facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor SNBC-NMBS

SNBC-NMBS
"Fondée en 1926, la SNCB Société Nationale des chemins de fer belges est une entreprise de droit public responsable du transport ferroviaire en Belgique.En tant qu’organisme public, la SNCB a pour vocation de simplifier les déplacements, de fluidifier le transport des personnes et des marchandises et de développer la mobilité de demain. Elle assure le transport intérieur de voyageurs, ainsi que le transport international de voyageurs par trains classiques ou trains à grande vitesse Thalys, Eurostar, TGV, ICE."
Adres: Avenue de la Porte de Hal 40 Hallepoortlaan 40 , Sint-Gillis 1060, BE
Stad: Sint-Gillis
Route: Avenue de la Porte de Hal 40
Huisnummer: Hallepoortlaan 40
Postcode: 1060


Openingstijden

Maandag: 00:00-00:00
Dinsdag: 00:00-00:00
Woensdag: 00:00-00:00
Donderdag: 00:00-00:00
Vrijdag: 00:00-00:00
Zaterdag: 00:00-00:00
Zondag: 00:00-00:00

Recensies
Na meer dan 20 jaar gebruik te maken van deze dienst kan ik oprecht zeggen dat ik echt niet tevreden ben van de NMBS. Treinen, indien ze al rijden, zijn ze vaak te laat; airconditioning die niet aanstaat op gloeiendhete dagen maar wel opstaat in de winter; onvriendelijke conducteurs, zelfs eenmalig toevallig bespuwd de conducteur mikte net voor het sluiten van de deuren op een andere passagier; aansluitingen die langs geen meter kloppen; constante werken en vertragingen; ticketprijzen die jaar na jaar stijgen,... En veel succes bij het trachten neerleggen van een klacht of terugvorderen van geld door fouten van de NMBS uit: je wordt niet serieus genomen én de procedure tot klachtneerleggen/terugvorderen van compensatie is zó omslachtig en tijdrovend dat de meeste gedupeerde reizigers dit liever voorbij laten gaan. Absoluut geen waardig alternatief voor de wagen, iets wat in deze tijden veel beter zou moeten..
Zeer inefficiënte werking: dagelijkse vertragingen, slechte communicatie, veel trager dan wagen, criminaliteit in stations, vreselijk duur.
Mijn kinderen nemen elke weekdag de trein om naar school te gaan. Tijdens de COVID-19 epidemie vindt men het bij de NMBS blijkbaar ok dat het aantal treinstellen gehalveerd wordt waardoor de schoolgaande jongeren als sardientjes in een blik op elkaar geperst staan. Op zo’n manier helpen mondmaskers ook niet veel.
Hier heb ik mijn opleiding treinbegeleiding gevolgd. Precies een tweede studentenleven. Ik heb er goede herinneringen aan. Goede instructeurs en hardwerkende mensen in de cafetaria. Je kan er iets kleins eten. Voor de rest zitten er een aantal belangrijke diensten van NMBS zoals de klantendienst.
Werkplaats sinds 1 maart 2019. Aangename werkomgeving met toffe collega's. Mix van Vlaams en Waals. Er is een kleine snackbar met o.a. lekkere broodjes en soep.
Fijn om met de trein te rijzen. Verzorg station en heel vriendelijk personeel
Bijna altijd vertragingen, smerige treinstellen, versleten stations.
Nog veel zonder mondmaskers in dit station!
Weer een opleiding afgerond
Bereikbaar gebouw, catering kan beter
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid