facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Schoonselhof cemetery

Geschiedenis

Schoonselhof Cemetery is located in Hoboken, Antwerp, a suburb of Antwerp, Belgium.Schoonselhof Cemetery has a Jewish section.There is also a Commonwealth war graves plot containing the graves of 1,557 British Commonwealth service personnel who died in the World Wars, 101 from World War I and 1,455 from World War II, besides 16 Polish and 1 French war burial, a United States airman attached to the British Royal Air Force, and 16 non-war graves, mainly of merchant seamen. The plot was laid out by the Commission's Principal Architect, Philip Hepworth.The cemetery was mentioned in the TV show GRIMM, Episode 14 of Season 1.

Adres: Antwerpen
Stad: Antwerp



op zoek naar gerelateerd: Schoonselhof graf zoeken, Schoonselhof plattegrond, Schoonselhof Antwerpen, Kasteel Schoonselhof geschiedenis, Schoonselhof begraven personen, Schoonselhof bekende graven, Schoonselhof bereikbaarheid, Strooiweide Schoonselhof
Recensies
We hebben vandaag maar een klein deel van de begraafplaats bezocht. Het vele groen is prachtig, er heerst rust en je ontdekt er mooie monumenten en verrassende graven. De paden zijn goed onderhouden, je komt er op een zondag wel auto's tegen. Een minpunt is wel dat er op weekenddagen geen toiletten open zijn.
Mooiste begraafplaats van heel Antwerpen. Dit is een veelzijdig begraafplaats waar je u zowel kan laten begraven in een concessie of in volle grond. Ook kan je met uw asutne hier terecht, in een columbarium, urneveld, urnebos of een asverstrooiing. Kort weg alles is hier mogelijk. Buiten dit alles is het schoonselhof ook een prachtig natuurgebied waar je kan komen om rustig te wandelen of bepaalde dier soorten wilt komen opzoeken.
Deze begraafplaats is meer dan enkel een begraafplaats. Het is een groots park waar je kan blijven in ronddwalen. Tevens kun je hier de laatste rustplaats van enkele bekende Antwerpenaren bezichtigen zoals zangeres La Esterella en stripauteur Jef Nys.
Uiteindelijk dit park annex begraafplaats bezocht en heel aangenaam verrast onder andere door de gratis aanwezige boekjes met daarin een wandeling langs grafstenen van bekende en minder bekende mensen . De perken zijn heel mooi onderhouden waardoor het geheel een aangename indruk nalaat . Het park nodigt echt uit om erin te verpozen . Op drukke mooie dagen is er misschien te weinig parkeerplaats maar het Schoonselhof is zeker vlot bereikbaar met het openbaar vervoer .
Het is een mooie begraafplaats. Netjes onderhouden en dit alle seizoenen. Tussen de zeer oude maar prachtige graven zitten er ware kunstwerken!
Slachtoffers V-bom Cinema Rex
De begraafplaats is eigenlijk een begraafpark waar ge kunt in gaan wandelen. Er worden zelfs wandelingen georganiseerd. Was vroeger een buitenverblijf van rijke mensen voor het een begraafpark werd. Verschillende begraafplaatsen die in Antwerpen ontruimd werd, werden de graven naar het schoonselhof gebracht. Er is ook een militair gedeelte van gesneuvelde helden van WOII . Ook nog van helden die in Korea hebben gevochten. Aan het begraafpark is er ook nog een crematorium waar ook begraafdiensten zijn.
Zeer teleurgesteld na een wandeling met vrienden over het Schoonselhof. Vele oude graven zijn vervallen en onderkomen. Als de stad dit wil promoten zouden ze zelf moeten zien dat de oude monumenten in ere worden gesteld.Het is tenslotte toch ook een soort open lucht museum.Plaatsen verwilderd en niet mooi onderhouden. Voor een kerkhof dat vergeleken wil worden met Pére Lachaise een schande. Zoals vele monumenten moet het waarschijnlijk eerst instorten voor er geld tegen aan gegooid word. Het mooiste is het militaire gedeelte.
Het Schoonselhof is een parkbegraafplaats. Het wordt vaak het ‘Antwerpse père-Lachaise’ genoemd vanwege de historische grafmonumenten en graven van beroemde personen als La Esterella, Julien Schoenaerts, Peter Benoit, Nonkel Bob en Alice Nahon.
Reageer op deze plaats

Recensies, routebeschrijvingen en contactgegevens voor Schoonselhof cemetery.

Antwerp begraafplaats

openingstijden, locatie, vervoer. Schoonselhof cemetery adres, telefoonnummer, straatzicht, postcode, hoe u zich verplaatst. Op deze pagina vindt u bedrijven die vergelijkbaar zijn met Schoonselhof cemetery. Op deze website kunt u uw opmerkingen en ervaringen over Schoonselhof cemetery delen met andere mensen.

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid