoedafdeling dat men de controle volledig uit het oog moet verliezen!
Slechte personeel ze helpen u niet verder in het spoed spreken hè onbeschoft aan helpen u met moeite en tegen hun zin !!! Slechtste ziekenhuis ooit! Ik vraag water krijg ik die na een uur ! Ik wacht in de wachtzaal 5uur terwijl het leeg is zie ik de collega’s van achter kletsen. Tonen ge en begrip waarvoor je hier komt sturen u weg en zeggen ga naar u huisarts.
Dit ziekenhuis tart alle verbeelding en dan heb ik het voornamelijk over spoed. Pure waanzin, verkeerde diagnose, je wordt totaal niet geïnformeerd en krijgt te kampen met absurde wachttijden, sommige mensen waarmee ik sprak tot 6h wachten!!! Ongelooflijk dat zulke praktijken anno 2022 nog bestaan. Ver uit de buurt blijven van deze kliniek.
Spoed kunnen ze beter slow noemen, vele uren moeten wachten ! Week later bij orthopedie afspraak en zien ze niet naar, wie eerst komt is gewoon eerst. Waarom dan een afspraak ?? Klopt allemaal toch niet zenne amai... ga liever naar St.Augustinus of zelfs Hoge Beuken
Het team gastro-enterologie verdient een dikke pluim! Van verpleegsters tot anesthesist super grappige man waren ongeloofelijk lief, wat toch enorm veel doet als je in een ziekenhuis beland. Ook enorm veel respect voor Dr. Couckuyt! Dankje, jullie hebben mijn opname aangenaam gemaakt!
Vriendelijke mensen allemaal, maar zorg er een keer voor dat jullie toestellen aan het onthaal werken. Mensen hebben wel andere dingen te doen dan daar te zitten wachten in de wachtzaal om dan te horen dat je gewoon een ticket kan afdrukken. Wat dus nooit werkt. En als je dan wilt uitleggen dat het niet werkt, laten ze je niet uitspreken en blijven ze als een robot herhalen dat je een ticket moet nemen en in de wachtzaal moet plaats nemen. Ik ga uiteindelijk zelf naar mijn afspraak.
Best een andere kliniek zoeken.. ik kan er niet meer over zeggen. Van wachttijden tot personeel... hier kan je dus half dood liggen en een paar uur wachten op hulp. Schaamtelijk Az Rivierenland. Update 24/01/2022 Vandaag nog teruggegaan voor opvolging. Ik heb nog geen 1 woord kunnen zeggen en mijn neus werd er al afgebeten door de mevrouw van de infobalie.. zonder te luisteren naar wat ik wou vragen. AZ rivierenland.. stuur eens een externe audit om de rotte appels op te merken tussen uw personeel. Aan mevrouw van de balie.. Als de passie verdwenen is neemt u beter ontslag. Wij zitten niet te wachten op uw gesnauw.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid