Samenlevingsopbouw Brussel neemt het op voor minder gegoede Brusselaars en hun recht op de stad.
Al bijna 30 jaar neemt Samenlevingsopbouw Brussel het op voor minder gegoede Brusselaars en hun recht op de stad. Via verschillende opbouwwerkprojecten in de sfeer van wijkontwikkeling en armoedebestrijding wordt er samen met maatschappelijk kwetsbare groepen gewerkt aan de verbetering van hun leef- en woonsituatie.
Opbouwwerkers leveren ondersteuning om deze mensen samen te brengen en zich gemeenschappelijk stap voor stap te organiseren. Het vertrekpunt is de ervaringsdeskundigheid van maatschappelijk kwetsbare groepen en de vaak verborgen competenties en talenten. Doel is dat deze groepen hun stem laten horen en dat ze zelf antwoorden op hun vragen geven. Wat de mensen zelf weten en kunnen is het vertrekpunt.
Opbouwwerkers werken niet voor, maar mét de mensen. Bij het zoeken naar oplossingen doen opbouwwerkers ook een beroep op de medewerking van overheden en diensten, sociale organisaties en bewegingen, media en publieke opinie. Het opbouwwerk is steeds op zoek naar vormen van actieve participatie (overleg, inspraak,…) bij het optreden van het beleid.
Mensen moeten iets te zeggen krijgen als beleidsmensen beslissingen - voor hen, over hen - nemen. De uitkomst moet zijn dat die bestuurders meer, sneller en beter inspelen op de behoeften van de mensen en een sociaal gecorrigeerd beleid doorvoeren.
Voeg deze kaart toe aan uw website;
We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid