facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Schulensmeer

Schulensmeer

Geschiedenis

Het Schulensmeer ligt in het westen van Limburg, in de vallei van de Demer op het grondgebied van Herk-de-Stad, Lummen en Halen.

In de vroege jaren 1970 werd er een zandwinningsplaats gezocht voor de aanleg van de autosnelweg E314 tussen Lummen en Aarschot. In het Schulensbroek werd op dat moment ook een wachtbekken gepland voor een betere beheersing van de Demer. Door het zand te winnen op de plaats waar het wachtbekken werd voorzien diende er maar op één plaats landbouwgrond opgeofferd te worden.

Het meer wordt gevoed door water afkomstig van de Demer. In dezelfde vallei stromen tevens de Mangelbeek, de Zwarte Beek, de Herk, de Gete, de Velpe en de Begijnenbeek. Het meer beslaat 90 ha dat zich uitbreidt tot 150 ha bij grote watertoevloed, grotendeels op het grondgebied van Linkhout, een deelgemeente van Lummen. Het meer is momenteel 2,8 km lang, ongeveer 180 m breed en is 7 à 8 m diep. Daarmee is het Schulensmeer het grootste binnenwater van Vlaanderen.

Adres: Demerstraat 60, 3560 Lummen
Stad: Lummen
Route: Demerstraat 60
Postcode: 3560



op zoek naar gerelateerd: schulensmeer wandelen, schulensmeer t vloot, schulensmeer parking, schulensmeer kaart, schulensmeer zwemmen, schulensmeer speeltuin, schulensmeer zeilen, schulensmeer wandelen met hond
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Schloss Alden Biesen Schloss Alden Biesen 30 km Mooi kasteel. Groot gebied ook. Zeker een aanrader. De wandelingen rondom het gebied ...
Recensies
Schulensmeer was leuk maar dat is niet meer zo,dijk is deels afgesloten voor fietsers,vogelspotters die snel zenuwachtig worden. Honden zijn er niet meer zo welkom,dam is deels afgesloten door schapenheide. Natuurpunt heeft het daar flink verkloot en dit voor meer opvangvolume bij wateroverlast!? Regeltjes van Natuurpunt zijn gewoonweg belachelijk....bedankt om het Schulensmeer te verkloten!
De ideale plaats om tot rust te komen. En keuze in 2 wandelingen rond meer.
Zeer mooie plek om tot rust te komen. Zeker de moeite waard!
Mooie wandeling gedaan rondom het meer. Er zijn 4 bewegwijzerde wandelroutes; ik dacht van 2, 5 ,7 en 10 km. Mogelijkheid om een bootje of kajak te huren om een tochtje te maken op het meer. Dit is ook een dankbare plaats om vogels te spotten. Na de activiteiten de mogelijkheid om een hapje en/of drankje te nuttigen in het Vloot. Wij komen zeker nog een keertje terug.
Nette camperplaats die binnenkort blijkbaar vernieuwd wordt. Mooi en rustig om te verblijven. 5€ betalen via QR-code voor overnachting. Momenteel enkel een vuilbakje voor afval. Geen water of electra, geen vuil water of toilet lozen.
Mooi meer, groot naar Belgische normen. Je kan een aangename, doch relatief stevige wandeling rond het hele meer maken. Er lopen ook verschillende fiets en mountainbike paden rond het meer. Er kan ook gezeild en gesurft worden via de surfclub.
Heerlijke plaats om te watersporten of gewoon terrasje te doen.
Na n jaar weggeweest is het een en ander groen / bos weg om het meer wachten op meer groen beplanting Keus van Vlaams natuur.
Aangename plek om een wandeling te maken, keuze uit verschillende afstanden. Tussenstop is mogelijk in 't Vloot voor een hapje en een drankje. Organisatie van surfkampen tijdens de zomermaanden.
Het Schulensmeer biedt nog andere mogelijkheden dan de watersporten, het joggen of wandelen met een leuke uitkijk. Ik sta namelijk hier op het zand gedeelte. Ik vind het een aanwinst , vooral het beach gedeelte met namelijk buiten douches, die je kunt gebruiken voor na het sporten. Je kunt heel veel doen op dit stukje aarde, bijvoorbeeld volleyballen, spurtjes trekken in het zand, bench voetballen,.. Een pluspunt is dat het proper is, geen glas tegemoet gekomen. Natuurlijk is er zoveel meer,.. Dit is toch 1 van mijn favoriete sport plaatsje in het Schulensmeer
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid