facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Speelplein Boom

Info

Dit is de officiële pagina voor alle speelbeesten van de gemeente Boom en omstreken.

Geschiedenis

MISSIE & VISIE
Speelplein Boom is een speelpleinwerking, ingericht door het gemeentebestuur van Boom. Kinderen kunnen komen meespelen tijdens bijna elke werkdagen in de Krokus-, Paas-, Herfst- en zomervakantie. Kinderen kunnen voor een hele of halve dagen komen, van 09.00u tot 16.00u, met vooropvang vanaf 07.00u en naopvang tot 18.00u.

Speelvisie
Het belangrijkste doel van het speelplein is ervoor zorgen dat kinderen kunnen spelen. De animatoren zorgen voor een creatief en gevarieerd aanbod, zodat kinderen én animatoren op een serieuze, maar tegelijk prettig gestoorde manier een plezierige tijd beleven. De kinderen krijgen zoveel mogelijk de vrijheid zelf te beslissen hoe, wat, waar en of ze willen spelen. Omdat op onze werking kinderen van 6 tot 15 jaar rondlopen, zorgen we ook voor een aanbod en een keuzevrijheid aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

Kinderen
Het speelplein is tijdens de zomervakantie opgedeeld in een speelpleinwerking voor lagereschoolkinderen en een tienerwerking voor tieners uit het middelbaar. Tijdens de kleine vakanties kunnen alle kinderen van de lagere school op het speelplein terecht. Voor tieners worden buiten de zomervakantie af en toe losse activiteiten georganiseerd.

Het speelplein staat open voor alle kinderen, ongeacht hun achtergrond. Er wordt speciale aandacht besteed aan de inclusie van kinderen met een beperking, kinderen met een maatschappelijk kwetsbare achtergrond en aan anderstalige nieuwkomers.

Animatoren
Het speelplein is een gemeentelijk opvanginitiatief, maar wil ook uitdrukkelijk een jeugdwerking zijn. Dat betekent dat de animatoren ook een doelgroep zijn van de werking. Op de pleinleider na (die jobstudent is), zijn alle animatoren vrijwilligers voor wie het speelplein ook vakantie is. Hun binding met de werking steunt op drie pijlers:

- Het vakantiegevoel wordt aangewakkerd door ook activiteiten te organiseren buiten de werking om.
-Animatoren krijgen inspraak in de werking van het speelplein door een dagelijkse evaluatie, de inrichting van een stuurgroep bestaande uit ervaren animatoren en ad hoc inspraakmomenten over specifieke thema’s.
-Tot slot zorgen we voor competentieverhoging, door animatoren op cursus te sturen, zelf vormingen te organiseren en aan permanente coaching te doen van de animatoren.

Adres: Antwerpsestraat 44, 2850 Boom
Telefoonnummer: 0473411616
Stad: Boom
Route: Antwerpsestraat 44
Postcode: 2850



op zoek naar gerelateerd: Jeugdwerking Boom, Sportkamp Boom, I Active boom, Vrije tijd Boom, Jeugd Boom, Rupeljoeng, IBO Beerse, I School Rumst
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
De Schorre Provinciaal Recreatiedomein De Schorre Provinciaal Recreatiedomein 869 meter Erg leuk voor Kids. Tis vanuit het midden van het land nl wel een stukkie rijden. Maa...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid