facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Solution By SUN

Solution By SUN

Info

Solution By SUN vous propose plusieurs solutions pour économiser la facture de votre consommation d’énergie.



"Solution By SUN vous propose une solution photovoltaïque rentable selon votre situation."
Adres: Parc Artisanal de Blegny 11/13, 4671 Barchon, Liege, Belgium
Telefoonnummer: +3280037074
Stad: Barchon
Route: Parc Artisanal de Blegny 11/13
Postcode: 4671


Openingstijden

Maandag: 08:00 - 18:00
Dinsdag: 08:00 - 18:00
Woensdag: 08:00 - 18:00
Donderdag: 08:00 - 18:00
Vrijdag: 08:00 - 18:00


op zoek naar gerelateerd: Energy Village avis, Solution Energie, Solution Energie Belgique, MR Group avis, Avis Belgium Energy
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Solutions By Sun Solutions By Sun 2 km Vertaald door Google Helemaal tevreden. Op commercieel vlak namen ze de tijd om te ad...
Recensies
We zijn erg blij, de panelen zijn op de geplande datum geplaatst door een serieus en professioneel team, het werk is minutieus zowel qua plaatsing als qua aansluiting. Wat de administratieve en commerciële diensten betreft, alles is perfect verlopen, goed advies bij de start van de schatting om onze keuze te begeleiden en onmiddellijke antwoorden op onze verschillende vragen.
Zeer teleurgesteld. Twee installaties besteld, de eerste werkte niet vanwege een slechte verbinding, ik heb 3 maanden gewacht voordat een monteur kwam om het probleem te verhelpen. De tweede installatie, gemonteerd sinds half mei heeft 3 verschillende kleuren panelen en werkt nog steeds niet, geen reactie, geen afspraak, nu al 3 maanden. Bedrijf om absoluut te vermijden!
Aanbevolen bedrijf. Werkzaamheden installatie van 10 fotovoltaïsche panelen op een dak in leisteen van meer dan 100 jaar oud uitgevoerd in overeenstemming met de begroting en het tijdschema. Uitstekende vertegenwoordiger die het project perfect structureert. Voor het technische gedeelte van de installatie, tussenkomst van gekwalificeerde monteurs.
Ik wilde het team feliciteren dat kwam voor de installatie van de fotovoltaïsche panelen Kyllian en Wesson, evenals Jean, de elektricien, voor het geleverde werk. Dank aan de verschillende mensen van de verkoopafdeling voor het luisteren en meeleven tijdens onze telefoongesprekken.
schatting gemaakt in september 2022 voor een installatie gepland voor juni 2023. Opvolging van het dossier zonder problemen, installatie uitgevoerd op de geplande datum. Daadwerkelijke productie de dag na de installatie na het bezoek van de elektricien. Geen zorgen bij dit bedrijf!
Zeer teleurgesteld op verschillende punten. Dat dit bij sommige klanten goed gaat, is te danken aan enkele teams van installateurs die als profs werken. Voor de rest van de teams van installateurs en de administratieve diensten: geen professioneel geweten, geen striktheid, geen opvolging. Mijn moeder wacht al twee maanden tot haar bouwplaats klaar is. Tussen het maken van afspraken waarvoor niemand komt opdagen en niemand waarschuwt, verspreidt de voortgang van de site zich over weken en moet nog steeds achter het team staan ​​dat installeert, zonder aan te dringen dat niemand onder verschillende voorwendsels wil werken, sommigen meer belachelijk, anderen, en mooie beloften om zogenaamde snelle oplossingen te vinden voor hun tekortkomingen, werd goed bediend. Ze moest zich 5 keer bijna op het laatste moment van haar baan bevrijden voor afspraken die niet werden nagekomen! En wanneer ze worden teruggebeld omdat ze niet uit zichzelf terugbellen, is het om zich te verontschuldigen en een snelle oplossing te beloven, waar ze nog steeds op wacht, aangezien het opnieuw wisselen van teams het probleem niet oplost, want opnieuw zijn de afspraken niet gerespecteerd. Aan de andere kant, wanneer het nodig is om het geld te komen ophalen, is het bedrijf ineens super proactief en aarzelt het niet om de klant lastig te vallen. 90% van het bedrag werd voor altijd betaald hetzelfde resultaat niets!!! Het is schandalig, respectloos en oneerlijk. Ik raad dit bedrijf ten zeerste af.
Niets te zeggen over de installatie van de panelen, zelfs als de deadline niet werd gerespecteerd. Maar er is geen dienst na verkoop. Op 4 juli werden de panelen geplaatst en de volgende dag was er een micro-omvormer defect => 15% minder productie en oververhitting van de micro-omvormer. Ondanks een dagelijks telefoontje naar de technische dienst is er nog steeds geen oplossing of zelfs maar een voorgestelde datum voor de herstelling. We zijn zeer teleurgesteld over de service na verkoop.
Voor onze fotovoltaïsche installatie hebben we beroep gedaan op Solution by Sun. Alles ging in het begin heel goed. Maar toen kwamen ze de PV's installeren op 05/05/2023 dus binnen de aangekondigde deadline maar toen kwam de technieker die de aansluiting moest maken om eindelijk te kunnen profiteren van onze installatie nooit... Bij de eerste afspraak hij werd ziek, wat ik kan begrijpen, maar dan ben ik die constant het bedrijf belde om een ​​afspraak te blokkeren... Ik ben al bij de tweede "belemmering" van de technicus... We zijn op 23/06/06 een maand en een de helft na installatie van de panelen en nog steeds geen aansluiting of opvolging vanuit het bedrijf. SAMENVATTEN - 05/05/2023 Installatie van panelen - 23/06/2023 nog steeds geen verbinding In de tussentijd moeten we de lening betalen, de elektriciteit en het bedrijf achtervolgen zodat ze handelen... Vermijden!
Vluchten! Ze vragen je om 90% aanbetaling, maak afspraken waar ze niet zomaar komen! Na 4 keer verwaardigen ze zich om te komen, maar vinden excuses om de panelen niet te plaatsen! Contract verbroken en ik wacht al 3 weken uitgeput op de terugbetaling van meer dan € 14.900 Bij elk telefoontje word ik op een boot genomen met de mededeling dat ze binnenkort zullen betalen, maar dat de financieel directeur met verlof is Ging hij op vakantie met ons geld? Ondertussen betaal ik mijn lening en mijn elektriciteitsrekening Er wordt contact opgenomen met proefaankoop en advocaat. Pas op en ga je gang als je het niet wilt verliezen!
Bedrijf zonder professioneel geweten mijn installatie werd uitgevoerd in december 2022 en is op dit moment nog steeds niet afgerond. Aan de telefoon krijg je te horen dat ze er alles aan doen om je probleem op te lossen maar er gebeurt niets. Aan de andere kant belt de boekhoudafdeling mij om de laatste betaling te vorderen. Gelukkig heb ik nog niet alles betaald! Pas op, het zijn goede praters!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid